Quantcast

http://picasion.com/

Πορεία για την 28η Οκτωβρίου στη Βέροια με σημαίες, Μακεδονία Ξακουστή και Εθνικό Ύμνο

Μικρή ένταση επικράτησε το πρωί Τετάρτης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια, όταν μια ομάδα πολιτών με ελληνικές σημαίες ανά χείρας, θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο. Το ραντεβού δόθηκε στις 11 στην πλατεία Ωρολογίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου. Η ομάδα των πολιτών, με τη συμμετοχή και μελών της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας, εκπρόσωπος της οποίας κατέθεσε και στεφάνι, συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά της πλατείας Ωρολογίου όπου και άνοιξαν μια ελληνική σημαία 5 μέτρων.

Μετά το πέρας της τελετής, ξεκίνησαν να κατεβαίνουν την Μητροπόλεως με τις σημαίες ανά χείρας και με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια στάση στην Μητρόπολη Βέροιας για να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, μια στάση στο Δημαρχείο για να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και να καταλήξουν στην πλατεία Ελιάς για να τραγουδήσουν το Μακεδονία Ξακουστή.

Ωστόσο, η Αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κατέβουν την Μητροπόλεως όλοι μαζί, αλλά σε ομάδες λίγων ατόμων, για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού, κάτι που προκάλεσε μια μικρή ένταση και λογομαχία μεταξύ κάποιων συμμετεχόντων και Αστυνομικών. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ημαθία τα ισχύοντα μέτρα σχετικά με τις συναθροίσεις αναφέρουν ότι αυτές μπορεί να γίνουν μέχρι 50 άτομα, με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ προβλέπεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Στην πλατεία Δημαρχείου άπλωσαν την ελληνική σημαία και τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή, ενώ η συγκέντρωση έληξε στην πλατεία Ελιάς με τον Εθνικό Ύμνο. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:







35 σχόλια:

  1. Ποιο γραφικοί και από τα στενά της κυριωτησσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αν κρατούσαν κόκκινη σημαία δεν θα ήταν γραφικοί, έτσι ανορθόγραφε σταλινοφασιστάκο;

      Διαγραφή
    2. Είσαι σκέτο φασιστακος...

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι, μόνο το ΠΑΜΕ κάνει σωστές και μη γραφικές συγκεντρώσεις

      Διαγραφή
  2. Θα ηθελα μια αιτιολόγηση, επιχειρήματα για το "γραφικοί" , που καποιοι λίγοι, την ημέρα Εθνικής γιορτής με Ελληνικές σημαίες εκαναν κατι απλό. Τι δεν ειναι γραφικό τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εθνική επέτειος ήταν δεν ήταν η δικη της χρυσής αυγής Καλά έπραξε το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εεε φυσικά γιατί αυτοί περισσότερο πατριώτες από μας που μείναμε σπίτι.. Έλεος με τα καραγκιοζιλικια τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια ειχαν κατι περισσότερο απο οσους εμειναν σπίτι ή γεμισαν ταβέρνες και καφέ. Καραγκιοζιλίκια λοιπόν, ενω οι παρελάσεις των φούστηδων ειναι με περηφάνεια. Ειναι περήφανοι αυτοι και αυτες κι εμεις να ντρεπόμαστε με την σημαία μας στα χέρια. Λες και μας ενδιαφέρει εστω λίγο τι κάνουν με τον ..ώλο τους. Ελπίζω εάν σε βάλουν στη μέση δυο τρεις για τα δέκα ΕΥΡΩ που εχεις στην τσέπη, να μην φωνάξεις τους μπάτσους τα γουρούνια τους δολοφονους, αλλά να προτάξεις τον ..ώλο σου με περηφάνια και να το βάλουν στα πόδια. Θα το επαναλάβω. Εάν αυτοι που σχολιάζουν ειναι πιτσιρικάδες, συγχωρεμένοι λόγω άγνοιας και στρεβλής παιδείας. Αν ειναι ενήλικοι, αριστεροφέρνουν σίγουρα. Και νομίζουν ακόμη οτι πείθουν με τα αποδεδειγμένα με αίμα αθώων, παραμύθια περι ισότητας και δικαίου. Ομως ο πολιτισμός μας, ειναι ανεκτικός και σαυτούς. Θα συνυπάρξουμε λέω εγω, θα μου σπάσουν το κεφάλι λένε αυτοι. Γυρω απο τη χωρα λύκοι ετοιμοι να ορμήξουν κι αυτοι εμένα βάφτισαν εχθρό τους.

      Διαγραφή
    2. Απ'την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...

      Διαγραφή
    3. Αυτοί που πολέμησαν και δόξασαν την Ελλάδα το 1940 ήταν η γενιά των παππούδων μας. Όλοι έχουμε λίγο πολύ ακούσει από το στόμα τους ιστορίες σχετικά με τον πόλεμο. Δεν μπορεί μια εκδήλωση τιμής προς αυτούς τους παππούδες μας να χαρακτηρίζεται γραφική. Τελικά πρέπει να είσαι πολύ μισέλλην και μισάνθρωπος για να είσαι αριστερός.

      Διαγραφή
    4. Καλώς να ερθεις φίλε μου 1¨30 π.μ απο την πόλη, με μπόλικη κανέλα στα καφέ σου. Να προσέχεις μόνο τον κάκτο στο τέντωμα. Χτες ειχαμε γιορτη εμείς. Κατα τις 12 το μεσημέρι, σε κεντρικο δρόμο της Βέροιας, και σε χαμηλό μπαλκόνι, βλέπω εναν πάνω απο τα είκοσι, που βούλιαξε σε πολυθρόνα. Τεντώθηκε τόσο πολύ με τα χέρια στην ανάταση και στόμα ιπποπόταμου, που έσπρωξε απο κάτω ενα μικρό ξύλινο ραφάκι που ηταν στον τοίχο, με εναν μικρό κάκτο. Τούρθε στο κεφάλι. Αρχισε τα γαλλικά. Πρόσεχε εσυ τον κάκτο στο τέντωμα, την κούρασή σου, στο να βουλιάζεις σε μαλακους καναπέδες και επέτρεψε στους άλλους να λένε κι αυτοί. Καλά ή κακά. Δεν συντάσσουν προτάσεις όλοι τόσο καλά όσο εσυ. Παντως τα επιχειρήματά σου εχουν βάθος.

      Διαγραφή
    5. Εξακολουθείς να είσαι σε παράκρουση. Αν αυτό σε βοηθάει, συνέχισε να γράφεις ασυναρτησίες..

      Διαγραφή
  5. ελα μωρε λίγη προσοχή ήθελαν τα παιδι..σοου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΤΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΦΕ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΧΑΛΑΡΑ..
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΑ ΟΧΙ ΚΑ ΤΑ ΝΑΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι οι σταλινοφασιστες εδώ μέσα βρήκατε να σχολιάσετε για την εθνικη γιορτή της Ελλάδας;
    Άντε με το καλό και την 25η Μαρτίου να σχολιάσετε αρνητικά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι λυπηρό που κάποιοι πολιτικοποιουν την γιορτή της απελευθέρωσης της Ελλάδος, αυτοί λοιπόν είναι άξιοι της μοίρας τους κ θα έρθει η ώρα που θα τους αντιμετωπίσει ο κόσμος όπως τους αξίζει. Χρόνια πολλά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι απελευθέρωση της Ελλάδας....
      Τιμούμε το ΟΧΙ απέναντί στη σκλαβιά και δεν δεν ειναι γιορτη.
      Ειναι γεγονος που δεν πρεπει να ξεχνάμε για να πράξουμε αναλογα σε δυσκολες στιγμες που έρχονται .
      Λαος χωρις γνωση ιστοριας και γεγονότων ειναι λαος ζυμάρι να των πλάθουν οπως θελουν.

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΓΑΤΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σε αυτούς τους λιγους Έλληνες που εστω και με αυτον τον τρόπο τιμησαν την σημαία μας..οι υπόλοιποι καθιστε στις καφετέριες με το φρέντο και βουλωστε το επιτέλους..οσο για τις λογομαχιες και τις εντάσεις που γράφεις στο άρθρο τίποτα απο αυτα δεν έγινε γιατι οι πολίτες ηταν άψογοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο σε όσους πήγανε. Όποιος τους αποκάλεσε γραφικούς είναι τουλάχιστον καραγκιόζης για να μην πω τίποτα πιο βαρύ. Μπράβο σε όσους τίμησαν την σημαία μας. Να τους έχει Καλά η Παναγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!) ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΧΑΡΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ... "ΓΡΑΦΙΚΟ" ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλληνες πατριώτες σήμερα τίμησαν τους ήρωες του '40. Ναζισμος και κομμουνισμός υπαίτιοι των εκατομμυρίων θυμάτων του β' παγκόσμιου πολέμου σύμφωνα με απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Σταλινοφασιστες απλά βουλωστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή λευτεριά σε όσους το αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτοί με τη σημαία στην πλάτη λες και είναι σε γήπεδο, είναι κι αυτοί "πατριώτες" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄρθιοι ἦσαν· οὔτε καθήμενοι οὔτε ξαπλωμένοι· μήτε πατοῦσαν τήν Σημαία μήτε τήν ἔσερναν. Τί πειό ὡραῖο ἀπό τό νά σ' «ἀγκαλιάζῃ» ἡ Σημαία τοῦ Σταυροῦ, ἡ γλυκειά γαλανόλευκη; Ναί, πατριῶτες εἶναι, ἐν ἀντιθέσει μ' ἐσένα, φαρισαῖε._

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι παριστάνεις;Τον Γραμματέα;

      Διαγραφή
    3. χ..ε ψηλα και αγναντεβε εσυ....βουρλο

      Διαγραφή
    4. χρυσαυγουλα😉 βρωμισε ο τόπος!!

      Διαγραφή
  17. Φάτε βελανίδια σε λίγο για να χορτασετε, γιατί όχι μόνο την πατρίδα δεν σέβεστε αλλά ούτε τον διπλανό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην ασχολείστε μ αυτούς. Αυτοί είναι ή Αλβανοί ή προδότες!!! Το 1940 είχαμε πολλούς προδότες,τώρα έχουμε πολλούς και προδότες κι Αλβανούς! Ας πλύνουν πρώτα το στόμα τους και μετά να μιλήσουν για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποιοι μέσα στο σύνολο ήταν κι αδύναμοι άνθρωποι που όμως ό Θεός έκανε την ψυχή τους ισχυρή για νά τιμήσουν όλους αυτούς πού έχυσαν τό αίμα τούς για την Πατρίδα για να ζούμε ελεύθεροι και όχι σκλαβωμένοι όπως τό θέλουν καί πάλι κάποιοι νά έρθει ή σκλαβιά, όμως λυπάμαι πολύ για το κατάντημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ