Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό (τηλε)Συμβούλιο σε... τίτλους

Η 15η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου. Μια ακόμα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω covid-19 και που ξεπέρασε κατά πολύ τους χρόνους στις τοποθετήσεις των συμβούλων κατά την προ ημερησίας συζήτηση. Κάποιοι τέλεσαν χρέη... χρονομέτρου, κρατώντας με μεγάλη ακρίβεια τα πρακτικά του χρόνου που χρησιμοποίησε ο κάθε σύμβουλος για την τοποθέτησή του, ενώ κάποιοι δικαιολόγησαν την επιμήκυνση του λόγου λέγοντας πως πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση έναν μήνα μετά, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί πολλά!
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έναν Χρήστο Τσιούντα ανυπόμονο, να θέλει να αναγνώσει την δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, κάτι που κανονικά κάνει ο πρόεδρος πριν την έναρξη των τοποθετήσεων, αλλά δεν είχε καταφέρει να του την παραδώσει και έτσι την διάβασε ο ίδιος μετά την τοποθέτηση του προέδρου και του Δημάρχου.
  • Ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από αυτή τη συνεδρίαση, ειδικά σε περίοδο που η Ημαθία έχει μπει σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκαν στον συνάδελφό τους μηχανικό και υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που νόσησε και ταλαιπωρήθηκε από κορωνοϊό.
  • Μια οφειλόμενη απάντηση στον Παύλο Παυλίδη έδωσε ο Δήμαρχος σχετικά με τον Στέργιο Διαμάντη και την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώτου εναντίον του δεύτερου, λέγοντας πως ο κ. Διαμάντης τα πήγε καλά στο ΚΑΠΑ και ακόμα καλύτερα στην ΔΕΥΑΒ και πως χρόνια τώρα περιμένει να απολογηθεί για το ψευδές και το αληθές των λεγομένων του, κάτι που όταν γίνει θα υπάρξουν εκπλήξεις. 
  • «H υπομονή μου εξαντλήθηκε. Αποχωρώ από την παράταξη εφόσον αρχηγός παραμένει η Γεωργία Μπατσαρά», είπε μεταξύ άλλων στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο Χρήστος Τσιούντας και αποχώρησε, λέγοντας μάλιστα πως το τωρινό δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί... βραβείο για το χειρότερο των εποχών! Μπαμ!
  • Κριτική για την «Εύηχη Πόλη» έκανε στην ΚΕΠΑ ο Παύλος Παυλίδης λέγοντας πρώτον πως ιδιώτες ακύρωσαν εκδηλώσεις λόγω covid και ο δήμος τις πραγματοποίησε προκαλώντας γενική κατακραυγή και δεύτερον πως το φεστιβάλ έχασε την ταυτότητά του καλώντας τον κόσμο να μαζευτεί στο Άλσος και όχι στις γειτονιές του δήμου.
  • Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας πως στην Πέλλα παραμένουν κλειστά ενώ στην Ημαθία παρά το τοπικό lock down λειτουργούν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και με συνωστισμό, με τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού να είναι ορατός σε έναν πληθυσμό που δεν έχει πλήρη συνείδηση των πραττομένων.
  • Στα σχολεία αναφέρθηκε -και ως διευθυντής πλέον της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας- ο Δημήτρης Πυρινός, με αφορμή τόσο την πανδημία όσο και τις καταλήψεις, λέγοντας πως πρέπει να παραμένουν ανοιχτά, ζητώντας την συστράτευση όλων και καλώντας τους μεγάλους να μην μεταφέρουν στα παιδιά αντικρουόμενα συνθήματα.
  • Δήλωση... επιθυμίας αποπομπής από την παράταξη εξέφρασε ο Στάθης Κελεσίδης, αφού αναφέρθηκε με καυστικά σχόλια στο πρόσωπο της επικεφαλής Γεωργίας Μπατσαρά για την απόφασή της να τον... αποπέμψει από την θέση του αντιδημάρχου. «Δεν σας αναγνωρίζω πλέον σαν αρχηγό της παράταξης», είπε μεταξύ άλλων και ξελάφρωσε διαβάζοντας ένα μακροσκελές κείμενο. Μπαμ! Μπαμ!
  • Μετά τις δύο... «πιστολιές» από συμβούλους της παράταξης «Βέροια - Πρωτεύουσα Πόλη», ο Γιώργος Μιχαηίδης αναρωτήθηκε αν αυτή παραμένει δεύτερη και συνεπώς αξιωματική αντιπολίτευση.
  • Να λάβουμε τα μέτρα μας προκειμένου να αποτρέψουμε στο μέλλον εικόνες Καρδίτσας, πρότειναν ο Κυριάκος Θεοδωρίδης και ο Θανάσης Σιδηρόπουλος.
  • Την παρουσίαση της Ημαθίας ως τουριστικό προορισμό, σε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο σε Ιωάννινα και Καλαμάτα, με πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης.
  • Τις πρώτες κινήσεις του, το μικρό αυτό διάστημα που διατελεί αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, απαντώντας παράλληλα στον Παύλο Παυλίδη που συχνά - πυκνά αναφερόταν στο παρελθόν στο έργο του... high tech συμβούλου. «Κοιτάω μπροστά, το μέλλον, σε αντίθεση με τον κ. Παυλίδη που τα λεγόμενά του δείχνουν ότι κοιτάει στο παρελθόν», σχολίασε και παρουσίασε μια λίστα με τις παρεμβάσεις.
Σε άλλα νέα, με τούτα και με κείνα, η συνεδρίαση πήρε παράταση μιας ώρας στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη συζήτηση των 25 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

2 σχόλια:

  1. Λιγη αυτοκριτικη πιστευω χρειαζεται...ολοι θεωρουν εαυτους ειδικους και ιθυνοντες ωστε να μην αντικαθιστανται....Σοβαρευτειτε και οι "αγανακτησμενοι" και καλοκαθουμενοι στις εμμισθες και μη θεσουλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χωροταξικό που ανέφερε ο επικεφαλής του δικαίωμα για νέα Βέροια γαργαρα το κάνατε, δυστυχώς αυτό θα είναι η ταφόπλακα για την ήδη κατιούσα πορεία του δήμου σε όλους τους τομείς...... βέβαια τα κοτσομπολια πουλάνε.... από παπαγαλάκια του Αμαζονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ