Quantcast

http://picasion.com/

Σε ύφεση η οικονομία των Σκοπίων

Μεγάλη πτώση 12,7% σημείωσε το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με τα εκτιμώμενα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Το ποσοστό αυτό «αντανακλά» τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας του κορωνοϊού και
των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ και είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της κατανάλωσης, των εξαγωγών και των ιδιωτικών επενδύσεων. Η τελική κατανάλωση των νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 9,9% το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ η συνεισφορά της στη διαμόρφωση του ΑΕΠ ανήλθε στο 70,6%.

Την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σημείωσαν μείωση κατά 32%, ενώ οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 30,2%.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ των Σκοπίων αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 3,4%, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η πρόβλεψη αυτή θεωρείται αρκετά αισιόδοξη και η ύφεση της οικονομίας της χώρας θα είναι αρκετά υψηλότερη.

1 σχόλιο:

  1. Ερώτηση προς Ν.Ε. συριζα ΗΜΑΘΙΑΣ

    Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ