Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ρίχνουμε στο τηγάνι μπουρεκάκια μελιτζάνας!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Τέλειος μεζές για μπύρα ή για τσίπουρα αλλά και εφετζίδικο ορεκτικό για κάθε τραπέζι. Ο σεφ του veriotis.gr για αυτή την εβδομάδα, μας προτείνει ζουμεροτραγανά μπουρεκάκια μελιτζάνας, με πολύχρωμη γέμιση με φέτα και πιπεριές. Ετοιμάστε τα και απολαύστε τα ζεστά! Δείτε τα υλικά και την συνταγή:



Υλικά

3-4 μελιτζάνες (μακρόστενες)
200-300γρ. τυρί φέτα (σπασμένη στο χέρι)
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο

Για το πανάρισμα

Αυγά ολόκληρα
Φρυγανιά
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
 
Kόβουμε κατά μήκος σε φέτες 0,5 εκ. τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, ίσα να μαραθούν (ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10΄). Φυλάσσουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την φέτα, την πιπεριά, μαϊντανό, δυόσμο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,τους κρόκους αυγών, και τα κρεμμυδάκια να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα στην άκρη της μελιτζάνας και το τυλίγουμε σε ρολό.

Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μια ώρα να σφίξουν. Τα βγάζουμε, τα περνάμε από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3' από κάθε πλευρά)

Tips: μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε ότι υλικό προτιμάμε. Κρέμα τυριού, λουκάνικο… μπορούμε επίσης να τυλίξουμε γύρω από την μελιτζάνα μια φέτα μπέικον και μετά να κάνουμε το πανάρισμά μας.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ