Quantcast

http://picasion.com/

Ναι, υπάρχει στη Βέροια, λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο!

Βαδίζοντας σήμερα το πρωί στην Κεντρικής, ο φακός του veriotis.gr έπεσε επάνω σ' έναν κύριο, που έχοντας μαζί του την αγαπημένη του λατέρνα, έκανε βόλτες στην αγορά και μοίραζε χαμόγελα και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Με ένδυση που παρέπεμπε σε προηγούμενες δεκαετίες και φορώντας το χαρακτηριστικό
του καπελάκι, «ταξίδευε» την πόλη με τις όμορφες μελωδίες του. Ευγενικός και γλυκύτατος ερχόταν σε επαφή με τον κόσμο, που τον κοιτούσε σαστισμένα και του άφηνε το... κατιτίς του προς στήριξη για την προσπάθεια που κάνει. 

Το τραγούδι που ακουγόταν από την λατέρνα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το: «Γαρύφαλλο στ’ αυτί και τσαχπινιά στο μάτι» από την κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε το 1955, στην Πάτρα, με ηθοποιούς τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Βασίλη Αυλωνίτη, τη Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ταινία είχε κόψει 126.530 εισιτήρια, ποσό ρεκόρ για την εποχή εκείνη !


Γαρύφαλλο στ’ αυτί και τσαχπινιά στο μάτι
Η τσέπη άδεια πάντοτε, μα η καρδιά γεμάτη
Γαρύφαλλο στ’ αυτί και ποιος θα σου τ’ αρπάξει
Σφιχτή γροθιά το στήθος σου, που σκίζει το μετάξι

Χτύπα τα πόδια τσίφτισσα, τσιγγάνα τουρκογύφτισσα
Τσιγγάνα τουρκογύφτισσα, χτύπα τα πόδια τσίφτισσα

Γαρύφαλλο στ’ αυτί και στα μαλλιά μαντήλι
Είναι το στόμα σου δροσιά, είναι φωτιά τα χείλη
Γαρύφαλλο στ’ αυτί, στο στόμα το τσιγάρο
Πού είναι το τσαντίρι σου, για να `ρθω να σε πάρω

Χτύπα τα πόδια τσίφτισσα, τσιγγάνα τουρκογύφτισσα
Τσιγγάνα τουρκογύφτισσα, χτύπα τα πόδια τσίφτισσα.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ