Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πυροσβέστες έσωσαν εγκλωβισμένο κουτάβι στη Βέροια

Γιατί κάθε ζωή έχει αξία
Μια διαφορετική αποστολή κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρωί της Κυριακής οι πυροσβέστες της Βέροιας. Κάτοικοι στην περιοχή άκουσαν τα κλάματα ενός σκύλου και λίγο μετά τον εντόπισαν στο πρανές κάτω από τον δρόμο, εγκλωβισμένο ανάμεσα σε κλαδιά στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης Οδυσσέως και Ομήρου. Μην μπορώντας να το προσεγγίσουν, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως και έσπευσε στο συμβάν με δύο άντρες.

Το άτυχο σκυλάκι έδειχνε ανήμπορο να βγει, καθώς είχε πυκνή βλάστηση και μεγάλη κλίση, ενώ έκλαιγε και πιθανότατα ήταν τραυματισμένο. Οι Πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν από το σημείο που βρισκόταν. Ο μικρούλης, αν και φοβισμένος και ταλαιπωρημένος, σταμάτησε αμέσως να κλαίει, δεχόμενος το χάδι του Πυροσβέστη που το έσωσε και των ανθρώπων που τον εντόπισαν. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, το κουτάβι είναι αδέσποτο και βρισκόταν στην περιοχή μαζί με την μαμά του και τα τέσσερα αδελφάκια του. 

Στη συνέχεια δύο κυρίες το μετέφεραν στο κυνοκομείο για να δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα. Οι κάτοικοι που ενεπλάκησαν στον απεγκλωβισμό του κουταβιού, ευχαριστούν τους Πυροσβέστες της Βέροιας, που έχουν μάθει να προσφέρουν και να επεμβαίνουν σε κάθε αδύναμο που μπορεί να κινδυνεύει, είτε αυτό λέγεται άνθρωπος είτε ζώο. Γιατί κάθε ζωή έχει αξία!

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τους κατοίκους της περιοχής, δυστυχώς η μαμά και δύο κουτάβια βρέθηκαν πεθαμένα, πιθανότατα από δηλητηρίαση, ενώ το ένα έπειτα από την κατάλληλη φροντίδα και την χορήγηση ορού, κατάφερε να σωθεί. Ο μικρούλης της φωτογραφίας μάλλον στάθηκε τελικά περισσότερο τυχερός, καταφέρνοντας να σωθεί δύο φορές.




1 σχόλιο:

  1. Κι εμείς λέμε μπράβο σε όλους. Οταν αγαπάς, αγαπάς τα πάντα γύρω σου. Ζώα και ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ