Θερινό σινεμά στην Έδεσσα: Tο όνειρο έγινε πραγματικότητα

H Θερινή Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λειτούργησε για άλλο ένα καλοκαίρι στην Έδεσσα. Το επιτυχημένο στοίχημα της χειμερινής σεζόν και οι ανάγκες λειτουργίας ενός κινηματογράφου για τις ανάγκες των σινεφίλ, βοήθησε τον Σύλλογο να λειτουργήσει και την θερινή λέσχη. Ο καλοκαιρινός χώρος λειτούργησε για χρονικό διάστημα περίπου 2,5 μηνών, καλύπτοντας ουσιαστικά όλο το καλοκαίρι.

Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε. Υπήρξε προσέλευση ανθρώπων, που όπως δήλωσαν, είχαν να δουν προβολή ταινίας για περισσότερα από 20 χρόνια. Ακόμη και άνθρωποι που δεν γνώριζαν την ύπαρξη θερινού κινηματογράφου στην Έδεσσα. Όλοι όμως ήταν ενθουσιασμένοι από την καινούρια αισθητική του χώρου.

Καινούρια καθίσματα, τραπεζάκια ανάμεσα, πεντακάθαρος χώρος, καθαρισμένα τα δένδρα, με ελεύθερη θέα στον κάμπο και κυρίως οι αποστάσεις μεταξύ των θεατών. Προβλήθηκαν νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους.

Οι ίδιες ταινίες προβάλλονταν ταυτόχρονα στα σινεμά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Ρουά Ματ, Στα μαχαίρια, Οι μεταφραστές, κλπ.). Μάλιστα, φέτος οι προβολές γίνονταν επτά ημέρες την εβδομάδα, αν εξαιρεθούν οι ημέρες που έβρεχε.

Οι προβολές ξεκίνησαν τέλη Ιουνίου, στον ανανεωμένο χώρο του δημοτικού θερινού κινηματογράφου, με την συνεργασία της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. Η αρχή έγινε με την κωμωδία «Θεέ μου τι σου κάναμε 2», και στη συνέχεια με την εμβληματική ταινία «Joker». Οι προβολές ολοκληρώθηκαν με δυο πολύ πρόσφατες ταινίες το «After 2» και το «Tenet» του Νόλαν.

Τηρήθηκαν όλοι τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας, στην είσοδο και στην έξοδο. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες φέτος. Παρέες αναγκάστηκαν να κάθονται λίγο πιο μακριά. Η τήρηση των νέων κανόνων αποτέλεσε μέλημα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Στην άψογη λειτουργία της θερινής λέσχης συνετέλεσε η συνεργασία με το παρακείμενο αναψυκτήριο των «Μύλων» (The Mill). Η διεύθυνση και το προσωπικό του αναψυκτηρίου προσέφεραν την δυνατότητα στους επισκέπτες, παράλληλα με την προβολή της ταινίας, να απολαμβάνουν τις παροχές του αναψυκτηρίου στον χώρο του κινηματογράφου και μάλιστα σε μειωμένες τιμές, σε σχέση με το χώρο του αναψυκτηρίου.

Ο θερινός κινηματογράφος της Έδεσσας έχει όλα τα προαπαιτούμενα για να χαρακτηριστεί ως ο «ομορφότερος» της Ελλάδας. Ο συνδυασμός πράσινου, νερού και άπλετης θέας είναι μαγικός. Άλλωστε αυτό είπαν και όσοι το έζησαν από κοντά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ