Quantcast

http://picasion.com/

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού των ζώων

Μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων γίνεται πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για τους βασανιστές των ζώων. Συγκεκριμένα, την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου αναφορικά με τον βασανισμό ζώων αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα μετατρέποντας το αδίκημα βασανισμού ζώων σε κακούργημα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων». 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τα «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων» αναφέρει το υπουργείο.

4 σχόλια:

  1. Αν είσαι αφγανκς βιάσεις φοιτήτρια και την πετάξεις από το τοίχος της κερκυρας αποφυλακίσει και πηγαι εις Γερμανία κύριος.
    Σκύλο αν χτυπήσεις την έκατσες τη βάρκα.
    Ελλάδα 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατι πρεπει καποιος να χτυπησει ενα σκυλο;Διαφερει πολυ ενα τετοιο κτηνος απο εναν αφγκανς, οπως τον αποκαλεις;ή θα διστασει το ημεδαπο κτηνος
    να βιασει και καμια φοιτητρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω. Η κουλτούρα του αφγκάνς μαζικά, την γυναίκα την εχει σαν αναλώσιμο είδος. Ειναι διακόσια χρόνια πίσω, εστω απο τα δικά μας τέρατα. Καλώς εγινε κακούργημα. Αυτο ειναι ο δικός μας πολιτισμός. Όμως ειναι και το άλλο. Μπορεις να προβλέψεις με βεβαιότητα τα ένστικτα ενός ζώου; Ανέτρεξε στις τόσες επιθέσεις σε μεγάλους και παιδια και με τραγικές συνέπειες. Δεν μιλάω για τα δυο τελευταία περιστατικά βαρβαρότητας στα σκυλάκια. Κακούργημα. Σκέψου λίγο και το άλλο. Ο λύκος και η Αρκούδα, ειναι πολύ καλώς, προστατευόμενα ειδη. Σε ρημαζουν το κοπάδι ή την καλλιέργειά σου. Τι θα κάνεις; Μη μου πεις οτι θα αποζημιωθείς ε; Θα προστατέψεις με κάθε τρόπο έστω και ακραίο, το βιός σου; Το φαί σου και το σχολείο του παιδιού σου; Οι συνθήκες στην καθημερινότητα, ειναι πολύ διαφορετικές. Ενστικτα, εχει και ο άνθρωπος. Και αυτο της αυτοπροστασίας, ειναι πολύ ισχυρό. Το κοινό περι δικαίου αίσθημα ή και το δικαιικό μας σύστημα, καταδικάζει την τυφλή βία και δίνει ελαφρυντικά οταν προκειται για αυτοπροστασία. Καταστάσεις που τις τραβάς σαν λάστιχο. Περίπου κατάλαβες φαντάζομαι

      Διαγραφή
    2. το βασανιστήριο είναι πολυ πιο σκοτεινο απο ενα φονο. το είχες ποτέ στην συλλογιστική σου?

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ