Quantcast

http://picasion.com/

Ποιες Βεροιώτισσες βιώνουν κακοποίηση από τους άνδρες τους - Σοκάρουν τα στοιχεία

Μεγάλο προβληματισμό και σκεπτικισμό προκάλεσαν τα αποτελέσματα που δημοσίευσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας (δείτε εδώ), όσον αφορά την κακοποίηση των γυναικών στην περιοχή μας. Μέσα σε 7 χρόνια, πάνω από 600 γυναίκες έχουν δεχθεί βία στο οικογενειακό τους
περιβάλλον, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από επίσημο φορέα. Όπως ανακοινώθηκε το 40% των ωφελούμενων γυναικών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 36-45 ετών και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 46-55 ετών με ποσοστό 25%. 

Επιβεβαιωτικό του γεγονότος ότι η βία είναι ανεξάρτητη από το εκπαιδευτικό επίπεδο και άξιο προσοχής, αποτελεί το ότι 1 στις 4 γυναίκες που εξυπηρετήθηκαν από το κέντρο είναι απόφοιτες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ), με τις αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης να αποτελούν το 26% και 20% αντίστοιχα.

Η οικογενειακή κατάσταση της πλειοψηφίας των γυναικών είναι έγγαμες (57%) με παιδιά. Ακόμη, από το σύνολο των εξυπηρετούμενων το 37% είναι εργαζόμενες, το 6% σε συνταξιοδότηση και ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 57% άνεργες.

Η παραπομπή των γυναικών έγινε από λοιπούς φορείς σε ποσοστό 43% και ακολουθεί η παραπομπή τους από φιλικό - συγγενικό πρόσωπο ή άλλη συμβουλευόμενη γυναίκα σε ποσοστό 35%.

6 σχόλια:

  1. Και άλλες πόσες που ντρέπονται να το πουν για το τι θα πει ο γείτονας.Άντρες με τεστοστερόνη που ξεχειλίζει από το βρακί τους. Τα χωριατικα κόμπλεξ τα βγάζουν πάνω στις γυναίκες και στα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πάρουν τηλέφωνο οι άντρες δεν θα φτάνουν πενήντα τηλεφωνητριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να δώσουμε το όνομα από το κτινος που κακοποίησε την γυναίκα και να τυμοριθη το κτινος αλλά δεν του τυμορουν τουε καλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ. ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ( ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ) ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ