Quantcast

http://picasion.com/

«Βούλιαξε» η αγορά της Βέροιας στο παρά 5' του lockdown

Ποια ήταν τα τελευταία ψώνια των Βεροιωτών;
Τελευταίες ώρες πριν το lockdown και η κίνηση στο κέντρο της Βέροιας θύμιζε παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς! Από χθες το απόγευμα που ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, οι Βεροιώτες ξεχύθηκαν στα μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια αλλά και μια βόλτα πριν τον περιορισμό της μετακίνησης μόνο με SMS. Η αυξημένη κίνηση συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί και ειδικά σήμερα το απόγευμα, όταν πια το ρολόι άρχισε να μετράει αντίστροφα για το lockdown. Πέρα από την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η κίνηση στους δρόμους, με μποτιλιάρισμα για... γερά νεύρα, ειδικά σε Μητροπόλεως και Βενιζέλου.



Ποια ήταν όμως τα τελευταία ψώνια των Βεροιωτών πριν το lockdown; 

Σύμφωνα με μια πρώτη «σφυγμομέτρηση», οι περισσότεροι Βεροιώτες βγήκαν για να αγοράσουν πυτζάμες, εσώρουχα και αθλητικά παπούτσια, πρωτίστως για τα παιδιά που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο αλλά και παντόφλες για όσους μείνουν σπίτι και φόρμες/αθλητικά παπούτσια για όσους αρχίσουν την εξάσκηση με την μετακίνηση 6. Αρκετοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν να αγοράσουν κάποια παιχνίδια ή βιβλία για τα παιδιά τους, αναζητώντας τρόπους δημιουργικής απασχόλησης τις ώρες που δεν θα έχουν σχολείο ή διάβασμα.




Τι ψώνισαν οι Βεροιώτισσες;

«Στόχος» πολλών γυναικών έγιναν τα καταστήματα που πουλούν είδη για ραπτική, πλέξιμο ή κέντημα, καταστήματα με είδη προικός, ενώ και τα καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης, σκεύη μαγειρικής, κουζινικά και άλλα είδη σπιτιού είχαν την τιμητική τους.

Εκεί που έγινε «λαϊκό προσκύνημα» ήταν τα καταστήματα καλλυντικών και αυτό που... ξεπούλησε από τα ράφια ήταν οι βαφές μαλλιών! Αυτό τουλάχιστον μας είπαν οι καταστηματάρχες, καθώς ήταν το προϊόν που πούλησε περισσότερο σήμερα. Δεύτερο lockdown με ρίζα... δεν θα το αντέξουν οι γυναίκες!

Μάσκες και αποστάσεις στα καταστήματα

Πάντως, αυτό που παρατήρησαν οι έμποροι ήταν πως, ειδικά χθες και σήμερα που η κίνηση ήταν αυξημένη, οι πελάτες τηρούσαν τα μέτρα, φορούσαν όλοι μάσκες και κρατούσαν από μόνοι τους τις αποστάσεις μεταξύ τους, ακόμα και στις ουρές που δημιουργήθηκαν στα ταμεία. Η εικόνα αυτή ήταν που έκαναν για μια ακόμα φορά τους εμπόρους να πιστεύουν πως το μέτρο για κλείσιμο του λιανεμπορίου ήταν ένα άδικο για αυτούς μέτρο, καθώς στην αγορά τηρούνται τα μέτρα και δεν υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού μέσω του λιανεμπορίου.

Πάντως η αγορά κατέβασε ρολά απόψε με όμορφες εικόνες, κίνηση, κόσμο και κατανάλωση, που θύμιζε παλιές καλές εποχές. Ευχή όλων, να κρατήσει όλο αυτό το λιγότερο δυνατό διάστημα και σύντομα η αγορά να επιστρέψει στους ρυθμούς της.





14 σχόλια:

  1. Βούλιαξε, ἔ; Καί δέν φοβήθηκαν τόν κοροϊδοϊό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα, πες τα,
      Μαζι σου!!! 👍👍👍
      Αμαν πια με τον ψευτοϊο σας!!
      Μας κουρασατε κ με τα μετρα σας κ τις μασκες σας, τα ψεματα σας..ολα...
      Θελουμε την ζωη μας πισω!!!😢

      Διαγραφή
    2. πω πω ρε φίλε, κυριολεκτικά πρέπει να έχεις φάει πολύ ψέκασμα

      Διαγραφή
    3. Όποιος δεν πιστεύει στο ιό ας πάει στο νοσοκομείο. Επίσης σταματήστε να παραγγέλνετε από το ίντερνετ έλεος με την μανία σας. Τα παιδιά στο κουριερ έχουν λαλήσει. Πειραματόζωα τα έχουν κάνει.

      Διαγραφή
  2. Αρχηγέ μαζί σου δεν φοβόμαστε κανεναν. Είσαι ο επόμενος δήμαρχος Βέροιας!
    Κίνημα Υποστηρικτών DEMETRIOS Hadjinicolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Argige dikase tous psekasmenous karadinakides!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας γλενταει ο DEMETRIOS γατάκια βεροιωτοπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΜΑΡΚΟΎΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΑΓΟΡΆ ΘΑ ΉΤΑΝ ΈΤΣΙ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι πολύ , αυτός όταν βρίσκει δυσκολία , αποχωρεί από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.Βέροιας , φαντάσου εάν γίνει Δήμαρχος , θα αποχωρεί συνέχεια ?

      Διαγραφή
  6. Δε χρειαζομστε ουτε ρουχα ουτε παπουτσια, ολος ο Ντόρος στην αγορα... γιατι;;
    Το μονο που θελουμε ειναι την φυσιολογικη παλια μας ζωη πισω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί τρελαίνεστε όλοι με τον χθεσινό πανικό. Κανείς δεν πανικοβλήθηκε. Απλά, επειδή κάποιοι δεν περίμεναν τόσο γρήγορα το ολικό lockdown και δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν λόγω των εκπτώσεων, έτρεξαν να πάρουν αυτά που είχαν προγραμματίσει. Την προηγούμενη φορά ο πανικός ήταν στα super market γιατί νομίζανε ότι θα γίνει πόλεμος. Χθες τα ψώνια ήταν σε είδη που κάποιοι θα τα χρειαστούν ενδεχομένως τον επόμενο μήνα. Εκεί βέβαια που έγινε χαμός ήταν στα ηλεκτρονικά. Πιθανόν να οφείλεται και στην τηλεκπαίδευση που αποφασίστηκε για τους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικα υπαρχει χρημααα...αλλιος δεν τηα γινοταν τετοιος πανικος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ LIDL ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 34 νεκροί σήμερα και κάποιοι ανόητοι γράφουν παπαριές...τραβάτε μια βόλτα προς νοσοκομείο μεριά να δείτε αν υπάρχει ο κορονοϊός ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ