Quantcast

http://picasion.com/

Αντώνης Λογγινίδης: «Το Νοσοκομείο Νάουσας δίνει άνισο αγώνα»

«Ευχής έργον να δούμε τους ιδιώτες γιατρούς μας να δίνουν τον αγώνα τους κατά της πανδημίας μέσα στο νοσοκομείο»
Άνιση χαρακτηρίζει την μάχη που δίνει το Νοσοκομείο Νάουσας ενάντια στην πανδημία του covid19, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας Αντώνης Λογγινίδης, στην επιστολή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, ο κ. Λογγινίδης αναφέρεται στο κάλεσμα συστράτευσης ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά του covid στα Νοσοκομεία της χώρας, που έχει απευθύνει το Υπουργείο Υγείας και οι τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι, λέγοντας πως ευχής έργον θα ήταν, ιδιώτες γιατροί του δήμου Νάουσας να δίνουν τον αγώνα τους στο Νοσοκομείο της πόλης.

Αναλυτικά, ο κ. Λογγινίδης αναφέρει τα εξής: «Στις συνθήκες πανδημίας και έχοντας επίγνωση των καθημερινών προκλήσεων ανατροπών κρίνεται, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων της υγείας.

Οι ιδιώτες γιατροί καλούνται να δώσουν το δικό τους παρόν σ αυτή τη μάχη. Ευχής έργον θα ναι να δούμε τους ιδιώτες γιατρούς του δήμου Νάουσας, να δίνουν τον αγώνα τους κατά της πανδημίας μέσα στο νοσοκομείο Νάουσας που αυτή την στιγμή δίνει έναν άνισο αγώνα.

Η κρισιμότητα της κατάστασης και ο καταιγιστικός ρυθμός των εξελίξεων δεν επιτρέπουν την ομαλή ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, όμως φαίνεται να είναι σωτήρια λύση. Θα υπάρχουν ενστάσεις ως προς την εργασιακή σχέση και συμβάσεις και επιμέρους προβλήματα στη σχέση τους, τα οποία είναι χρόνια και δεν είναι δυνατόν να λυθούν σε λίγες μέρες. Ίσως να ναι η αφορμή ενός διαλόγου σε άλλη βάση.

Η πολιτεία να ξεκαθαρίσει ότι η μόνη λύση για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι οι ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού.

Μπροστά στο υπέρτατο διακύβευμα της Δημόσιας Υγείας αποτελεί μονόδρομο η λήψη γενναίων αποφάσεων, η ρήξη με παγιωμένες αντιλήψεις μπροστά στον κοινό αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ