Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πριν πάτε για ύπνο... αλλάξτε τα ρολόγια!

Κερδίζουμε 1 ώρα ύπνο
Ακόμα πιο βαθιά στο χειμερινό mood μπαίνουμε από αύριο, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020 αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Έτσι, στις 04:00 το πρωί, οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν ξανά 03:00, κερδίζοντας έτσι μια ώρα ύπνο αλλά και 5 μήνες σκοτάδι από τις 5 το απόγευμα. Φέτος δεν κερδίζουμε μια ώρα επιπλέον ξέφρενη Σαββατιάτικη νυχτερινή διασκέδαση, καθώς και να θέλουμε, στην Ημαθία τα καταστήματα κλείνουν στις 00:30. Οπότε, επειδή πιθανότατα η αλλαγή θα μας πιάσει κυριολεκτικά στον ύπνο, αν έχετε υποχρεώσεις το πρωί, πριν πέσετε απόψε στο κρεββάτι, μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τα ρολόγια σας στην καινούρια ώρα, τοίχου, χειρός και ειδικά τα ξυπνητήρια. Εκτός αν έχετε smart phone, smart watch κτλ που αυτές οι συσκευές θα αλλάξουν μόνες τους.

Το μέτρο της αλλαγής ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Οι αλλαγές ώρας θα τερματιστούν το 2021 μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021.

Αυτές οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν τη χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

5 σχόλια:

  1. Ἡ κατάργησι τῆς ἀλλαγῆς ὥρας εἶναι ἀπό τίς πλέον βλακώδεις ἀποφάσεις τῆς ἑβραιοπαϊκῆς ἑνώσεως._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ γιατί δεν την πάμε 5 ωρες μπροστά να τους κουφάνουμε όλους...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ( ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ )Η ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ