«Εύηχη» τέλος - Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΠΑ

«Πολεμάμε τον φόβο και όχι μεταξύ μας...»
Στην αναστολή και ακύρωση των υπολειπόμενων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Βέροια, Εύηχη Πόλη» αποφάσισε να προχωρήσει η ΚΕΠΑ Βέροιας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Βέροιας, έπειτα από τον αριθμό των κρουσμάτων της Τετάρτης, ο οποίος έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της πρώτης συναυλίας του Φεστιβάλ. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, θέλοντας να απαντήσει στα σχόλια που ακούστηκαν τις επόμενες ώρες σχετικά με την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της συναυλίας και στο κλίμα που δημιουργήθηκε «τεχνηέντως από κάποιους» όπως είπε χαρακτηριστικά, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα μέτρα που λήφθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συναυλία στο Άλσος, ενώ άφησε ένα «παράθυρο» να απολαύσουμε τις δύο συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο Άλσος, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η ανακοίνωση της ΚΕΠΑ
 
Μετά από την ανακοίνωση (Τετάρτη 2/9 , ώρα 7.00 μ.μ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εν’ όσω βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη συναυλία του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη», το Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, και μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί αναστολής των εκδηλώσεων στο θέατρο Άλσους, ανακοινώνουμε τα εξής:

Αναστέλλονται οι δύο επόμενες συναυλίες του Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη και συγκεκριμένα: η συναυλία «TANGO και ΛΑΙΚΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια, κουαρτέτο εγχόρδων και το Στάθη Γκαντζούρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 4/9, ώρα 9.00 μ.μ. Επίσης η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο «5 λαϊκές μορφές ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ με τρόπον εντόνως ερωτικόν» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 6/9.

Ακυρώνεται η συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, με αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ.

Σχετικά με τα σχόλια περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας και του «κλίματος» που δημιουργείται τεχνηέντως από κάποιους, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Στη συναυλία - Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απόφαση ΥΠΠΟΑ : Ημ/νία 23/06/2020 Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536 Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα «ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΩΝ, ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ») περί μη διάδοσης του COVI 19, δηλαδή:

• Το θέατρο Άλσους λειτουργεί φέτος το καλοκαίρι βάσει ειδικών πρωτοκόλλων και συγκεκριμένου πλάνου διαχείρισης, όμοιο με αυτό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προβλέπει λεπτομερείς παρεμβάσεις και αυξημένη επιτήρηση στο χώρο. Βάσει του προαναφερόμενου σχεδίου - πλάνου (το οποίο έχει ψηφίσει το Δ.Σ. της επιχείρησης) εργαστήκαμε οι άνθρωποι της ΚΕΠΑ από τον μήνα Μάιο, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε εκδήλωση δική μας ή τρίτου.

• Η απόφαση ΥΠΠΟΑ : Ημ/νία 23/06/2020 Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536 Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα «ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΩΝ, ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» για τα ανοιχτά θέατρα προβλέπει πληρότητα έως 75%. Στην εκδήλωσή μας το θέατρο λειτούργησε με πληρότητα 55%. Από τις 1750 θέσεις του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν οι 850.

• Δικαίωμα εισόδου στον χώρο είχαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου μηδενικής αξίας και κάρτας ελεύθερης εισόδου (ειδικές ομάδες).

• Όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούσαν συνολικό αριθμό θέσεων 500.

• Η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης έγινε 1 ώρα πριν την έναρξή της, ώστε να υπάρχει ασφαλής ροή.

• Η χρήση μη ιατρικής μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για όλους.

• Κατά την αναμονή για την είσοδό των θεατών τηρούνταν (αυστηρά) αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου, μεταξύ των εισερχόμενων.

• Έγινε θερμομέτρηση σε όλους τους παριστάμενους.

• Έγινε εκ των προτέρων σύσταση και δημόσια έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα βήχα, λοίμωξης του αναπνευστικού ή πυρετό να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

• Στον χώρο του θεάτρου υπήρχε η ομάδα εθελοντών - διασωστών ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α., παρουσία νοσηλεύτριας και ιατρού, προληπτικά.

• Το θέατρο απολυμάνθηκε από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο πριν και μετά από την εκδήλωση.

• Στη συναυλία εργάστηκαν συνολικά 49 άνθρωποι:
8 άτομα από το προσωπικό της ΚΕΠΑ, 16 φύλακες από πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης, 10 εθελοντές - διασώστες από την ομάδα ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ, 1 ιατρός, 1 νοσηλεύτρια, 6 τεχνικοί για την ηχοφωτιστική κάλυψη και ασφάλεια, 2 άτομα από πιστοποιημένο συνεργείο καθαριότητας ειδικά για τους χώρους υγιεινής και 5 εθελοντές.

• Υπήρχαν απολυμαντικά μέσα, αντισηπτικά υγρά και επιπλέον μάσκες (για όσους δεν έφεραν μαζί τους).

Πριν από την εκδήλωση

• Ενημερώθηκαν δια ζώσης και εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι Φορείς: Αστυνομική Δ/νση, Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία.
• Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.
• Ενημερώθηκε εγγράφως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
• Έγινε αυτοψία και γενική πρόβα για τη διαχείριση του κόσμου μία μέρα νωρίτερα.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η ΚΕΠΑ, οι άνθρωποί της, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο θεσμός που εσείς αγκαλιάσατε και αναδείξατε ως τον πρώτο, τον πιο αγαπημένο της πόλης και της περιοχής, η Εύηχη πόλη, να πραγματοποιηθεί έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Βασικό μέλημα μας ήταν και είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον κοινωφελή σκοπό μας, με έμφαση στο αυτονόητο: Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις.. Δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό η ανοικτή πρόσβαση στον Πολιτισμό, σε ασφαλείς συνθήκες. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για αυτό, είμαστε εδώ και απέναντι σε όποιον διασπείρει ψεύδη, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…. Πολεμάμε τον ιό και τον φόβο, όχι μεταξύ μας. Ο φόβος δεν σταματά το θάνατο, σταματά τη ζωή. Δε λέμε αντίο αλλά... εις το επανιδείν!

Θεόφιλος Κορωνάς
Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΠΑ

11 σχόλια:

 1. ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΜΕΤΑ ΞΕΨΑΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα αυτά εσείς; ήμαστε ψεξασμενοι πολύ τελικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στις καφετέριες δεν κολλάει ο ιός ? Αλλά εκεί είναι πολλά τα λεφτά ...Άρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ὅσοι ἐστοιχήθησαν ὄπισθεν τοῦ μπαμπούλα τῆς κοροϊδοϊοτρομοκρατίας, συνέτειναν στήν δημιουργία ὄχλου μανιακῶν, πού γυαλίζει τό μάτι τους καί βλέπουν παντοῦ «ἐγκλήματα» κατά τῆς «δημοσίας ὑγείας». Ἄντε νά τούς καλμάρουν τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πες τα Demetrie! Σε αγαπάμε όλοι οι ψεκασμενοι φανς σου!!

   Διαγραφή
  2. Χατζηνικολαου αν δεν σε πιάνουν τα χάπια του Δερε ζήτα να σου φέρουν από Βραζιλία. Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά πιάνουν αμέσως. Να ανακουφιστεί λίγο το κεφαλάκι σου

   Διαγραφή
  3. Μπα , εγω προτεινω να ερθει να τον παμε σε κρουσματα κοροδοιου , οπως μας λεει και να μας πει πως ειναι βρε αδερφε.... Αν νοσηλευτει , αν κολλησει τους ηλικιωμενους γονεις του κτλπ

   Διαγραφή
  4. ο δευτερος απο την ΚΕΠΑ , που μας λεει εμεσως πλην σαφως οτι πραξαν παρα πολυ καλα , εν μεσω ιου στην πολη της Βεροιας με τα τοσα κρουσματα. Μας λενε εις διπλουν οτι το μαυρο ειναι ασπρο ( ετσι τους βολευει) και αυτοι που παραπονεθηκαν ειναι χαζοι. Δεν μας λενε ομως τους τραβηξαν τα αυτια απο το υπουργειο πολιτικης προστασιας??? η μπα??

   Διαγραφή
 5. Μάλιστα! Το επόμενο στάδιο είναι η παρεμβαση Εισαγγελέα για να αποδώσουν ευθύνες για το φιάσκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μην μασάτε! Για τον κορωνοιο έχουμε τον Κορωνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ