Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Είστε για μια «πτήση» πάνω από το Πολυδένδρι;

Στο πρώτο ημικλινές οροπέδιο της βόρειας πλευράς των Πιερίων ορέων και σε απόσταση 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας σε υψόμετρο 760 μέτρων, η ασφαλτοστρωμένη αμαξωτή οδός Βεροίας - Δασκίου συναντά και διασχίζει το χωριό Πολυδένδρι Ημαθίας που άλλοτε και συγκεκριμένα μέχρι το 1926 ονομαζόταν «Κόκοβα». Το 1926 το χωριό αυτό με Προεδρικό Διάταγμα μετονομάσθηκε σε «Πολυδένδρι». Το καινούργιο όνομα ταιριάζει στο χωριό γιατί περιβάλλεται από πολλά δέντρα, δηλαδή δασώδεις εκτάσεις, αλλά και μέσα στα οικόπεδα και τους κήπους των κατοίκων του χωριού υπάρχουν και καλλιεργούνται πολλά και ποικίλα καρποφόρα εξευγενισμένα δέντρα. Το χωριό αυτό είναι κτισμένο σε πανέμορφο τόπο με ωραίο κλίμα, πεντακάθαρο βουνίσιο αέρα και κρυστάλλινα νερά, προ αμνημονεύτων χρόνων. Ένας όμορφος προορισμός τεσσάρων εποχών, με τους περισσότερους να το έχετε επιλέξει για μια Κυριακάτικη εξόρμηση.

Πόσοι όμως από εσάς έχετε... πετάξει από πάνω; Σήμερα ο Βασίλης Μήτκος μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια «πτήση» πάνω από το Πολυδένδρι, μέσα από τις όμορφες εικόνες που μας μεταφέρει μέσω drone. Αυτό και περισσότερα ακόμα βίντεο θα βρείτε στο κανάλι του BilLVeR Καθημερινές αποδράσεις» στο youtube, που μας ταξιδεύουν συχνά πάνω και πέρα από την Ημαθία. Απολαύστε το βίντεο:

1 σχόλιο:

  1. Μετά από 94 χρόνια που το χωριό πήρε το νέο του όνομα κάποιοι επιμένουν να το αποκαλούν με το παλιό!Πώς να τους χαρακτηρίσω;
    Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ανάρτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ