Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης από Βέροια: «Όλη η Ημαθία πρέπει να δώσει μάχη για να μην εξαπλωθεί ο ιός» (βίντεο)

Τι συζήτησε ο Υπουργός με θεσμικούς παράγοντες του νομού
Στη Βέροια βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε με θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους του υγειονομικού κόσμου. Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ μετά τη Βέροια επισκέφθηκε και την Πέλλα, καθώς και οι τρεις νομοί συνεχίζουν να παρουσιάζουν πολύ ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα.

Παρόντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι τρεις Δήμαρχοι Κώστας Βοργιαζίδης, Νικόλας Καρανικόλας και Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής και Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας και Κώστας Λυκοστράτης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Ημαθίας Γιώργος Παπαδόπουλος, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός και Θανάσης Παπαδόπουλος, καθώς και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες.


Σε αποκλειστκές δηλώσεις του στο veriotis.gr
ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να μείνουμε προσηλωμένοι, περισσότερο προσεκτικοί και πιο αφοσιωμένοι στην εφαρμογή των μέτρων. "Όλη η Ημαθία, νέοι, ηλικιωμένοι, πόλεις και χωριά, πρέπει να δώσουμε μάχη τις επόμενες ημέρες για να εμποδίσουμε τον ιό να εξαπλωθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του veriotis.gr, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να δοθεί τις επόμενες ημέρες ευκαιρία στο σύστημα υγείας να ελαφρύνει και να ανταπεξέλθει στην κρίσιμη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε.

Η δήλωση Χρυσοχοΐδη



Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, ο υπουργός στη σύσκεψη έκανε λόγο για εξαιρετικά "κρίσιμο επόμενο δεκαήμερο" στην Ημαθία, όπου πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο σύστημα δημόσιας υγείας να ανταπεξέλθει. Δυστυχώς, όπως ειπώθηκε, τα περιθώρια για προληπτική δράση από τις αρχές δεν είναι πολλά και εστιάζονται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός ή εν δυνάμει συνωστισμός, όπως πχ. οι λαϊκές αγορές, τα super market. Σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα η δράση μπορεί να είναι μόνο κατασταλτική, με τον κυριότερο παράγοντα αποφυγής διασποράς του ιού, κάτι που αναφέρθηκε από τους περισσότερους, να είναι η ατομική ευθύνη.

Το 80% του προβλήματος εντοπίζεται στην ύπαιθρο

Ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικά και για την ύπαιθρο, τονίζοντας την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Αστυνομίας και της περιφερειακής ενότητας, καθώς όπως δείχνουν τα δεδομένα για την Ημαθία, το 70% - 80% των κρουσμάτων στον νομό μας προέρχεται από τα χωριά και τον περιαστικό πληθυσμό. Με τα δεδομένα αυτά συμφωνούν και τα στοιχεία που έρχονται από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία της Ημαθίας μετά το άνοιγμά τους,  αλλά και στην αναγκαιότητα επιστροφής των πολιτών στις εργασίες τους προτού - όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου - έρθει ο "οικονομικός θάνατος». "

Τέλος, από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης έθεσε στη διάθεση του Νοσοκομείου όλες τις δυνάμεις και τα μέσα με τα οποία μπορεί να συνδράμει ο Δήμος Βέροιας στις υγειονομικές αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.










10 σχόλια:

  1. Ήλθον , είδον και απήλθον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ! ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MHPOS TON KATEBASH O AFORIZMENOS ,YPOPSIFIO STHN HMATHIA, NA MAZEPSH ,2500 PSIFOUS, GIATH TOSO, THN BLEPO THN NEA TROMOKRATIA,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να μην εξαπλωθεί, που γίνεται ήδη της κακομοίρας. Θα πεθάνουν αρκετοί, και όχι μόνον ηλικιωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος τελικα ειναι ΠΑΣΟΚ η ΝΔ??
    Γνωριζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ Μιχάλη ΠΑΣΟΚ έφυγες από την Ημαθία Ν. Δ. επέστρεψες.
    Δεν κατάλαβανει και η γιαγιά μου, λίγο το αλτσχαιμερ λίγο η ηλικία με το ζόρι την κράτησαμε μη πάει στο επιμελητήριο με τη σημαία με τον ήλιο και την μαζέψει η ασφάλεια σαν γεροtroll

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ