Quantcast

http://picasion.com/

Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια

Από το Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν διαφορετική. Από την πρώτη στιγμή είπαμε «όχι» στο παιχνίδι με τη φωτιά, διότι η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας απέναντι στον αυταρχισμό και την πόλωση που τροφοδοτούν νέους διχασμούς. Ενωμένοι πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στην ανασφάλεια και το φόβο για την ανθρώπινη ζωή. Και να θυμηθούμε ότι στους αγώνες για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, την ενότητα και την εθνική συμφιλίωση, αλλά και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.

Η πανδημία εμπόδισε λοιπόν τις εκδηλώσεις μνήμης, αλλά όχι την πρόθεσή μας να τιμήσουμε τους νεκρούς και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα οποία είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων. Μπορεί να μην ήμαστε εκεί, αλλά καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο, καλύψαμε ολόκληρη την πρόσοψη των γραφείων μας στην Χαριλάου Τρικούπη με ένα πανό αφιερωμένο στην επέτειο, αναρτήσαμε σχετικό βίντεο. 

Όπως τόνισε στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, τα μηνύματα αυτά «είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. 

Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα. Ιδιαίτερα σήμερα που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία μας. Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους».

8 σχόλια:

  1. Φώφη,σε σέρνει η δεξιά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Φυτώριο επαγγελματιών πολιτικών κ εκατομμυριούχων έβγαλε το Πολυτεχνείο ..!
    Κ εχουν το θράσος κ μιλάνε για αγώνες οι πορφυρογέννητοι πολιτικοί κ οι τριπλοσυνταξιούχοι ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά της ...διχόνοιας το κίνημα που χώρισε τα χωριά σε πράσινα και μπλέ καφενεία.... Τι να πείς;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο Παπανδρέου πάρε ξανά το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάει το ΚΙΝΑΛ (ή ΠΑΣΟΚ) που κατέστρεψε την Ελλάδα από το 1981...Ντροπή σε όσους το πιστεύουν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χειρότερο είναι ότι δεν σχολιάζεται η ανάρτηση έστω και αρνητικά παρά από 3-4 άτομα.Εχετε καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ ,ότι η παρουσία σας πολιτικά είναι ανύπαρκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο. Εδω ζούσαμε όλοι, ξέρουμε τις πομπές τους. Ελπίζουν να ξεχάσαμε. Εγω λέω, να πάρουμε εναν εναν απο τους τοπικους φωστήρες και να τους ρωτήσουμε τι εκαναν στα χρόνια της μεγάλης αλλαγής. Και ηταν αλλαγή. Εδω και κάμποσα χρόνια, φαίνεται πολύ καθαρά η αλλαγή αυτή. Τα ύστερα του κόσμου, οι τρύπιες γαλότσες, βγήκαν απο την σπηλιά τους. Οι καλοπληρωμένοι άεργοι "σοσιαλιστές", ουτε τοτε ειχαν ιχνος ντροπής, ουτε και τωρα. Και υστερα μου λέει ο άλλος οτι ξέφυγα. Οτι υπερβάλω.

      Διαγραφή
  7. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Λαλιώτης (ΠΑΣΟΚ) κι η Δαμανάκη (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) δεν εμφανίζονται καθόλου. Κι όμως ήταν πρωταγωνιστές το 1973. Σήμερα ζουν πάνω στις δάφνες τους, που είναι στολισμένες με πολλά εκατομμύρια ευρώ κέρδη και χασκογελούν με τις γελοιότητες και τις καπηλείες κάποιων που δεν κατάλαβαν το μήνυμα. Το μήνυμα έλεγε ψωμί - παιδεία - ελευθερία αλλά ο Λαλιώτης και η Δαμανάκη έμειναν μόνο στο ψωμί. Ή μάλλον στο παντεσπάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ