Quantcast

http://picasion.com/

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη χρήση μάσκας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με αφορμή τα πολλαπλά ερωτήματα και την εύλογη ανησυχία των γονέων για τον covid-19 και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισημαίνει τα ακόλουθα: Είναι γνωστό σε όλους ότι ο νέος κορωνοϊός είναι εδώ και προσβάλλει όλες τις ηλικίες από τη νεογνική μέχρι και τους
υπερήλικες. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, ο τρόπος μετάδοσης της νόσου covid-19 είναι κυρίως αερογενώς με σταγονίδια ή και αερόπλυμα.

Τα παιδιά που είναι ηλικίας κάτω των 10 ετών στο μεγαλύτερο ποσοστό τους νοσούν σπάνια και αν νοσήσουν είναι συνήθως ασυμπτωματικά. Αν και η πλειονότητα των παιδιών που θα νοσήσουν θα έχουν ήπια κλινική εικόνα και καλή πρόγνωση, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι κάποια παιδιά μπορεί να αναπτύξουν σοβαρή νόσο, ιδιαίτερα αυτά που εμφανίζουν υποκείμενα νοσήματα ή κάνουν μακροχρόνια χρήση ανοσοκατασταλτικών.

Τα μέτρα πρόληψης είναι γνωστά: Πλύσιμο και απολύμανση χεριών,τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία:

1) η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιδιά άνω των 2 ετών. Σε αυτό συμφωνούν τόσο η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία,όσο και η Παγκόσμια Παιδιατρική Εταιρεία.

2) η χρήση της μάσκας στα παιδιά δεν δημιουργεί πρόβλημα στην αναπνοή.Εξαιρείται η περίπτωση της έντονης φυσικής άσκησης ή της ύπαρξης χρόνιου σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος.

3) η μάσκα δεν παρεμβαίνει στην ανάπτυξη των πνευμόνων

4) η μάσκα δεν έχει καμία επίδραση στο αμυντικό σύστημα,αντίθετα το προστατεύει

5) η χρήση μάσκας προστατεύει από τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος συμπεριλαμβανομένου και του ιού covid-19 καθώς και της γρίπης

6) η μάσκα του κάθε παιδιού θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος ανάλογα με την ηλικία του,θα πρέπει να είναι άνετη και να φοριέται σωστά.Είναι πολύ σημαντικό με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να γίνει εκπαίδευση των μαθητών στην ορθή χρήση της.Εξίσου σημαντικό είναι να ακολουθούνται από τους γονείς οι κανόνες για τον σχολαστικό καθαρισμό τους.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η σωστή πληροφόρηση για ιατρικά ζητήματα θα πρέπει να γίνεται από έγκυρες επιστημονικές πηγές και όχι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, με το άνοιγμα των σχολείων θέλουμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά να έχουν μία καλή σχολική χρονιά και να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι είμαστε κοντά τους για να συζητήσουμε και να λύσουμε κάθε απορία τους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.
Εκ του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας
Διαμαντόπουλος Βασίλιειος

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

9 σχόλια:

  1. Αυτη η σιγουριά των συμπερασματων μιας επιστήμης που η βιβλιογραφια της 100νταπλασιαζεται 10 χρονια εξαιτιας της εξελιξης , παντα εξεπλητε(αρνητικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι ο Ολοκληρωτισμός κύριοι!! Τι δεν καταλαβαίνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΟΥ πάντως άλλα λέει. Κάτω των 12 δεν ενδείκνται η μάσκα και άνω των 12 απλά υπάρχει σύσταση (και όχι επιβολή με πρόστιμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι γράφεται στο ίντερνετ δεν είναι αλήθεια.
      Μάθετε να φιλτράρετε τις ειδήσεις από τα ψέμματα.
      https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/09/12/who-guilines-say-onpy-children-above12-years-should-wear-mask-misinformation/

      Διαγραφή
  4. Τα παιδια καθονται δυο δυο στο ιδιο θρσνιο, ποια μασκα ? Σαν δεν ντρεπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μας εξηγήσει ο κατά τα άλλα έγκυρος ΙΣΑ πώς εξηγείται το ότι οι "επιστήμονες της επιτροπής" έλεγαν τα ακριβώς αντίθετα, πριν 3-4 μήνες, σχετικά με την μάσκα τονίζοντας μάλιστα τους κινδύνους από την λανθασμένη χρήση της (βλ. μικρά παιδιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα το ενα παιδι μου είναι 25 άτομα μέσα σε μια τάξη και κάνουν μάθημα αν τελικά είναι τόσο θανατηφόρος αυτός ο ο ιός θα τους σώσει το παλιό πανί αγνώστου προελεύσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://aktines.blogspot.com/2020/09/covid-19.html?m=1
    Αυτά τα έχει υπ όψει ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ