Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πεντανόστιμο και φθινοπωρινό χοιρινό με μήλα

Επιμέλεια Γ. Μεταξάς
Είδατε τις πρώτες συννεφιές και μουντίλες του Οκτωβρίου και σας έπιασε η όρεξη για ένα πιο... φθινοπωρινό φαγητό; Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει το πιο ζουμερό και μαλακό χοιρινό στην κατσαρόλα, συνοεδευόμενο με μήλα, πατάτες και κρεμμύδια. Πεντανόστιμη φθινοπωρινή συνταγή, με τα μήλα να δένουν και να ταιριάζουν απίστευτα με το χοιρινό και τα υπόλοιπα υλικά. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

500 γρ χοιρινό (κομμένο σε καρέ), λαιμός, σπάλα, μπριζόλα, ψαρονέφρι. Ότι επιθυμούμε.
3-4 πατάτες (κομμένες σε καρέ)
3-4 ξινόμηλα (κομμένα σε καρέ)
2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φέτες)
3 σκ σκόρδο (ψιλοκομμένες)
½ φλ ελαιόλαδο
½ φλ λευκό κρασί
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
200 ml ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε μια σοτέζα ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και φυλάσσουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, τα μήλα και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη και τον ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε ή μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον στους 200.

Tips: στον ζωμό λαχανικών προσθέτουμε 20 ml χυμό λεμόνι, 20 ml χυμό πορτοκάλι κ 1 κ.γ. μουστάρδα. Επίσης αντί για δαφνόφυλλο μπορούμε να προσθέσουμε φασκόμηλο. Απλά θα είναι πιο έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ