Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο κύβος ερρίφθη: Κλείνουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, έως τις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Στόχευση του μέτρου είναι όπως ειπώθηκε, ο περιορισμός των μετακινήσεων των γονιών, καθώς όπως μεταδίδεται από το υπουργείο Παιδείας, τα στοιχεία δείχνουν πολύ χαμηλή μεταδοτικότητα μεταξύ των παιδιών έως 12 ετών. 

Ο κύβος για το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη χώρα, ερρίφθη οριστικά χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αποφάσισε να εισηγηθεί το lockdown σε όλα τα σχολεία, πανελλαδικά και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα ή στη Θεσσαλονίκη, όπως εισηγήθηκαν μέλη της επιτροπής.

«Ήταν το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να κλείσει και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 16/11 τα μαθήματα, με τον τρόπο διδασκαλίας να κινείται σε δύο επίπεδα. Εκπαιδευτική τηλεόραση και τηλεκπαίδευση. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άδεια ειδικού σκοπού που θα λάβουν οι γονείς, στο μειωμένο ωράριο εργασίας γονιών με παιδιά κάτω των 15 ετών, καθώς και διευκρινήσεις για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

6 σχόλια:

  1. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, το πρόβλημα της αρρώστιας είναι ο καπιταλισμός και η θεοποίηση του κερδους (και αυτό το καταθέτει ένας μη αριστερός). Τα ασφαλή υγειονομικά μέτρα τα προτείνουν όσοι επιστήμονες δεν είναι μπλεγμένοι με τους πολιτικούς, και τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και την επιστήμη τους, αλλά δεν τους ακούν οι πολιτικοί, διότι δίνουν βαρύτητα στην οικονομία και τα κέρδη των εταιριών. Μέχρι τώρα πάντως οι ενέργειες τους δείχνουν ότι μετά τις λανθασμένες αποφάσεις τους (το παραδέχτηκαν δημόσια ο Άδονης και ο Κυριάκος στη Βουλή, το βλέπουμε στην παλινοδία των αποφάσεων τις οποίες ενώ την μια μέρα μας λένε δεν χρειάζονται την επομένη την υποθέτούν υπό το βάρος των συνεπειών των λαθών τους), υιοθετούν δυστυχώς καθυστερημένα τις απόψεις των ορθολογιστών επιστημόνων όπως και στην απόφαση για τα σχολεία τα οποια τελικά τα κλείνουν ενώ άλλα μας έλεγαν. Το δυσάρεστο είναι ότι οι ολιγορία αυτή έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ταλαιπωρία .
    Σίγουρα μετά το πέρας της αρρώστιας θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από τους πολίτες, τους φορείς και τους εκπροσώπους τους (ακόμη και στο κοινοβούλιο) αυτής της λανθασμένης, καταστροφική και ίσως ολέθριας τακτικής. Πίσω από τις λάθος αποφάσεις υπάρχουν ζωντανοί που ταλαιπωρίθηκαν και νεκροί συνάνθρωποι μας.
    Αν λέω κάτι παράλογο να μου το πείτε να ζητήσω και συγνώμη, αν όχι ας προβληματιστούμε και ας αποδόσουμε κάποια στιγμή τις ευθύνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην πολιτικοι οι πολιτικοι ειναι αναγκασμενοι να παιρνουν αποφασεις σταθμιζοντας πολλους παραγοντες ( ισως και ολους εαν κανουν καλα τη δουλεια τους). αρα το θεμα αυτο ειναι πολυ πιο συνθετο απ οσο φαινεται. οσο για την αναζητηση ευθυνων στο τελος, δες τι εγινε με τις ευθυνες για τη χρεοκοπια!!!

      Διαγραφή
    2. Από το grnews.de 14 Νοεμβρίου 2020 πληροφορούμαστε.
      (Για πρώτη φορά, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας παίρνει θέση για τη συνταγματικότητα ή μη του μερικού λόκνταουν που έχει επιβληθεί σε όλη τη Γερμανία εδώ και περίπου δέκα ημέρες.
      Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε προσφυγή ιδιοκτήτριας εστιατορίου, που ζητούσε να ανοίξει και πάλι την επιχείρησή της. Η δημόσια υγεία αποτελεί υπέρτερο αγαθό, έκριναν οι δικαστές.
      Στο Συνταγματικό Δικαστήριο είχαν κατατεθεί δύο προσφυγές από την ενάγουσα, ιδιοκτήτρια κινηματογράφων και εστιατορίου......)

      Έτσι κάνουν τα υπεύθυνα και οργανωμένα κράτη, όσο και να μην μας αρέσει η Γερμανία. Σε αντίθεση με εμάς που (Η ιδιωτική οικονομια αποτελεί υπέρτερο αγαθό, έκριναν οι πολιτικοί μας) καθηστερόντας να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.
      Τι δεν καταλαβαίνετε;

      Διαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΛΑΓΝΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοντολογῆς, μέ τήν βοήθεια τῶν ἀφωρισμένων θαμώνων τῆς Bilderberg, τό ὅραμα τοῦ κνίτη Θεοδωρικάκου γιά δικτατορία τοῦ... προλεταριάτου γίνεται πραγματικότητα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ