Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατάληψη για τις μάσκες σε σχολεία της Αλεξάνδρειας

Τέταρτη ημέρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς και οι πρώτες καταλήψεις είναι γεγονός! Αφορμή για φέτος στάθηκε το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Στην Αλεξάνδρεια ήδη δύο σχολικές μονάδες τελούν από
το πρωί υπό κατάληψη. Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, με τους καθηγητές να προσπαθούν να «διαπραγματευτούν» με τους μαθητές, τουλάχιστον να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.
Στο ΕΠΑΛ, οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο και κρέμασαν μάσκες στα κάγκελα, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτική χρήση της. Οι καθηγητές σε διαρκείς συζητήσεις με τους μαθητές προσπαθούν να τους εξηγήσουν σχετικά με το θέμα και τους ζητάνε να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Οι μαθητές σκέφτονται να στείλουν αντιπροσωπεία στο δημαρχείο για να εκφράσουν τα αιτήματά τους.
Στο 1ο Γυμνάσιο, το σχολείο έκλεισε από νωρίς το πρωί (περίπου στις 5), με πληροφορίες να αναφέρουν πως έκλεισε και από εξωσχολικούς μαθητές οι οποίοι βρίσκονται εντός του σχολείου. Διευθύντρια και οι καθηγητές προσπάθησαν να βάλουν μέσα τους μαθητές για να γίνει ψηφοφορία για το θέμα της κατάληψης, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του alexandreia-gidas.gr που βρέθηκε στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη: 



















10 σχόλια:

  1. Μην ξεχάσουμε να αιτηθούμε και πλυγωνικές τυρόπιτες. Κατάληψη μέχρι να σβήσει ο ήχος του αστρικού κενού. Βέβαια, οι συριζαίοι ως αγωνιστες της ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης και χρήσης του φασκόμηλου, απο την πρωτη στιγμή συμπαρίσταται στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να λεμε την αληθεια το σχολειο σαν οψη ειναι πολυ ασχημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exei katoyrithei kaneis ki lene gia ths touaeletes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια εἴχαμε νά διαβάσουμε τόσο λογικά αἰτήματα σέ μαθητική κατάληψι. Παρήγορη, φωτεινή ἐξαίρεσι ἐν προκειμένῳ. Τά αἰτήματα τῶν μαθητῶν εἶναι 100% δίκαια. Ἡ ἑλληνική νεολαία δέν πιστεύει τήν σατανοκίνητο κυβέρνησι καί τά φερέφωνά της στό θέμα τοῦ κοροϊδοϊοῦ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεγάλε αρχηγε μας γιατι γραφεις τα ουσιαστικα με ι και οχι με η? μεταλαμπαδευσε στους πιστους ακολουθους σου τις γνωσεις σου.

      Διαγραφή
    2. Το πολυτονικό δεν το έχεις ακουστά να υποθέσω, μεγάλε.

      Διαγραφή
    3. Δεν ζητησαμε ειρωνια κυριε Μουρατιδη. Το οτι εχω ακουσει οπως λες για το πολυτονικο δεν σημαινει οτι γνωριζω και ολους τους κανονες του. Οπως και ναχει μεγαλε μας αρχηγε πεφωτισμενε D.H., ζηταμε τα φωτα σου. (verioti δεν βριζω, να περασει)

      Διαγραφή
  5. Το μέλλον σου το διεκδικείς με καλύτερη ποιότητα παιδείας και στρώνεται τον πισινό σου στο διάβασμα. Αντί αυτού, τα κατευθυνόμενα, αυτά παιδιά, κάνουν καταλήψεις αναρτώντας ασυνάρτητα και ανορθόγραφα πανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά δεν έχουν τους φόβους των προστίμων και τα κολλήματα των μεγάλων. Αν καταργηθούν τα πρόστιμα, ούτε το 1% του πληθυσμού δεν θα φοράνε μάσκα, παρόλη την προπαγάνδα φόβου που δεχόμεθα. Αυτά θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στα άξια Ελληνόπουλα! Στο υπ'αριθμόν 4ο αίτημά τους ζητούν να προσεύχονται το πρωϊ. Τους πήραν χαμπάρι, ότι με αφορμή την περίεργη ασθένεια, πάνε να αποδομήσουν προσευχές, εθνικές εορτές, παρελάσεις. Ενώ οι αντίστοιχες παρελάσεις των πούστηδων, απ'ότι ακούγεται καλά κρατούν. Η συνέχεια της Ελληνικής φυλής ανήκει στα παιδιά. Οι μεγάλοι, που καλλιέργησαν τη διαφθορά και την ηθική παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, παραδίδοντας στη νεότερη γενιά ένα μέλλον ζοφερό, υποδούλωσης και επαιτίας.
    Η αντίδραση για την υποχρέωση της μάσκας εμπεριέχει και στοιχεία από τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ