Quantcast

http://picasion.com/

Πρεμιέρα για την «Εύηχη» με Παπακωνσταντίνου - Πασχαλίδη να τραγουδούν Θάνο Μικρούτσικο

Με θερμομετρήσεις, μάσκες και... «μάτι»! 
Αυλαία άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2020 το Φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη» που πραγματοποιείται για 12η συνεχόμενη χρονιά. Η φετινή χρονιά όμως βρήκε την «Εύηχη» σε διαφορετικό χώρο, περίοδο και συνθήκες. Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου φεστιβάλ ήταν η διοργάνωση -κάπου στα τέλη Ιουνίου και για 3 ή 4 ημέρες- παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Βέροιας, σε γειτονιές, πάρκα ή πλατείες και μια ή δύο μεγάλες συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, στην έναρξη και στο κλείσιμο του Φεστιβάλ. Συναυλίες και εκδηλώσεις που ο κόσμος μπορούσε να τις παρακολουθήσει ελεύθερα, με πολλές παρέες μάλιστα να μετακινούνται από σημείο σε σημείο μέσα στην πόλη προκειμένου να τις απολαύσουν όλες.
Φέτος οι συνθήκες λόγω του κορωνοϊού ήταν τελείως διαφορετικές. Αρχές Σεπτέμβρη, τέσσερις συναυλίες, μια μόνο κάθε ημέρα του Φεστιβάλ (δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα), με προκρατημένες θέσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σε χώρους με ελεγχόμενη πρόσβαση και ταξιθεσία των θεατών. Η είσοδος για το κοινό φυσικά παρέμεινε ελεύθερη, όπως και η επιλογή του προγράμματος που και φέτος ικανοποίησε πολλούς, με τα (δωρεάν) εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα σε όλες τις εκδηλώσεις.

Πρεμιέρα με... «μάτι»

Την αυλαία άνοιξαν στο θέατρο Άλσους δύο πολύ αγαπητοί καλλιτέχνες, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης, σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Μαζί τους θα ήταν και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, αλλά δυστυχώς, ένα ατύχημα την ημέρα της συναυλίας την οδήγησε, αντί στη σκηνή του Άλσους, στο Νοσοκομείο Βέροιας με σπασμένο χέρι!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας, ανακαλύφθηκε ένα μπέρδεμα με τα εισιτήρια που εκδίδονταν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει την εντύπωση πως η κάθε κάρτα εισόδου αντιστοιχούσε σε 2 άτομα.
Ουρά, υπομονή, υπακοή και θερμομέτρηση

Ο κόσμος πολύς, συγκεντρώθηκε από νωρίς έξω από το θέατρο Άλσους προκειμένου να απολαύσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να φτάνουν από την κατηφόρα προς την εκκλησία της Αναλήψεως Παπάγου μέχρι και το Νοσοκομείο (θύμισε παλιές καλές εποχές). Η ουρά που σχηματίστηκε έξω από το θέατρο ήταν μεγάλη, αλλά ο κόσμος ήταν υπομονετικός, κρατώντας τις αποστάσεις που τους υποδείκνυαν συνεχώς οι υπάλληλοι της εταιρείας security, ενώ πριν την είσοδο στον χώρο του θεάτρου, μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας (ΠΡΟΤΕΚΤΑ) διενεργούσαν θερμομέτρηση σε όλους. Μάλιστα στο σημείο είχαν προσέλθει και κλιμάκια της Ασφάλειας και του ΑΤ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

Ωστόσο η πληρότητα εντός του ανοιχτού θεάτρου δεν υπερέβαινε την επιτρεπόμενη, με ένα κενό κάθισμα ανά δύο καθίσματα, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού, με τους διοργανωτές να επαναλαμβάνουν συνεχώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.
Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Δήμαρχος Βέροιας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και τους δεσμούς του με την πόλη μας, χαρακτηρίζοντάς τον αληθινό φίλο της Βέροιας και έναν άνθρωπο που πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες, όπως η συμβολή του για την κατασκευή του Χώρου Τεχνών. Μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε πως πρόθεση του δήμου είναι να ονομαστεί ο Χώρος Τεχνών σε «Θάνος Μικρούτσικος», κάτι που θα γίνει αργότερα, με την επισημότητα που αρμόζει στην περίπτωση, όταν θα επιτρέπονται και πάλι οι μεγάλες εκδηλώσεις.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της και η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου Μαρία Παπαγιάννη.
Η συναυλία που ακολούθησε αποζημίωσε τους θεατές, με συγκίνηση, μοναδικά και αγαπημένα έργα του Θάνου Μικρούτσικου, φωνές που ενώθηκαν για να φτάσουν ψηλά, μέχρι το αυτί του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και με το κοινό να χαρίζει στο τέλος στους δύο καλλιτέχνες το πιο θερμό του χειροκρότημα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:































19 σχόλια:

  1. Πόσο ανεύθυνοι κ παρτακιδες είναι ο δήμος για να μαζέψει λεφτά για τα ταμεία του κλείνει τα μαγαζιά κλείνει καφετέριες μένουν άνεργοι κ αυτός το βιολί του καμαρώνουν κιόλας βγαίνουν φωτογραφίες σαν δεν ντρέπονται σε τι διαφέρει αν ένας πολιτιστικός σύλλογος έκανε ένα θεατρικό έναπαιχνίδι για τα παιδιά του χωριού η κάποιες αθλητικές δραστηριότητες μόνο για τα παιδιά όχι ξένους ποια η διαφορά με την συναυλία εκεί είναι χειρότερα απαράδεκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιέστες με τόσα κρούσματα στην Ημαθία? Έλα Παναγία μου θα μας τρελάνουν. Εισαγγελέας μας βλέπει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν λόγια ειλικρινά σαν δημοτική αρχή ενώ έπρεπε να έχει δώσει το παράδειγμα για όλα όσα έχουν ακουστεί σε ότι έχει σχέση με την πανδημία αυτοί κάνανε αυτο που ξέρουν καλά να κάνουν χρόνια τώρα. .. κουλτούρα να φύγουμε και άγιος ο θεός . Μια ζωή η κουλτούρα τις πόλης ήταν πάνω από όλα, χρήμα και δημόσιες σχέσεις χαμόγελα και ορέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Βεροια...ευ-ΒΗΧΕΙ....πολις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστείτε με τέτοιο στριμωξίδι αν υπήρχαν ένα ή δύο κρούσματα εκεί μέσα τι έχει να γίνει τις επόμενες μέρες. Ο ιός βλέπεις κολλά μόνο οριζόντια και όχι κάθετα και αποφεύγει αυτούς που φορούν τη μάσκα στο σαγόνι.
    Αλλά να χαλάσουμε χατήρι στον αριστερό Β. Παπακωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να μην γίνουν φιέστες του δήμου αυτοί είναι η εξαίρεση του κανόνα πάντα τα έρημα χωριά με 50 κατοίκους που περιμένουν τα πανηγύρια δεν τους επιτρέπουν κ συνετιστηκαν αυτοί όχι αποφασηζουν κ διατάζουν αλλά έτσι είναι δεν θα γίνουν πανηγύρια δεν θα πάνε οισυμβουλοι τσαχουριδης κ η γυναίκα του κ όλοι οι υπόλοιποι γιατί τρέχουν στις φιέστες παράδειγμα προς αποφυγήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδατε τα χαλια σας στο Mega , το επομενο βημα ευχομαι να ειναι το υπουργειο πολιτικης προστασιας να μας μαζεψει μπας και γλυτωσουμε απο την αριστεροσυνη σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποια αριστεροσύνη μιλάτε ρε παιδιά, ξεχάσατε πως καμαρώνανε δήμαρχος μ αντιδήμαρχο σε μάζωξη του ακροδεξιού Σώρρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ιδια εκανε και οταν ηρθε ο Παππας του Τσιπρα , Αστα . Σχολιο , η μασκα φοριεται μεχρι και και την μυτη, η ασπιδα μονο δεν προσφερει καμια προστασια στους γυρω ..... ετσι να δινουμε το καλο παραδειγμα στους δημοτες της πολης και οχι μονο ποζες .

      Διαγραφή
  9. Ελπίζω η πολιτική προστασία να μην το αφήσει να περάσει έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εισαγγελέας δεν είδε εικόνες από το Άλσος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΕ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ FACEBOOK , MAIL ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

      Διαγραφή
  11. Απαράδεκτοι. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα τέλη και τους φόρους των Βεροιέων για να δημιουργηθεί συνωστισμός, ενώ η Βέροια ''παλεύει'' στις πρώτες θέσεις του Ιού... Απαράδεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω Παλευει στις πρωτες θεσεις του ιου...
      Προσοχη λοιπον,ο υπουλος και ο αορατος εχθρος παραμονευει_ συγκλονιστικο!!!
      Μπρρρ φοβηθηκα!!
      Αληθεια, ποσο γρηγορα καταμετρωνται αυτα τα κρουσματα!!!
      Εντυπωσιακο!!

      Διαγραφή
  12. - Οἱ καραντινάκηδες μασκοφόροι - φουμωτροφόροι θά χαροῦν ἂν ἔχουμε αὐξημένους θανάτους ΑΠΟ κοροϊδοϊό, κύριε;
    - Μᾶλλον ναί, ἀλλ' ἐπειδή ἀποκλείεται νά συμβῇ κἄτι τέτοιο, ἀρκοῦνται στό νά μετρᾶνε «κρούσματα», ἄντε καί κανένα θάνατο ἀνθρώπου ΜΕ κοροϊδοϊό, καί νά νομίζουν ὅτι δικαιώνονται, παιδί μου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Καθηγητα, δεν ευχομαι να πεθανει κανενας συμπολιτης μου αλλα πιστεψε με , ισως πρεπει να κολλησεις εσυ για να μας κανεις αναφορα εαν ειναι κοροιδοιος η σε στειλει ασχημα στο νοσοκομειο τι λες ?τολμας ?

      Διαγραφή
    2. Μήν του τα λές έτσι την ώρα που συσκέπτεται με τον εαυτό του μπροστά στους καθρέφτες! Ετοιμάζει καινούργιο λογίδιο!

      Διαγραφή
    3. Εἰλικρινά δέν καταλαβαίνω τήν ἐρώτησι. Δέν εἶναι θέμα τόλμης τό ἂν θά κολλήσω ἢ ὄχι οὔτε τό ἂν θά χρειαστῶ νοσηλεία στό νοσοκομεῖο. Μήπως ἐννοεῖς ἂν φοβᾶμαι; Ἐννοεῖται πώς ὄχι. Ὅπως δέν φοβήθηκα ποτέ ἂν θά κολλήσω γρίππη, π.χ. τῷ 2009, ὅταν ὁ Π.Ο.Υ. εἶχε κηρύξει ἕνα ἄλλο κοροϊδοϊό (Η1Ν1) ὠς πανδημία καί ἡ τότε κυβέρνησι παρήγγειλε 16.000.000 ἄχρηστα ἐμβόλια, ἐπικαλουμένη τὶς εἰσηγήσεις «εἰδικῶν», ἐν οἷς καί ὁ πολύς Τσιόδρας. Δέν φοβᾶμαι, ὅπως δέν φοβήθηκα νά πάω στό σχολεῖο ἄλλες χρονιές, πού ὑπῆρχε ἔξαρσι ἱλαρᾶς. Δέν φοβᾶμαι, ὅπως δέν φοβᾶμαι νά περπατήσω ξυπόλητος στήν ἀκρογιαλιά καί ἂς διατρέχω τόν... «κίνδυνο» νά πατήσω κανένα σπασμένο βότσαλο καί νά τραυματιστῶ. Δέν φοβᾶμαι, ὅπως δέν φοβᾶμαι νά μπῶ στήν θάλασσα χωρίς βατραχοπέδιλα, καί ἂς «κινδυνεύω» νά πατήσω κανένα ἀχινό. Γιά τόν κοροϊδοϊό τό μόνο πού φοβᾶμαι εἶναι τά 150€ καί τά ἄλλα πρόσφατα ἀνελεύθερα, ἀντισυνταγματικά νομοθετήματα μέ πρόσχημα τήν ἀνύπαρκτο πανδημία.

      Φοβᾶμαι ἐπίσης γιά μένα καί τούς συνανθρώπους μου τήν φοβία. Εὐτυχῶς δέν ἀνέπτυξα τέτοιο πρᾶγμα, γιατί δέν πιστεύω τήν σατανοκίνητο κυβέρνησι τῶν ἀφωρισμένων. Εἶμαι ὅμως βέβαιος πώς θά ἔχουμε πολλά προβλήματα, πιθανόν και θανάτους, ὄχι φυσικά ἀπό τόν κοροϊδοϊό, ἀλλ' ἀπό τον φόβο γι' αὐτόν. Φθάσαμε στό σημεῖο νά μή ἀγχώνεται οὔτε νά πανικοβάλλεται τόσος κόσμος τόσῳ πολύ ἂν μάθῃ πώς πάσχει π.χ. καρκίνο, ἀλλά νά τρέμῃ τό φυλλοκάρδι του μήπως προσβληθῇ ἀπό τόν κοροϊδοϊό! Σέ ῥωτάω: Μετά ἀπό τόσες ἀπειλές καί τρομολαγνικά σενάρια γιά αὐξημένους θανάτους καί διασωληνώσεις, πῶς λές σ' ἕνα εὐπαθῆ ὅτι βρέθηκε «θετικός»; Ἅμα εἶναι εὔπιστος πρός τούς «εἰδικούς» καί ὀλιγόπιστος πρός τόν Θεό; Θά μείνῃ στόν τόπο ἀπό τόν φόβο του ὁ ἄνθρωπος!

      Μή πιστεύῃς ἐμένα. Πές πώς εἶμαι ἀπερίσκεπτος καί... ἀνεύθυνος.
      Σκέψου μόνος σου: Τούς 2 μῆνες τῆς ψευτοκαραντίνας, ὅταν ἀκόμη δέν συνιστᾶτο κἂν ἡ δουλοπρεπής μασκοφορία, ἐπικρατοῦσε τό ἀδιαχώρητο στά σοῦπερ μάρκετ, στά μέσα μαζικῆς μεταφορᾶς ἐν Ἀθήναις καί Θεσσαλονίκῃ καί στίς οὐρές ἔξωθεν π.χ. τῶν τραπεζῶν. Ἄρα; Ἐξάγαγε μόνος σου συμπέρασμα, χωρίς δική μου ἔκθεσι - ἀναφορά._

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ