Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε πέφτει φέτος η Black Friday

Η αγορά έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού με τα καταστήματα να μένουν κλειστά επί βδομάδες και τους τζίρους να πέφτουν δραματικά. Μία από τις γιορτές που θεωρητικά επιτρέπει στα καταστήματα να δουν αυξημένους τζίρους είναι η αμερικανική «Black Friday», με σημαντικές εκπτώσεις σε πολλά προϊόντα για μία ημέρα. Η «Black Friday» ή «Μαύρη Παρασκευή» έφτασε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια με τα πολυκαταστήματα και τα καταστήματα τεχνολογικών προϊόντων να σέρνουν τον χορό των προσφορών.

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday»

Έτσι, λοιπόν, είθισται η «Black Friday» στις ΗΠΑ να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

Στην ελληνική αγορά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμη η «Black Friday», παρότι υπάρχουν πληροφορίες πως συγκεκριμένα καταστήματα ετοιμάζονται ήδη για την ημέρα αυτή. Ωστόσο, είναι προφανές πως θα μπορέσει να γίνει όπως κάθε άλλη χρονιά, καθώς εν μέσω κορωνοϊού θα είναι ανεπίτρεπτο να δούμε ουρές και κοσμοσυρροή για προσφορές προϊόντων.

Στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει η φετινή «Cyber Monday», η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Οι συστάσεις προς τους καταναλωτές

Σημειώνεται πως για την Black Friday έχει εκδώσει συστάσεις η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, η οποία καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές, οι οποίες συχνά καταλήγουν να είναι παραπλανητικές. 

Αναλυτικότερα, η ΕΕΚΕ συστήνει στους καταναλωτές τα εξής:
  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ