Quantcast

http://picasion.com/

Με Καλλίστρατο στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Δήμου Βέροιας

Το ήθελε, το πάλεψε, δούλεψε, τα κατάφερε!
Ήταν αρχές του 2018, όταν στην πολιτική ζωή της Βέροιας έκανε την εμφάνισή του ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. Συμμετέχοντας στο σχήμα «Νέοι με Όραμα» κατάφερε αμέσως να διακριθεί, να συστηθεί στο κοινό και να εκφέρει πολιτικό λόγο.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1987 και μεγάλωσε στη Βέροια. Έχει ποντιακή και μικρασιατική καταγωγή. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Μετά τα σχολικά χρόνια στο 4ο Λύκειο Βέροιας και την ενασχόλησή του με τα μαθητικά συμβούλια, επόμενη στάση το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διακαής πόθος η ένταξή του στη σχολή, καθώς η εν λόγω Επιστήμη είναι η μεγάλη του αγάπη. Αποτελούσε την πρώτη του επιλογή, δείγμα της θέλησης να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Παράλληλα με τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Στη συνέχεια, έκανε την πρακτική του άσκηση, σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία στη Σουηδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πρώτο του μέλημα ήταν να κάνει πράξη τα όσα διδάχτηκε στο εξωτερικό.
Ως κύριος τίτλος θα μπορούσε να μπει η λέξη επικοινωνία. Το πρώτο βήμα έγινε σε γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνίας, για να ακολουθήσει η εταιρεία με διακριτικό τίτλο, «Κτίριο», περιοδικό που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της Αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα, εργάζεται ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας, σ' ένα από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία της χώρας, το «Κτήμα Κυρ-Γιάννη».

Όπως και ο ίδιος έχει τονίσει σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, η συμμετοχή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως βασικό στόχο να υπηρετήσει τους συμπολίτες του με καλή δουλειά και γόνιμη συνεργασία, χωρίς ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Θεωρεί πως στη σημερινή εποχή η δημιουργικότητα και η συλλογική δουλειά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. «Ενωμένοι πρέπει να προσπεράσουμε τους σκοπέλους και να χτίσουμε το μέλλον. Δεν χωράνε διαχωρισμοί και ίντριγκες, ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση» καταλήγει ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαίου 2019 κατέβηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Δράσης με Γνώση». Κατάφερε να αποσπάσει 816 σταυρούς προτίμησης, παίρνοντας την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο. Μια εντυπωσιακή επίδοση, η οποία αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας, ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης θα είναι αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας.

Οι αρμοδιότητες τους είναι οι εξής:

Εποπτεία του Τμήματος Τεχνολογιών-Πληροφορικής-Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καθώς και την εποπτεία του Γραφείου Διαφάνειας, ήτοι:

- Την απρόσκοπτη λειτουργία της πύλης www.veria.gr
- Τον σχεδιασμό και αναδιοργάνωση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου καθώς και την εποπτεία ενημέρωσής του (επικαιροποίηση, βελτίωση λειτουργίας, ανάρτηση αποφάσεων, νέα του Δημάρχου κτλ.).
- Την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τους δημότες και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
- Την εναρμόνιση του Δήμου με το ισχύον (εθνικό και κοινοτικό) πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαλειτουργικότητας.
- Την ψηφιακή σύγκλιση και τις υπηρεσίες ΤΠΕ.
- Τις διαδικτυακές εφαρμογές ενίσχυσης της Συμμετοχικής Διακυβέρνησης και τη δημιουργία ενός λειτουργικού πλαισίου επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ του Δήμου και της Κοινωνίας των Πολιτών.
- Τον εκσυγχρονισμό εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε δράσεις και εργαλεία σχετικά με τη βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου αλλά και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
- Την ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την Αστική Καινοτομία και την παρακολούθηση νέων τεχνολογιών ευφυών πόλεων.
- Σε συνεργασία με το γραφείο τύπου του δημάρχου την εκκίνηση εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών.
- Σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο μέριμνα για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές των δημοτών.
- Την παρακολούθηση των εξελίξεων και βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και «Έξυπνης Πόλης» και εξετάζει τις δυνατότητες ενσωμάτωσης τους στο δήμο.
- Το Επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βέροιας για την «Έξυπνη Πόλη».

6 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΕΟ??? ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ EMΑΙL ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΑΝΕ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ...ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΤΡΕΧΕΙ ΣΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσάμπα δεν παίρνει αντιδημαρχια να μην δικαιολογήσει την.θεση του τσάμπα ήρθε τσάμπα θα φύγει; Όλοι για μια καρέκλα τρέχουν κ για μια χρυσή κουτάλα να μην δικαιολογήσει τη αναπαυτική πολυθρόνα του κ αυτός είναι νέος ξέρει τι κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλειά, δουλειά, δουλειά Καλλίστρατε!! Έχεις 3 χρόνια μπροστά σου να φέρεις την πολυπόθητη τεχνολογική επανάσταση στην πόλη Βέροια. Πάρε παράδειγμα απο τον Πιερρεκάκη (ίσως να κατέβαινες να τον έβλεπες στην Αθήνα?) και την εμπειρία σου απο το εξωτερικό και τα ξαναλέμε 3 χρόνια με τον απολογισμό του έργου σου στο χέρι. Έχουμε βαρεθεί τα ωραία λογάκια και τους δημοσιοσχετίστες. Είσαι διατεθιμένος να δουλέψεις και να φέρεις απτά αποτελέσματα διευκολύνοντας την ζωη των Βεροιωτάδων? Τότε να θα κερδίσεις επάξια μια απο τις 3 πρώτες θέσεις στην μάχη του σταυρού. Προτείνω να ξεκινήσεις απο τα βασικά όπως πχ το Ιντερνετ που λέει και ο φίλος απο πάνω στα σχόλια. Υπόψην, επειδή οι περισσότεροι στην πόλη μας είναι γατόνια και επειδή έχουμε χορτάσει απο κάτι εντεπρενερς που υπόσχονταν διασύνδεση του πολίτη με τον δήμο και στην τελική έφτιαχναν website και τα χρέωναν 40-50k, όλοι ξέρουμε αν αυτά που θα παρουσιάσετε σαν έργο την επόμενη τριετία θα έχουν κάποια ουσία και αποτέλεσμα. Προχώρα Καλλίστρατε και φέρε την επανάσταση στην πόλη μας με ειλικρίνια και σεβασμό προς τους πολίτες της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαλάρωσε στην Ελλαδα ζεις ! ένας κούκος δεν φέρνει την ανοιξη. Πρώτα πρέπει να ξεκινησουν την δουλειά οι δημοτικοί υπάλληλοι, ουσιαστικά αυτοί ειναι ο δήμος. Πάρτε πα΄ραδειγμα τα Τρίκαλα, οι ανθρωποι δουλεύουν

      Διαγραφή
    2. Μάλλον, ήθελες να αναφερθείς στον δήμαρχο Τρικκαίων άλλα μπερδεύτηκες.

      Διαγραφή
  4. Ναι σε αυτό ήθελα να αναφερθώ έξυπνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ