Quantcast

http://picasion.com/

Το ποτήρι ξεχείλισε: Άνω-κάτω η Βέροια από τις φασαρίες των Ρομά

Πέρασαν 24 ώρες από το «σοκ» που υπέστη η κοινωνία της Βέροιας μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Μητροπόλεως. Ένα σκηνικό που θύμιζε «εμπόλεμη» ζώνη, με εξαγριωμένους Ρομά να συμπλέκονται με μανία, εκσφενδονίζοντας καρέκλες, κοντάρια, πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Δυστυχώς, η φασαρία όχι απλά δεν περιορίστηκε άμεσα από την Αστυνομία, αλλά επεκτάθηκε προς την Πλατεία Ωρολογίου, διαρκώντας για σχεδόν μια ώρα! Στιγμές απόλυτης ανομίας και χάους στο κέντρο της πόλης.

Όπως είναι λογικό, η σύρραξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολίτες, ειδικά εκείνων που διαμένουν στην περιοχή και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων, ενώ μόνο από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου περαστικού.

Αλλά και στα social media εκφράζεται μια γενικευμένη αγανάκτηση που επί της ουσίας κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην επιβολή του Νόμου. Υπάρχει έντονο το δημόσιο αίσθημα ότι υπάρχουν ομάδες του πληθυσμού που ζουν και λειτουργούν προκλητικά εκτός Νόμου, δίχως κανένα φόβο και προφανώς καμία συνέπεια που μπορεί να λειτουργήσει τιμωρητικά ή έστω αποτρεπτικά.

Πλέον, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και επιτέλους να αποκατασταθεί το συνταγματικό δικαίωμα της Ισονομίας!

Χρειάζονται ενίσχυση οι τοπικές δυνάμεις της Αστυνομίας; Να την έχουν άμεσα.

Χρειάζεται πολιτική και υπηρεσιακή βούληση για να μπορούν τα όργανα της τάξης να επιβληθούν στους γνωστούς - αγνώστους παραβάτες διαρκείας; Να τους δοθεί.

Τα ψέματα τελείωσαν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

26 σχόλια:

  1. Να γίνουμε όλοι γιουφτοι να μην μας πειράζει κανείς! Έτσι κατάντησε πλέον η "κοινωνία και αστυνομία" συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 80% τις επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Χρυσόστομε! Ίσα δικαιώματα για τους Ρομά με τους Μπαλαμό!!! Το όνειρό μου, να έχω ίσα δικαιώματα με τους Ρομά, αλλά και αυτοί να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις μ' εμένα! Σαν αστείο μου ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε 2 μέρες θα ξεχαστούν όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περνάνε φανάρια με κόκκινο, δεν σταματάνε στα στοπ, οδηγανε μεθυσμενοι. Δεν τους πιάνει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάνε με την μουσική στο τέρμα δύο τη νύχτα για να διαφημίσουν την πραμάτια τους στους ναρκομανείς.

      Διαγραφή
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΡΟΜΑ ( ΓΙΟΥΦΤΟΙ ) ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ( ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΚΑΦΑΣΙΑ ΚΤΛ. ) ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ( ΚΑΦΕ, ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ, ΕΔΩΔΙΜΑ ΚΤΛ.) ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ... ΑΝΕΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΥΦΤΟΣ = ΦΥΡΑ
    ΓΥΦΤΟΣ VS ΚΑΡAΦΛΆ = 1
    ΓΥΦΤΟΣ VS ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΗΣ = 1
    ΓΥΦΤΟΣ VS ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ = 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα λύνονται πολύ απλά! Καλεί ο Δήμος τις δύο αντίπαλες ομάδες και τους οπαδούς τους στο Εθνικό Στάδιο. Κλειδώνεις στην συνέχεια τις πόρτες και τους εύχεσαι καλή επιτυχία! Όποιος μείνει όρθιος στο τέλος παίρνει στο166 ή στο Γρ Τελετων! Όμορφα και πολιτισμένα! Όπως ακριβώς θελουνε. Όχι να θυμίζουν Ζήκο που φωνάζει : Κρατα με,γιατί θα μαλώσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτούς τους γιουφταράδες που τους ξέρουμε όλοι, βρίσκονται στο απυρόβλητο.
    όλη μέρα κλέβουν, κτυπάνε ανθρώπους, διακινούν ναρκωτικά, δεν σέβονται ώρες κοινής ησυχίας, βρίζουν και ασχημονούν, κάνουν κλοπές, κτλ, και όμως δεν τους ενοχλεί κανείς. Η δε αστυνομία, και κυρίως οι ασφαλίτες που το παίζουν έξω ''μούρες'' με γένια, τατουάζ και πολιτικά , πουλάνε μαγκιά σε παιδάκια και οικογενειάρχες, τους γιούφτους δεν τους ενοχλούν γιατί θα φάνε ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ήταν κανένα παιδάκι στα Εξάρχεια θα το είχατε ταράξει. Στους γύφτους τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Εξάρχεια έχει αναρχομπάχαλους, δεν έχει παιδάκια.
      30-40 χρονών γομάρια είναι που τα κανάλια τους λένε "νεαρούς".
      Χαλάρωσε λίγο επαναστάτη.

      Διαγραφή
  11. Τόσες δεκαετίες και δεν ενσωματώθηκαν στην Ελληνική κοινωνία, ζώντας αποκομμένοι από τον κοινωνικό ιστό. Φανταστείτε οι λαθροΑφγανοί και λαθροΠακιστανοί τι έχει να γίνει, έχοντας ακόμη μεγαλύτερο πολιτισμικό χάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι δεκαετιες!!! αιωνες ολοκληρους να λες και μαλιστα σε ολοκληρη την ευρωπη!!
      και μετα σου λενε οτι δεν υπαρχει θεμα DNA

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, είναι τα κατάλοιπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, γι'αυτό μιλάνε τούρκικα.

      Διαγραφή
    3. απο πολυ πιο παλια της οθωμ. αυτοκρατ. βρισκονται στην ευρωπη και ομως ελαχιστα εχουν ενσωματωθει στον ευρ. πολιτισμο. εαν ισχυσει το ιδιο με ολους αυτους που ερχονται απο την ιδια περιπου περιοχη καταγωγης των ρομα τοτε...

      Διαγραφή
  12. Τους πιάσανε σχεδόν όλους ρε μπουμπουνες. Αύριο πρωί πάνε εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νόμος της ζούγκλας τώρα και στην πόλη μας. Τουλάχιστον οι Ρομά δεν προσποιούνται σαν εμάς του «πολιτισμένους». Μακριά απο την βρωμια των πόλεων και απο όπου μυρίζει πολιτισμός, μακριααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στέλνεις σε όλους τους Γιουφτ μια επιστολή κ τους λες οτι κέρδισαν ενα εισιτήριο για διακοπες...
    Αυτοί τρέχουν γιατί ως γνωστο εναι τζαμπατζιδες κ σαπακια..
    Τους βάζεις σε ενα αεροπλάνο κ ντουγρού για Πακισταν...
    2 σε 1
    τους ξεφορτώνεστε κ διεκδικείστε κ το Πακιστάν που σου έστειλε τα λαθροπακιστανα με χειρότερους κ άντε ας τα βγάλουν μετά πέρα ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τί θέλετε δηλαδή? Να μπαγλαρώσουν όλους τους τουρκόγιουφτους (καλλιτεχνικά αποκαλούνται οπαδοί της ΡΟΜΑ) να παραλήσει και το εμπόριο? Μήν είμαστε καί πλεονέκτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕΤΑ 2 ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ (!) Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ