Quantcast

http://picasion.com/

Κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές τριών Λυκείων στη Βέροια - Ποια τμήματα κλείνουν

Νέα κρούσματα σε μαθητές Λυκείου σε σχολεία του δήμου Βέροιας επιβεβαιώθηκαν χθες και σήμερα, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας τμημάτων στα οποία φοιτούν οι εν λόγω μαθητές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, θετικό κρούσμα covid-19 επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα σε μαθητή της Γ' τάξης του 2ου Λυκείου Βέροιας, με αποτέλεσμα σήμερα, έπειτα από ενημέρωση που είχαν από την Διεύθυνση του Λυκείου, να μην προσέλθουν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ' τάξης και της Γ' κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής, στην οποία φοιτά ο μαθητής. Σημειώνεται, πως ο μαθητής απουσίαζε από τα μαθήματα από τις 19 Οκτωβρίου.

Όπως προβλέπεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, λαμβάνεται έπειτα από σύσκεψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δύο αυτών τμημάτων (Γ' και Γ' κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής) μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου (14 ημέρες από την ημέρα που σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο το επιβεβαιωμένο κρούσμα).

Κρούσματα στο 1ο Λύκειο στο Πανόραμα και στο Μουσικό

Εκτός από το κρούσμα στο 2ο Λύκεο, σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα σε Λύκεια της Βέροιας και συγκεκριμένα ένα στο 1ο Λύκειο στο Πανόραμα και ένα στο Μουσικό Σχολείο. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για μαθητές της Γ' Λυκείου. Οι μαθητές των τμημάτων στα οποία φοιτούν οι εν λόγω μαθητές ενημερώθηκαν ώστε αύριο να μην προσέλθουν στο σχολείο, ενώ για το πόσα και ποια τμήματα θα κλείσουν, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις αύριο.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει κλειστό, μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου, ολόκληρο το ΕΠΑΛ Βέροιας, έπειτα από τα 5 κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε μαθητές της Γ' Λυκείου.

17άρηδες και 18άρηδες στο «στόχαστρο» το κορωνοϊού

Ανησυχία προκαλεί στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της Βέροιας τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές Λυκείου και ειδικά της Γ' τάξης, καθώς φαίνεται πως ο είτε ο ιός έχει μια... προτίμηση στους 17ρηδες και 18ρηδες στην πόλη μας, είτε αυτοί δεν τηρούν σωστά τα μέτρα, ειδικά εκτός σχολικής κοινότητας. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα στοιχεία, καθώς τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Βέροια σε σχολεία, αφορούν είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε μαθητές Γ' Λυκείου. Προς το παρόν, κρούσματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε μικρότερους μαθητές, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μια «δύσκολη περίπτωση» αυτή με τους 17άρηδες και 18άρηδες.

7 σχόλια:

  1. Πώς να μην έχουμε κρούσματα στα σχολεία δεν προσέχουν οι μαθητές αλλά κ το πιο βασικό ούτε κ οι δάσκαλοι ούτε κ οι καθηγητές υπάρχουν σχολεία δημοτικά που τα παιδιά κάνουν παράπονά στους γονείς τους ότι δεν φοράνε τις περισσότερες ώρες μάσκα ούτε στην ώρα μαθήματος αλλά ούτε στα διαλείμματα ούτε στα γραφεία τους κ κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά τους βάζουν τιμωρία όταν λένε στους δασκάλους να φοράνε κ οι ίδιοι.την μάσκα τους υποτίθεται ότι πρέπει να δείξουν το καλό παράδειγμα οι ίδιοι τους αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό μήπως πρέπει να γίνει κάποιος πιο αποτελεσματικός έλεγχος κυρία τοπη ακούτε για να ξεσηκωθειται Πίος είναι αρμόδιο ςννα κάνουν τον έλεγχο όχι με προηδοποιησεις όμως ξαφνικά αλλά σίγουρα δεν θα γίνει τίποτα όταν θα γεμίσουνε κ τα δημοτικά θα χτυπάμε τα κεφάλια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι όταν πήγαινες στο δημοτικό, έλειπες από το μάθημα για τα σημεία στίξης...

      Διαγραφή
    2. τα χερια και τα μούτρα μας δεν πλένουμε το πρωί {μικροι μεγαλοι(και προ κορωνοιου)} και περιμενεις να τηρηθεί το μετρο με την μασκα απο μικρα παιδια και απο καθηγητες που μπορει και να ειναι και αρνητές?

      Διαγραφή
    3. ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ!
      ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ
      ΤΟ "ΠΑΡΤΥ" ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
    4. Αντιλαμβάνομαι-από τα σχόλιά σας- ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι διαχρονικά και ότι πολλά πράγματα δεν πήγαιναν καλά στα σχολεία και την εποχή που εσείς φοιτούσατε.

      Διαγραφή
  2. Σωστά τα λέτε κ στο δικό μας σχολείο λένε τα.παιδια μου δεν φοράνε.μασκες οι δάσκαλοι μόνο οτανσχολανε έτσι για τον τύπο τις φοράν κ στο πηγούνι όχι κανονικά κ μαλώνουν τα παιδιά να φοράνε αυτοί είναι εξέταση του κανόνα μάλλον δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να τους κάνει καμία παρατηρηση η αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία τοπη που είναι η πρωτοβάθμια που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσεις οι γονεις φροντιστε να στελνετε τα παιδια σας με σωστες μασκες στα σχολεια και εξηγειστε το λογο που πρεπει να τις φορανε,και μην αναγκαζετε τους εκπαιδευτικους να μετατρεπονται σε αστυνομικους μασκας.
    Οσο για να ελεγχει κανεις και να κριτικαρει τον διπλανο του,πρωτοι ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ