Quantcast

http://picasion.com/

Ηλιέλαιο: Τα πολύτιμα οφέλη για την επιδερμίδα

Το ηλιέλαιο είναι λάδι που παράγεται από τους σπόρους του φυτού ηλίανθος. Είναι διαυγές, με ξανθωπό χρώμα και ελαφρά γλυκιά γεύση, πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ελεύθερο από τοξικές ουσίες. Το ηλιέλαιο έχει μια ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθεση. Είναι
πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα (ωμέγα-6 ως επί το πλείστον), τα οποία είναι είναι που το καθιστούν ευεργετικό τόσο στο μαγείρεμα όσο και για εξωτερική χρήση, ως προϊόν ομορφιάς για την επιδερμίδα. Δείτε τα πολύτιμα οφέλη που έχει το ηλιέλαιο για την επιδερμίδα σας:

Ενυδατικό: Η βιταμίνη Ε δρα ως μαλακτικό που «παγιδεύει» την υγρασία στο εσωτερικό των κυττάρων του δέρματος. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας ηλιέλαιο για το δέρμα, το βοηθάτε να παραμείνει ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αντιγηραντική δράση: Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιορίζει την ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Maryland έδειξε ότι η βιταμίνη Ε σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κολλαγόνου και της ελαστίνης στην επιδερμίδα και να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακή δράση: Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η βιταμίνη Ε βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και την τραχύτητα στην υφή του. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του σχετίζονται με υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-6 (λινελαϊκό) λιπαρά οξέα και βιταμίνη E. Το λινελαϊκό οξύ βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα (ακμή, δερματίτιδες, ηλιακά εγκαύματα). Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος.

Προστασία του δέρματος: Τα πλούσια σε βιταμίνη Ε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας διατηρούν το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Harvard. Ως εκ τούτου, η τοπική χρήση του ηλιελαίου για το δέρμα βοηθάει στο να το θωρακίσει από μελλοντικές περιβαλλοντικές ζημιές και περιορίζει την απώλεια υγρασίας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή θεραπεία με ηλιέλαιο στο δέρμα βρεφών που γεννήθηκαν πρόωρα ή με χαμηλό βάρος μείωσε τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ