Συλλυπητήρια μηνύματα του αγροτικού κόσμου για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση για τον θάνατο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, ο αγροτικός κόσμος βυθίστηκε στο πένθος, ενώ τα συλλυπητήρια μηνύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν μέσω ανακοινώσεων, ο Αγροτικός Σύλλογος
Γεωργών Βέροιας, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιερητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν:


Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας
Τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή στον αγροτικό κόσμο. Και θα γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονη όσο τα οράματα και οι ελπίδες του θα αργούν να ευοδωθούν. Τιμούμε τον άνθρωπο που ενέπνευσε, τον αγωνιστή που πάσχισε, τον συνοδοιπόρο μας στην Παννελαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που πόνεσε όσο κανείς άλλος για τα δίκαια της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
Θα βρίσκεται για πάντα δίπλα μας.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ΚΑΙ τους οικείους του.Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιερητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Θα θέλαμε να εκφράσουμε εκ βαθέων τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του Βαγγέλη Μπούτα για την απώλεια τους, επίσης σε όλους τους φίλους και συνεργάτες που δούλεψαν σκληρά μαζί του στους αγώνες για το δίκιο των αγροτών-κτηνοτρόφων της Πατρίδας μας.
Ως άνθρωποι δεν θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε με σεβασμό στο έργο που αφήνει πίσω του, είχαμε επιμέρους διαφωνίες όμως ποτέ αυτές δεν ήταν εμπόδιο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Πάντα τον διέκρινε το δημοκρατικό ήθος και η ευπρέπεια, ήταν  γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, χωρίς εκπτώσεις και τακτικισμούς, μπροστάρης  στον αγώνα.
Καλό παράδεισο  Βαγγέλη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με βαθιά θλίψη και οδύνη απευθύνει το ύστατο χαίρε στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΕΜ, πρώην Προέδρου της ΕΟΑΣ Καρδίτσας  για πολλά χρόνια, πρωτοπόρου, συνεπή, μαχητικού, ασυμβίβαστου και σεμνού αγωνιστή της αγροτιάς, εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος στην χώρα μας. 
Από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε δράση στο αγροτικό κίνημα, είχε ενεργή και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της αγροτιάς και για αυτή την δράση του έχαιρε μεγάλο κύρος και αναγνώριση από τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Από μικρή ηλικία δούλευε στα χωράφια και παράλληλα εντάχθηκε στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Διετέλεσε αρχικά μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού του και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Μετέπειτα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση  Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ως το 2019. 
Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. 

Το παράδειγμα του, η πρωτοπόρα δράση του, ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα. 

Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι  δέχονται νέα επίθεση στην ζωή και το εισόδημα τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της Ε.Ε. 

Χαμηλή τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων κάτω από το υψηλότατο κόστος παραγωγής, η κοροϊδία πάει σύννεφο και από αυτή την κυβέρνηση όπως με το αγροτικό πετρέλαιο και δεσμεύσεις που δεν τηρεί, χαράτσια, χρέη, υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια ένα τμήμα των μικρών και μεσαίων ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων. 

Δεν αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Μπούτα. 
Θα είναι μαζί μας στους καημούς, τους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα είναι μαζί μας στα μεγάλα, μαχητικά μπλόκα, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγροτικού κινήματος και δεν μπορεί να τα σταματήσει καμιά κυβέρνηση, καμιά ποινικοποίηση, καμιά κρατική καταστολή. 

Αυτή την υπόσχεση δίνουμε, να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγροτικού κινήματος, να δυναμώσουμε την ΠΕΜ, τις Ομοσπονδίες και πρώτα από όλα τους Συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε την ζωή του. 
Ο Βαγγέλης Μπούτας παραμένει ζωντανός στην συνείδηση και την λαϊκή μνήμη και εκεί θα βρίσκεται κοντά μας.
Η Γραμματεία εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας. 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ