Quantcast

http://picasion.com/

Μαυρογιώργος για νέα πτέρυγα Νοσοκομείου Βέροιας: Κάθετη η άρνηση Τζιτζικώστα να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου

«Η ολιγωρία της Περιφέρειας συνεχίζεται»
Για το ζήτημα της επέκτασης του Νοσοκομείου Βέροιας και απαντώντας στις δηλώσεις Κούτρα, τοποθετείται με δήλωσή του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Τάκης Μαυρογιώργος. Αναλυτικά: «Προς αποκατάσταση της Αλήθειας. Λόγω της πανδημίας μέχρι τώρα απέφυγα να τοποθετηθώ σχετικά με τα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Ημαθίας. Κατόπιν όμως της ανακίνησης του θέματος της επέκτασης του Γεν. Νοσοκομείου Βέροιας και την απόδοση ευθυνών για την καθυστέρηση της περάτωσης του στη Διοίκησή μου, νοιώθω την υποχρέωση να ενημερώσω τους Ημαθιώτες επί του θέματος.

1. Το έργο της επέκτασης είναι έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2013-2020 με Φορέα Εκτέλεσης την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επιβλέποντα τις Κτιριακές Υποδομές του Υπουργείου Υποδομών.

2. Το έργο έπρεπε να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2016 κάτι που, φυσικά, δεν έγινε καθώς ο ανάδοχος εργολάβος του έργου, λόγω χρεών και δικαστικών αποφάσεων εις βάρος του από την Attica Bank, αδυνατούσε να το φέρει εις πέρας. H δουλεία αυτή του ανάδοχου στερούσε τους αναγκαίους πόρους για τη χρηματοδότηση του έργου.

3. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, από το Σεπτέμβρη του 2016 ως το Σεπτέμβρη του 2019, η Περιφέρεια επέδειξε πλήρη αδιαφορία για το έργο. Η μία και μοναδική επίσκεψη του Περιφερειάρχη κου. Τζιτζικώστα έγινε αρχές του 2017 με αφορμή την παρουσία του στην τοπική εορτή του πολιούχου της Βέροιας, Αγ. Αντωνίου. Κατά την επίσκεψή του αυτή εισπράξαμε την κάθετη άρνησή του να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, με την Περιφέρεια απούσα και τον εργολάβο υπό χρεοκοπία το έργο καρκινοβατούσε.

Την ίδια περίοδο οι Κτιριακές Υποδομές του Υπουργείου Υποδομών παρέμεναν ακέφαλες, οπότε ούτε από εκείνη την πλευρά μπορούσε να υπάρξει κάποια πρόοδος. Αυτό άλλαξε μετά την ανάληψη καθηκόντων στις κτιριακές Υποδομές από τον κο. Γιάννη Χαρωνίτη. Κατόπιν συνεχών προσπαθειών και οχλήσεων από τη Διοίκησή μας, έγινε εν τέλει αυτοψία του έργου τον Φεβρουάριο του 2019.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας ήταν ότι το έργο είναι σε προχωρημένο στάδιο και ότι απαιτούνται 6 ως 8 μήνες εργασιών (εκτίμηση του εργολάβου και των Κτιριακών Υποδομών αντίστοιχα) για την περάτωσή του. Οι λύσεις που προτάθηκαν μετά την αυτοψία ήταν:

1. Έκπτωση του υφισταμένου Εργολάβου

2. Υποκατάσταση της εργολαβίας

Η έκπτωση του Εργολάβου θα σήμαινε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με κίνδυνο την μη ολοκλήρωση του έργου. Αντ' αυτής, και δεδομένης της προχωρημένης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το έργο προκρίθηκε η υποκατάσταση της εργολαβίας, η οποία και υπογράφηκε τον Μάιο του 2019. Σημείωση: ο νέος ανάδοχος είναι απαλλαγμένος από τις δουλείες του αρχικού. Έτσι, η υποκατάσταση της εργολαβίας εξασφάλιζε της προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

O κος. Χρήστος Κούτρας είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος και Ιατρός στο Γεν. Νοσοκομείο Βέροιας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας, υπεύθυνος για τα ζητήματα Υγείας. Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του αναφέρθηκε στο έργο και έριξε την ευθύνη για την μη ολοκλήρωση του έργου τόσο στην προηγούμενη Διοίκηση όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο. Πολάκη, παρόλο που και οι δύο ήταν πλήρως αναρμόδιοι για το έργο.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να τονίσω ότι:

1. O κος Κούτρας ως Δημοτικός Σύμβουλος ήταν ενήμερος για όλες τις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της Διοίκησής μας καθώς και των αποτελεσμάτων τους.

2. Ο κύριος Κούτρας ως Περιφερειακός Σύμβουλος δεν υπέβαλλε καμία ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία του έργου από το Μάιο τους 2019 ως σήμερα.

Σήμερα, 18 μήνες μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι 8 μήνες που έχουν περάσει από την έναρξη της πανδημίας θα ήταν διάστημα αρκετό για να είχε γίνει η παράδοση. Δυστυχώς, η ολιγωρία από την πλευρά της Περιφέρειας που είναι και ο Φορέας Εκτέλεσης συνεχίζεται.

Mετά τιμής
Τάκης Μαυρογιώργος
Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (2016-2019)»

6 σχόλια:

  1. το γνωστο δυσκινητο και καρκινοπαθες δημοσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η δικαιολογία μπορεί να βόλευε κάποτε, αλλά στις ημέρες μας όχι. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία και η κυβερνητική τακτική είναι το πρόβλημα στην όποια βελτίωση του ΕΣΥ. Αν ήθελαν αποτελεσματικό ΕΣΥ θα έκαναν προσλήψεις για την επείγουσα κατάσταση του κορονοϊού από το Μάρτιο μέχρι τώρα ή θα το βελτίωναν στα όποια προβλήματα που πραγματικά έχει. Θα τελείωναν και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου μας. Στην Κίνα θυμάστε έστισαν δύο Νοσοκομεία 1000 κλινών σε 10 μέρες και σήμερα δεν έχουν δεύτερο κύμα της αρρώστιας. Άρα θέληση χρειάζεται αλλά ποιοι θα την βρουν, τίποτα δεν είναι τυχαίο.
      Αφού δεν είμαστε άξιοι τόσα χρόνια εμείς και οι αντιπρόσωποί μας στη Βουλή να κάνουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, ίσως τελικά μας αξίζει τέτοια τιμωρία που μπορεί να επιφέρει και το θάνατό μας. Εμείς φταίμε, εμείς θα πληρώσουμε.

      Διαγραφή
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΨΩΜΙΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω στο κομμάτι που αναφέρεται στην οψιμότητα του κ. Κούτρα, τις υπεύθυνες θέσεις που κατείχε και την πλήρη ανυπαρξία του στην προώθηση των θεμάτων του νοσοκομείου. Γιατί σήμερα μιλάει; Τι άλλαξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι μπορεί να έχετε εξηγήσεις ,δικαιολογίες
    αναλύσεις και τα δίκαια σας.
    Σήμερα όμως 20 Νοεμβρίου 20 με 112 κρούσματα στην Ημαθία για πολλές συνεχόμενες μέρες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να έχετε ασθενείς με κορωνοιό σε σκηνές έξω από το νοσοκομείο στο κρύο
    Ξεπεράστε τώρα τις κομματικές και προσωπικές σας αγκυλώσεις ΑΝΟΙΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
    ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ γιατί η ολιγωρία σας σε καιρό πανδημίας ισοδυναμεί με έγκλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακομα μια φορα εκανε το ατοπημα του ΕΓΩ και οχι της συνολικης κριτικης (βλεπετε ΠΕΠ δλδ Περιφερεια δλδ οπως γεφυρας Καβαλας)....εχει μια δυσκολια θεωρω σε αυτο το ζητημα...και ας μην ξεχναμε απο οτι λενε ειναι ενθερμος οπαδος Βενιζελου με την γνωστη καταληξη του χωρου μας..ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ