Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεντρικό θέμα στην ΕΡΤ η Βιβλιοθήκη μας!

Στη Δημόσια Τηλεόραση προβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Η υπεύθυνη επικοινωνίας Ασπασία Τασιοπούλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ και μίλησε για τα δ
έκα χρόνια μετά τη βράβευση από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συζητά για το μέλλον με μια σειρά από διαδικτυακές δράσεις με ελεύθερη πρόσβαση, που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. 

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2020, με δέκα online συναντήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν 50 καταξιωμένοι ομιλητές, προερχόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ιδρύθηκε το 1953. Έχει μεγάλη παράδοση στην τεχνολογία, καθώς αποτέλεσε την πρώτη βιβλιοθήκη που απέκτησε τη δική της ιστοσελίδα το 1998 και έκτοτε οι ποικίλες ψηφιακές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για κάθε επισκέπτη του κτιρίου. 

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη διαθέτει την Medusa, το ψηφιακό αποθετήριο ανοιχτής πρόσβασης με συλλογές βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, καρτ-ποστάλ, βίντεο και φωτογραφιών, σε μια εύκολη πλοήγηση.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ