Quantcast

http://picasion.com/

Ό,τι να 'ναι...

Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος
Υπάρχει μία βασική αλήθεια που αφορά τα έθνη όλης της γης. Η αλήθεια αυτή συνοψίζεται στο ότι το έθνος που δεν παράγει μέλλον τρώει από το παρελθόν του, δηλαδή τρώει από τα έτοιμα. Η Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα
καταναλώτριας παρελθόντος που πάρα πολλές φορές κατά καιρούς βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της. Σήμερα περισσότερο από κάθε φορά εκείνο που απαιτείται -εκείνο που έχει γίνει απαραίτητο- είναι η εθνική ομοψυχία, γιατί οτιδήποτε διαφορετικό προφανώς και είναι υπονομευτικό της προσπάθειας της χώρας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του Ερντογάν, ο οποίος φέρεται σαν να είναι σίγουρος -σαν να μην περιμένει πόλεμο ό,τι και αν κάνει- γιατί αυτό του το έχουν εξασφαλίσει κυρίως δικοί μας σύμμαχοι -εξαιρούμενης της Γαλλίας- όπως είναι η Αμερική του ΤΡΑΜΠ, η Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, και το ΝΑΤΟ, με μοναδικό σκοπό να ανεβάσει το αντίτιμο της διαπραγμάτευσης.

Για να υπάρξει όμως εθνική ομοψυχία απαιτείται στρατηγική, η οποία θα προκύψει από εθνική συνεννόηση η οποία ΔΕΝ υπάρχει αφού ο κάθε πρωθυπουργός είτε πρόκειται για τις ΠΡΕΣΠΕΣ είτε για τα ελληνοτουρκικά εναποθέτει τις τύχες της χώρας στον ΤΡΑΜΠ και στη ΜΕΡΚΕΛ αποφεύγοντας την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να προκύψει ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός που δεν θα άλλαζε κάθε φορά που αλλάζει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός.

Η Τουρκία σε αντίθεση με εμάς αναβαθμίζει την επιθετικότητα της, επειδή έχει στρατηγικούς στόχους, αντίθετα με την χώρα μας που η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να εξασθενούν οι θέσεις της.

Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση μπερδεύοντας το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ με το ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ και από την ατάκα ότι “το ευρώ δεν είναι φετίχ” μεταμορφώνεται από την “αριστερά” των ΠΡΣΕΠΩΝ σε εθνικιστική Δεξιά της ΑΟΖ με το “παρών”, όταν μία άλλη φορά, κατά τον Τσίπρα “το παρών ήταν λιποταξία”.

Ό,τι να ‘ναι, δηλαδή.

Αντίθετα υπάρχουν άλλες φωνές στην αντιπολίτευση που προσπάθησαν και προσπαθούν για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για κάθε εθνικό θέμα είτε ήταν οι ΠΡΕΣΠΕΣ είτε είναι ο ΕΡΤΟΓΑΝ, και υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί με έμφαση στη δημοκρατία, την συλλογικότητα και πρόγραμμα χωρίς μεταλλάξεις γιατί όσοι μεταλλάσσονται παίρνουν δρόμο σε εξουσιαστικά μορφώματα ιδιοτελούς διαχείρισης της εξουσίας χωρίς αρχές.

Υ.Γ.1: Σύνορα αλλάζουν μόνο με πόλεμο. Πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει, γιατί αν μπορούσε ο Ερτογάν θα τον είχε κάνει. Συνεπώς, το μόνο που γίνεται τώρα, είναι να ανεβάζει ο Ερτογάν τις διεκδικήσεις.

Υ.Γ.2: Ο Βαγγέλης Βενιζέλος -η αλήθεια είναι ότι όπου και όποτε μιλήσει ο Βενιζέλος τρέχουν όλοι δεξιά και αριστερά να τον ακούσουν με προσήλωση- ο Βενιζέλος λοιπόν, για τα 12 μίλια στο Ιόνιο ζήτησε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει άν η επέκταση αυτή δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο.

Τρέχουν λοιπόν τον ακούν και μετά τί κάνουν;

Υ.Γ.3: Νεοκλεγμένος ο Μακρόν -Σεπτέμβριος του 2017- ήρθε στην Πνύκα και μίλησε. Τί ήθελε; Να τον ακούσουμε!!!

Υ.Γ.4: Για αστικές αναπλάσεις τρέχει πρόγραμμα για τους δήμους. Έλυσαν το πρόβλημα με τα σκουπίδια μερικοί δήμοι, αναπλάσεις τους μάραναν.

Υ.Γ.5: Ευτυχώς ο ΣΗΜΙΤΗΣ έβαλε την ΚΥΠΡΟ στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αλλιώς… 

4 σχόλια:

  1. Αν ο τσιπρας γινει πρωθυπουργός, στο Καστελόριζο θα υπογράψει με τον ερντυ συμφωνία.
    Δυτικό αιγαιο είναι μια έξυπνη πρόταση των συντρόφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αμερική το Νάτο η ΕΕ που ευαγγελιζονται οι πολιτικοί που διαφημίζεις κατά καιρούς που και εσύ ο ίδιος ανήκεις σε αυτή την πολιτική πάρα τάξη που είναι? Τόσα χρόνια λέτε μην φύγουμε από το Νάτο την ΕΕ γιατί έχουμε ασφάλεια. Ποια ασφάλεια εξηγήστε μου παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Το μασκαρεμμένο Πασοκ, δηλ. το Κιναλ δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά δεκανίκι της δεξιάς ήδη από το 2012. Έχει άλλωστε και υπουργική εκπροσώπηση κι όχι λίγη.
    2. Τα σύνορα αλλάζουν κι ένας από τους τρόπους με τους οποίους αλλάζουν είναι κι ο πόλεμος. Ο Ερτογάν θέλει, μπορεί κι εξαναγκάζεται να τον κάνει. Όποιος ξέρει, το καταλαβαίνει.
    3. Ο Βενιζέλος έχει υποστεί την πολιτική τιμωρία που του άξιζε. Κανονικά θα είχε και ποινική, αλλά ας είναι καλά η αναθεώρηση του 2001 και την γλιτώνει ο μέγιστος συνταγματολόγος της φακής.
    4. Τα έχετε μπερδέψει και λογικό, η εξ. πολιτική είναι αρκετά σύνθετη. Ευτυχώς, για την εε που η Κύπρος ανήκει στον κλάμπ της κι όχι το αντίθετο. Η Κύπρος έχει χάσει από την συμμετοχή της στο κλάμπ της Γερμανίας. Ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των γερμανικών συμφερόντων στην ελλάδα, φρόντισε να την σπρώξει στην σφαίρα επιρροής της γερμανίας, αλλά ελπίζουμε εις μάτην.
    5. Η μη επίλυση ενός προβλήματος δεν συνεπάγεται την μη επιλυση κανενός προβλήματος. Η αστική ανάπλαση καλώς σχεδιάζεται: μια χαρά μας μάρανε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε ο πλέον διχασμένος, κατά παραγγελία, λαός της γης: Αριστεροί-Δεξιοί, Βόρειοι-Νότιοι, Αρχαία-Σύγχρονη Ελλάδα, Παλαιό-Νέο ημερολόγιο, Παλιές-Νέες χώρες, τρείς αρχιεπισκοπές, Αθηνών, Κρήτης, Δωδεκανήσου. Δεν μας έφταναν αυτά προστέθηκε και οικουμενιστές-παραδοσιακοί πιστοί, κορωνοφοβικοί και μη. Το μυστικό της 1000χρονης ύπαρξης της αυτοκρατορίας της Ρωμανίας ήταν η συνοχή της κοινωνίας, κυρίως στο πνευματικό επίπεδο, πράγμα που φρόντιζαν επιμελώς οι αυτοκράτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ