Quantcast

http://picasion.com/

«Ανάσα» η μισή ώρα για τα μαγαζιά της Βέροιας - Άνοιγμα μέχρι τις 2 θέλουν τα μπαρ

Ως μια μικρή ανάσα βλέπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης την απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στη Βέροιας, έστω και κατά μισή ώρα. Η Ημαθία κατατάχθηκε στο επίπεδο 2 στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί μια παράταση μισής ώρας στο ωράριο, που οι επιχειρηματίες την χαρακτηρίζουν αναγκαία και ωφέλιμη για να αναπληρώσουν τα «σπασμένα».

Όπως λένε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των καφέ-μπαρ, θεωρούν πως αν κλείνουν τα καταστήματά τους έστω και λίγο αργότερα θα αυξηθεί ο τζίρος, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει πιο εύκολη και η ζωή των πελατών. Ήταν ένα πάγιο αίτημά τους και όπως λένε στον χώρο τους, θα βοηθήσει να «γυρίσουμε ακόμα ένα τραπέζι». 

Ενδεικτικά, έρχεται μια παρέα στις 10:30, αμέσως περιορίζεται η κατανάλωση, γιατί πρέπει να φύγει σε μια ώρα. Είναι κάτι που τους αγχώνει και δεν μπαίνουν στην διαδικασία της παραγγελίας. Με την αλλαγή του ωραρίου θα είναι όλοι πιο άνετοι.

Αναμφισβήτητα, έστω και μισή ώρα παραπάνω, θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ανέβει ο τζίρος τους. Βέβαια, αυτό που ήθελαν ήταν έστω την Παρασκευή και το Σάββατο να επεκτεινόταν το ωράριο έως τις 2 το πρωί. Αυτό θα ενίσχυε κυρίως τα μπαρ της οδού Έλλης, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά.

Οι επιχειρηματίες ελπίζουν πως η κίνηση θα αυξηθεί και μετά τις 11 το βράδυ, όπως και η κατανάλωση. Όσοι τελείωναν από την δουλειά τους στις 8 με 9, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να βγουν αμέσως, ώστε να προλάβουν να φύγουν στις 11.30. Το νέο ωράριο θα βοηθήσει να βγαίνει ο κόσμος υπό φυσιολογικές συνθήκες το βράδυ.

8 σχόλια:

  1. αφηστε τα χαζα και δεστε... την κοζανη. χρειαζεται προσοχη απ ολους και να αφησουν τα ξενυχτια. στη δεκαετια του '80 η διασκεδαση ξεκινουσε 9,30-10 εως 1 τα μεσάνυχτα. τωρα ξεκιναει 1 εως το πρωι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι άκουσα η Έλλης θα ανοίξει από τις 6 το απόγευμα έως τις 12,30
    Τι ζούμε και δεν το μαρτυρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι κι αλλιώς η νύχτα της Βέροιας ήταν νεκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάσα ή ασφυξία φίλε βεροιωτη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως λένε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των καφέ-μπαρ, θεωρούν πως αν κλείνουν τα καταστήματά τους έστω και λίγο αργότερα θα αυξηθεί ο τζίρος,

    Ναι από μια μπύρα θα πουλήσουν μιάμιση τι μας λέτε μωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν μανατζαρει η μαμά καραγιωργιδου κόσμο μην περιμένετε στην ελλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα νυχτομάγαζα τελειώσατε αλλά δεν το καταλάβατε ακόμα , (δεν το λέω με κακία αλλά ως διαπίστωση). Είχατε γίνει πάρα πολλά και με τα λιγοστά καθίσματα σε συνδυασμό με τα ακριβά ενοίκια των πλουσίων ιδιοκτητών δεν βγαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ