Quantcast

http://picasion.com/

SMS στο 13033: Βρείτε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην έξοδό σας - Τι ισχύει από 21:00 έως 05:00

Σε ισχύ από το Σάββατο 7/11 - Θυμάστε πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Με τους ίδιους κωδικούς που ίσχυαν και στο lockdown του Μαρτίου - Απριλίου θα κυκλοφορούμε από το Σάββατο το πρωί σε όλη τη χώρα και για διάστημα 3 εβδομάδων. Με μια νέα προσθήκη στο «4», αυτή της συνοδείας ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο και αυτό γιατί, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά θα παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Τελευταίο sms στο 13033 είχαμε στείλει την Κυριακή 3 Μαΐου, με όσους επιχείρησαν να στείλουν από το πρωί της 4ης Μαΐου, έμειναν στο... διαβάστηκε, για την ακρίβεια στο «Δεν εστάλη. Πατήστε για να δοκιμάσετε ξανά». Και δυστυχώς ήρθε η ώρα να το κάνουμε, αφού από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και 06:00 το πρωί, η επικοινωνία μας με το 13033 θα είναι πολύ συχνή.

Σε περίπτωση που δεν θυμάστε πώς να χρησιμοποιήσετε το 13033 για την έξοδό σας, το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
 
X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
  •  - Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  •  - Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  •  - Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  •  4 - Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • 5 - Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 - Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σε ισχύ και τα έγγραφα μετακίνησης

Παράλληλα, είναι ήδη διαθέσιμες και οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας, στην ιστοσελίδα forma.gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρεται στη σελίδα, για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Αναλυτικά οδηγίες εδώ.

Τι ισχύει από 21:00 έως τις 05:00

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 13/11 και λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση:
  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

8 σχόλια:

  1. Και σταματήστε να παραγγέλνετε από το ίντερνετ έλεος με την μανία σας. Τα παιδιά στα κουριερ έχουν λαλήσει. Πειραματόζωα τα έχουν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση προς το κοινό του verioti αλλά και την Ελληνική Αστυνομία: Σε περίπτωση που θέλω να πραγματοποιήσω αγροτικές εργασίες αλλά τα χωράφια είναι στο όνομα του πατέρα μου, πώς μπορώ να μετακινηθώ; Μήπως το Ε9 του πατέρα, σε συνδυασμό με κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι είμαι παιδί του, καλύπτει τις προϋποθέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν μπορεις δεν εισαι υποαλληλος του εισαι χωρις ενσημο δηλ. μαυρη εργασια να μην πας ... το σκεφτηκες αυτο πιο δηλωνει το εισοδημα ας δηλωση και εσενα με ασφαλιση

      Διαγραφή
    2. Ειδική φόρμα καλούνται να συμπληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις μετακινήσεις τους από και προς τα χωράφια ή τις μονάδες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα άτομα που απασχολούν στις εκμεταλλεύσεις. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ετεροεπαγγελματιών ιδιοκτητών απαραίτητη είναι η επίδειξη του Ε9 προκειμένου να μεταβούν στις εκμεταλλεύσεις τους με σκοπό είτε τη συγκομιδή (πχ ελιές) ή άλλου τύπου αγροτικές εργασίες. Αντίστοιχα για τους εργαζομένους απαιτείται η ειδική φόρμα εργοδότη.

      Διαγραφή
    3. Αν οι καλλιέργειες είναι εκτός νομού, τα ίδια έντυπα απαιτούνται; Ή θα με σταματήσουν στον δρόμο και θα φάω πρόστιμο; Γιατί μάλλον θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού αν θα με γράψει ή όχι.

      Διαγραφή
  3. Λογικά πιστεύω με αυτά τα χαρτιά θα είσαι οκ και καλό θα ήταν πιστεύω να σου κάνει μια εξουσιοδότηση που να λέει ότι δουλεύεις τα χωράφια του και σε ποια περιοχή ώστε να μην έχεις θέμα στο δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι ένα θέμα. Πολλοί έχουν ένα χωραφάκι λίγο έξω από την πόλη, χωρίς να είναι επαγγελματίες αγρότες. Συχνά ανήκει σε όλα τα αδέλφια γιατί προέρχεται από γονείς που απεβίωσαν. Τι γίνεται με αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πουλας και ησυχαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ