Quantcast

http://picasion.com/

Ιστορικό ντοκουμέντο από την 20η επέτειο Απελευθέρωσης της Βέροιας

Ακυκλοφόρητη φωτογραφία από τις εκδηλώσεις του 1932
Ένα ιστορικό ντοκουμέντο από τον εορτασμό των Ελευθερίων της Βέροιας δημοσιεύει σήμερα ο veriotis.gr. Μια ακυκλοφόρητη φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του Στέργιου Ζυγουλιάνου, που βλέπει σήμερα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την 108η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας που τιμάται σήμερα. 16 Οκτωβρίου 1932 και η πόλη της Βέροιας γιορτάζει τα 20 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Η πόλη σημαιοστολισμένη, ενώ όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, στο σημείο όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση, στήθηκε μια αψίδα ειδικά για την περίσταση.



3 σχόλια:

  1. Το διαστημα αυτων των ημερων που απελευθερωθηκε η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα πρεπει να τιμαται και να γιορταζεται σε ολες τις πολεις της με καθε επισημότητα και ποικιλότροπος. με τη συμετοχη οσων φορεων και συλλογων θελουν να συμμετεχουν ωστε να μη ξεχαστει ποτε οτι:α) ο τοπος αυτος εζησε αιωνες πολλους ως δουλος
    β) η ελευθερια του δεν χαριστηκε αλλα κερδήθηκε με αιμα και
    γ οτι απαιτειται συνεχης επαγρύπνηση και κοστος για να μη χαθει ή μειωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία φωτογραφία!
    Σε ποιό σημείο της πόλης είχε τοποθετηθεί η αψίδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ