Quantcast

http://picasion.com/

Με πυγμή, αλλά χωρίς μεγάλη συμμετοχή, το μαθητικό συλλαλητήριο στη Nάουσα

Δείτε τα 10 αιτήματα
Το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Νάουσας το μαθηματικό συλλαλητήριο. Στην κεντρική πλατεία Καρατάσου βρέθηκαν καταληψίες από το 10 και το 20 Λύκειο, το ΕΠΑΛ, ενώ την στήριξη του παρείχε και το Εργατικό Κέντρο. Υπήρχε πυγμή και δυναμική μεταξύ των μαθητών, αλλά δυστυχώς η συμμετοχή, όπως άλλωστε φαίνεται και από την φωτογραφία, ήταν σχετικά μικρή.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν έως 15 μαθητές ανά τάξη, αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων για να κάνουμε μάθημα (Βέτλανς, Δημοτικό θέατρο), σωστή χρήση μάσκας, συχνή απολύμανση σχολικού περιβάλλοντος και εξοπλισμού. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, να αναπληρωθούν τα κενά στους καθηγητές, επιδιόρθωση εγκαταστάσεων, επαρκή και εκσυγχρονισμένα εργαστήρια, επαρκής θέρμανση για όλο το χειμώνα δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες για όλους τους μαθητές. Προσθήκη δρομολογίων και στάσεων για τα σχολικά, εκσυγχρονισμός των σχολικών εγχειριδίων, όπου χρειάζεται και άμεση διανομή τους σε όλους τους μαθητές, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και κατάργηση νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει στα σχολειά κάμερες και on-line μετάδοση μαθημάτων και δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους.

5 σχόλια:

  1. Από την μύγα ξύγκι.... Δεν βγάζεις! Μηδέν από μηδέν μηδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ρε τραβάτε σπίτια σας. Σας έπιασε το ενδιαφέρον για μόρφωση και την εκπαίδευση. Αγωνιστές της πλακας. Αντε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αιτήματα είναι καρμπόν. Κυκλοφορούν με email μεταξύ των χαβαλέδων ''μαθητών'' . Τώρα θα μου πείτε ο άλλος ξεκίνησε από καταληψίας και έγινε κατά λάθος πρωθυπουργός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πάντα τα 10% των μαθητών ρυθμίζει μέσω της βίας και της αναρχίας την ροή των γεγονότων στα σχολεία.
    Η πολύ δημοκρατία βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αδιανόητο να συγχέεις μια μαθητική διαδήλωση που υπερασπίζεται ζωτικά δικαιώματα υγείας και εκπαίδευσης με την αναρχία.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ