Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Claufen-«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Επιδότηση έως 85% για πράσινα σπίτια!

Απαντήσεις στις κρίσιμες ερωτήσεις του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», μετεξέλιξη του «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον», δίνει η εταιρεία Claufen. Διαβάστε τη για να ενημερωθείτε πλήρως: -Τι ακριβώς παρέχει στον ενδιαφερόμενο το πρόγραμμα; -Παρέχει υψηλές επιδοτήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο 85% επί των δαπανών ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης των σπιτιών. Τα ποσοστά επιδοτήσεων, οι επιλέξιμες δαπάνες αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου κάποιος να συμμετάσχει είναι περισσότερο ευνοϊκά συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα. Το ανώτατο ύψος των συνολικών δαπανών που μπορεί να επιδοτηθεί είναι οι 50.000 ευρώ, έναντι 25.000 ευρώ στα προηγούμενα προγράμματα.

-Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στη Κ. Μακεδονία;

-Στις 11 Νοεμβρίου.

-Ποιους ιδιοκτήτες αφορά;

-Σχεδόν στο σύνολο των ιδιοκτητών κατοικιών, καθώς χαλαρώνουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ακόμη και οικογένειες με εισόδημα 120.000 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν κι εκείνοι με παραπάνω από μία κατοικία.

-Ποιες είναι οι επιλέξιμες κατοικίες;

-Επιλέξιμες κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία, καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα.

-Σε ποιο σημείο διαφέρει το νέο ‘Εξοικονομώ’ από το προηγούμενο;

-Στο νέο πρόγραμμα διατηρείται η φιλοσοφία των επιδοτήσεων με το ύψος τους να προσδιορίζεται ανάλογα με το μέγεθος των εισοδημάτων. Υπάρχουν πέντε εισοδηματικές κατηγορίες. Σε εκείνη με τα χαμηλότερα εισοδήματα αντιστοιχεί το υψηλότερο ποσοστό επιδότησης 65%. Αυτό υποχωρεί όσο μεγαλώνουν τα εισοδήματα για να φτάσει στο 35% για φυσικά πρόσωπα με υψηλά βαλάντια.

-Υπάρχουν πρόσθετες επιδοτήσεις ως μπόνους λόγω Covid-19;

Ναι. Προστίθεται επιπλέον +10% για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τα έτη 2020-2021, κι άλλο ένα +10% εφόσον επιτευχθεί αναβάθμιση σε Β' ενεργειακή κατηγορία.

-Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες;

-Προβλέπεται η επιχορήγηση διαμερισμάτων ή και κοινόχρηστων ενεργειακών αναβαθμίσεων. Τα ποσοστά επιδότησης είναι 60% έως και 80%.

-Γιατί «Εξοικονομώ» στην CLAUFEN;

-Η CLAUFEN είναι μια βιομηχανική μονάδα ολοκληρωμένων πιστοποιημένων ενεργειακών κουφωμάτων με 28ετή εμπειρία. Αναλαμβάνει το πρόγραμμα εφαρμόζοντας πλήρως όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Η CLAUFEN είναι η μοναδική βιομηχανική μονάδα κουφωμάτων στην Ελλάδα με πιστοποίηση ελέγχου εργοστασιακής παραγωγής (FPC), αναγνωρισμένη από το IFT-ROZENHEIM (κορυφαίο εργαστήρι δοκιμών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ