Quantcast

http://picasion.com/

Ρίζος: «Φροντίσαμε αυστηρά τις αποστάσεις»

«Ο Δήμαρχος πήρε την απόφαση να αναβληθούν οι εκδηλώσεις της Εύηχης Πόλης»
Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με τον συνωστισμό ή όχι, στην πρόσφατη συναυλία των Παπακωνσταντίνου - Πασχαλίδη στο θέατρο Άλσος τοποθετήθηκε ο Κώστας Ρίζος. Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΑ με
ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, κρατήθηκαν ευλαβικά οι αποστάσεις ασφαλείας, επιστρατεύθηκε η Αστυνομία, μια μεγάλη ομάδα security, μια ομάδα εθελοντών διασωστών από τη Θεσσαλονίκη και ένας μεγάλος αριθμός ταξιθετριών. Μάλιστα, προέβη και σε μια σημαντική αποκάλυψη πως ο Δήμαρχος Βέροιας πήρε την απόφαση να μην συνεχιστούν οι εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης». Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

«Προχθές, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Άλσους συναυλία, αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο στα πλαίσια της Εύηχης Πόλης που είχε αναβληθεί. Για μεγάλο διάστημα μας προβλημάτιζε το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των συναυλιών αυτών, εξ αιτίας της κατάστασης που βιώνουμε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι επαφές μας με το Υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτισμού, την Αστυνομία και μάλιστα με τον Κύριο Χαρδαλιά καθημερινές. 

Οι οδηγίες που λαμβάναμε κινούνταν προς την κατεύθυνση του να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις, ακολουθώντας όμως κατά γράμμα τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλονται και σωστά επιβάλλονται. Έτσι, αποφασίσαμε να μειώσουμε την επιτρεπόμενη πληρότητα του 75% στο 60% διαθέτοντας 900 εισιτήρια σε σύνολο 1650 θέσεων. Επιστρατεύσαμε την Αστυνομία, μεγάλη ομάδα security, ομάδα εθελοντών διασωστών από τη Θεσσαλονίκη με δική μου ιατρική κάλυψη και μεγάλο αριθμό ταξιθετριών, πάνω από δέκα. 

Φροντίσαμε αυστηρά τις αποστάσεις κατά την προσέλευση, εφαρμόσαμε αυστηρή θερμομέτρηση σε όλους τους θεατές, που ήταν όλες αρνητικές, φροντίσαμε τη σωστή και συνεχή χρήση μάσκας από όλους τους παρευρισκόμενους, σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Φροντίσαμε επίσης για την ομαλή αποχώρηση των θεατών από το χώρο. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιας ποιότητας συναυλίες τις έχουμε συνηθίσει αλλιώς. 

Η όλη κατάσταση οδήγησε στην πραγματοποίηση μιας συναυλίας κατ εμένα υποτονική με τον κόσμο καθηλωμένο στη θέση του σε όλη τη διάρκεια, φορώντας μάσκα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετέχει όπως θα ήθελε, χωρίς να μπορεί να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του για τους καλλιτέχνες που παρακολουθούσε. Κι αυτό γιατί εμποδίζουν τα περιοριστικά μέτρα αλλά ευθύνεται και ο φόβος για τα αυξημένα κρούσματα στο νομό μας που προέκυψαν.

Ο Δήμαρχος, όπως ήταν φυσικό, μετά από τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχα, έλαβε την απόφαση να μη συνεχιστούν οι εκδηλώσεις. Και αυτό, όχι γιατί εισπράξαμε αρνητικά σχόλια για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας, αλλά γιατί συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεση των συμπολιτών μας στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Τέλος, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά γόνιμης συζήτησης για την αποφυγή κυρίως κινδύνων όσον αφορά την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και την διατήρηση παράλληλα ενός πολιτιστικού επιπέδου, υψηλού, το οποίο δικαιούται ο Βεροιώτικος λαός».

9 σχόλια:

  1. θα εκφρασω την αποψη μου ¨των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν'', το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν....... και φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα . Ελπιζω η Δημοτικη αρχη να καταλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια που είστε και ιατρός πείτε μου ειλικρινά στο άλσος που έγινε η συναυλία και όπου όλοι έχουμε πάει όταν οι θεατές κάθονται θέση παρά θέση απέχουν μεταξύ τους πάνω από 50 με 60 cm? Αντε 70 να πω εγώ. Μην εκτίθεσαι γιατρέ γιατί πατάτα κάνατε, τα μέτρα προστασίας τα έχετε γραμμένα στα παλιά σας τα παπούτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΑ ειναι και ιατρος , ισως επρεπε να τους ειχε προλαβει και να μην διοργανωσουν κατι που προκαλουσε τον συνωστισμο εν μεσω τοσον κρουσματων στην πολη μας . τωρα να υπερσπιζεσαι την λανθασμενη σας αποφαση το βρισκω αστειο για να μην πω κατι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΤΑΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πράγματι πάρθηκαν μέτρα, ο κόσμος σε ένα ποσοστό 80% φορούσε την μάσκα του στην μύτη κανονικά και το υπόλοιπο 20% στο στόμα μόνο. Ελάχιστοι ( 2 είδα εγώ ) είχαν βγάλει την μάσκα. Υπήρχαν άτομα κάθε 2 μέτρα να μας λένε να τηρούμε τις αποστάσεις, ταξιθέτες που μας έβαλαν σε θέσεις, οι θέσεις ήταν δύο μαζί και μία κενή με σήμανση , ελάχιστοι σηκώθηκαν από την θέση τους , στην έξοδο βγήκαμε με σειρά. Ειλικρινά γιατί τέτοια κατακραυγή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μια παραδοχή ότι κάνατε λάθος θα ήταν ότι καλύτερο και ακόμα καλύτερα η απόφαση του δημάρχου να σταματήσουν όλες οι προγραμματισμενες εκδηλώσεις όπως και αποφάσισε.καλή συνέχεια στο έργο σας με λιγότερα λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «...της κατάστασης που βιώνουμε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας». Ὤχ, Παναγία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μοναδικό λόγο που βρίσκω να ακυρωθούν και οι υπόλοιπες συναυλίες της Ευηχης Πολης ειναι για να μην αισθανονται ως αδικημενοι οι συναδελφοι τους καλλιτεχνες που θα εργαζονταν στα πανηγυρια!!
    Διαφορετικά,δεν συντρέχει κάποιος λόγος πραγματικής αναστατωσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ