Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «πόδι» η Βεργίνα από φωτιά που ξέσπασε πίσω από τα νεκροταφεία

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας το μεσημέρι της Τρίτης 24/11, για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Βεργίνα. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι, σε έκταση πίσω από τα νεκροταφεία, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στο χωριό, αφού πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις, καίγοντας μεγάλη έκταση με ξερόχορτα. Με τις πρώτες φλόγες οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η επέμβαση της οποίας ήταν άμεση, με 5 οχήματα και μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, οι οποίοι επιχειρούσαν για περισσότερο από 2 ώρες, ταυτόχρονα σε διαφορετικά και δυσπρόσιτα σημεία προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά, πριν επεκταθεί και απειλήσει σπίτια. Την όλη επιχείρηση συντόνιζαν ο Διοικητής των Π.Υ. Ημαθίας Νίκος Παλαμούτης και ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας Αλέξανδρος Κουβακάς.

Στο συμβάν κατέφθασε και ο πρόεδρος της Βεργίνας Αντώνης Ζησιόπουλος, που θέλησε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική για την έγκαιρη επέμβαση, ενώ παραβρέθηκαν και υπάλληλοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, καθώς η φωτιά κινήθηκε κοντά στην περιοχή του Μουσείου της Βεργίνας, ενώ έκαψε και εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΦΑ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η φωτιά ενδεχομένως να ξέσπασε από λάθος κατοίκου που επιχείρησε να κάψει ξερά κλαδιά, σκουπίδια ή υπολείμματα από σόμπες ή λέβητες, υλικά που απορρίπτονται στο σημείο, όπως αναφέρουν. Τα ακριβή αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς ερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας. Δείτε φωτογραφίες:




























3 σχόλια:

  1. Χρυσοχοΐδης στη Βέροια σήμερα. Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βεργίνας σε αναστολή που είχε ανοίξει επί υπουργίας του. Σήμερα ξέσπασε φωτιά στην Βεργίνα . Ε ρε συμπτώσεις που έγιναν σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα ναι. Ζητάμε ευθυνες απο την Διοίκηση. Πρωτα απο τον Πρόεδρο του χωριου και μετα στους παραπλαπανω. Απο οτι φαίνεται, εκει ηταν μια μικρη χωματερή. Κανεις δεν ειδε τίποτε; Ωφειλε να δει και να πράξει τα δέοντα; Το εκανε; Θα υπάρξει καποια κύρωση; Τρεχα γύρευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ