Quantcast

http://picasion.com/

Κατέβηκαν οι μπάρες στον πεζόδρομο της Βέροιας

Τέθηκαν από σήμερα σε λειτουργία
Τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 σε λειτουργία οι μπάρες ελέγχου πρόσβασης στον πεζόδρομο της Βέροιας, σε δύο σημεία, στην οδό Βικέλα και στην οδό Π Τσαλδάρη. Από σήμερα δικαίωμα εισόδου στον πεζόδρομο του εμπορικού
κέντρου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι άδειας διέλευσης, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί ή πρόκειται να προμηθευτούν μαγνητική κάρτα από την Δημοτική Αστυνομία. Η είσοδος στον πεζόδρομο χωρίς κάρτα θα θεωρείται παράνομη και θα επιβάλλεται το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η αστυνόμευση θα γίνεται από κοινού, από τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ.
Η ενεργοποίησή τους στο σημείο εισόδου από την οδό Βικέλα, έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, των προϊσταμένων της Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού - Αστυνόμευσης Μπάμπη Καπουρτίδη και του Τμήματος Ελέγχου Ελένης Σιακαβάρα, του υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας Χαράλαμπου Καϊλόγλου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τη Δημοτική Αστυνομία, Στάθη Κελεσίδη.
«Είναι κάτι που θεωρούμε ότι θα φέρει κάποια τάξη προς όφελος όλων, τόσο των δημοτών όσο και των ίδιων των καταστηματαρχών και όλης της πόλης και ζητούμε από τους συμπολίτες μας να το σεβαστούν και να το αγκαλιάσουν», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας.
«Είναι μια καινοτομία που βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού κέντρου και θα δείξει τον σεβασμό του πολίτη και του οδηγού, καθώς είναι μια αλλαγή στη συμπεριφορά μας. Εύχομαι  να πάνε όλα καλά και να καταλάβει ο κόσμος πως κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουμε όλοι», ανέφερε ο κ. Κελεσίδης. 
Από την πλευρά του ο κ. Καπουρτίδης, αναφέρθηκε στο λειτουργικό κομμάτι και εξήγησε τον τρόπο ενεργοποίησης των μπαρών. «Υπάρχουν δυο ειδών κάρτες, απεριόριστες και περιορισμένες, τις οποίες όποιος δικαιούχος δεν έχει προμηθευτεί, να το κάνει, αλλιώς η είσοδος εντός που πεζοδρόμου θα θεωρείται παράνομη», τόνισε, ενώ στο τέλος έκανε και μια μικρή παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των μπαρών.
Παράλληλα, ενημέρωνε τους οδηγούς δικύκλων, ΙΧ αυτοκινήτων και οχημάτων διανομής εμπορευμάτων που εισέρχονταν εκείνη τη στιγμή στον πεζόδρομο πως πλέον η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη, καθώς και για τον τρόπο απόκτησης κάρτας εισόδου στους δικαιούχους.
«Η υπηρεσία της Τροχαίας θα συμβάλλει στο έργο του δήμου και της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να βοηθήσουμε στην εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο στην κίνηση των πεζών όσο και στη λειτουργία των καταστημάτων. Θα είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Καϊλόγλου.
Όπως εξήγησε η κ. Σιακαβάρα, πρόκειται για ένα επιπρόσθετο μέτρο -υπάρχει ήδη στην είσοδο του πεζοδρόμου η σχετική σήμανση- και στόχος είναι η ασφάλεια των πεζών και η ομαλή λειτουργία του εμπορικού κέντρου.
Στη συνέχεια τέθηκαν σε λειτουργία οι μπάρες στο σημείο εισόδου επί της οδού Π. Τσαλδάρη.

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη έκδοση κάρτας εισόδου, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι με την Δημοτική Αστυνομία είναι: 2331350695, 2331350610 και το e-mail: dim.astynomia@veria.gr).

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


















13 σχόλια:

  1. Όλα καλά αυτά...αλλά μάσκα δεν βλέπω πουθενά μεταξύ τους,ούτε το όργανο που μιλάει κοντά στο παράθυρο με τον πολίτη......και μην μας πούνε ότι κρατάνε αποστάσεις(αλλά ξέχασα αυτούς δεν θα τους κόψει πρόστιμο κανείς).....φαίνεται......τα συμπεράσματα δικά σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης θα κάνετε κάτι ; Θα λειτουργήσουν για να μπορεί να παρκάρει και κανένας πελάτης της αγοράς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΦΑΓΑΔΙΚΟ.
    ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΡΑΦΙΕΣ ;; Η ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΛΙΚΙΩΤΗ ;; ΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

      Διαγραφή
  4. και μετά απορούμε γιατί ανεβαίνουν τα κρούσματα στην Ημαθία..ούτε ένας με μάσκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδια μην ξυπνατε τους δημοτικους αστυνομ...μην τους κουραζετε αδικα...αφου παλι αφαντοι θα ειναι...ο μισθος ν μπαινει...αρε κτρατος τι πληρωνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τροφοδοσία καταστημάτων 5:30 - 10:30 όταν τα μαγαζιά ανοίγουν 9:00. Η 14:00 με 17:00 ελεύθερη διέλευση για τροφοδοσία λέει όταν τα μαγαζιά είναι επίσης κλειστά! Θελω να γνωρίσω τον νομοθέτη πραγματικά! 🤖🐑🤖

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θελει μυαλο να καταλάβεις ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων είναι σωστό και πρέπει να γίνετε όταν δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό στους δρομους

      Διαγραφή
    2. Δλδ τα δέματα θα τα αφήνουν οι μεταφορείς έξω από της πόρτες καθώς είναι κλειστα τα μαγαζιά αυτές της ώρες..... Τλκ θέλει μυαλό...

      Διαγραφή
    3. Κάποια καταστηματα έχουν αποθήκες και μέσω συννενόησης τα δέματα έρχονται ακόμα και στις 7 το πρωι,όταν πρόκειται για μεγαλο όγκο εμπορευμάτων...φυσικά και θέλει μυαλό...

      Διαγραφή
    4. Τελικά έχεις πολύ μυαλό!! Έτσι θα είναι όπως τα λες.... Πως δεν το σκέφτηκα??

      Διαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση ότι τα μηχανάκια χωράνε να περάσουν στον πεζόδρομο, καλά είναι να μεριμνήσετε και να επιβάλει πρόστιμα ή η τροχαία ή η δημοτική αστυνομία σε όσα εισέρχονται και παρκάρουν εντός του πεζόδρομου. δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον, αφού κατασκευάστηκαν συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην κεντρικής απέναντι από το τσολιά έκανε και πολύ σωστά ο δήμος θέσεις στάθμευσης δικύκλων.
    Ο Ελληναρας παρκάρει τις μηχανές στο πεζοδρόμια δύο μέτρα πιο πέρα μπροστά στο nak.
    Να πάει τροχαία και χωρίς να σφυρίξει, κλήση αφαίρεση πινακίδων.
    Σε δύο βδομάδες καθάρισε.
    Έτσι και στο πεζόδρομο αν πέσουν κλήσεις δε θα μπαίνουν μεσα.
    Οι περισσότεροι αγνοούν ότι στο πεζόδρομο αν γινει ατύχημα δε τους καλύπτει η ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ