Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοτική Αστυνομία: Κυρώσεις για όσους καταλαμβάνουν παρανόμως πεζοδρόμια

Συστάσεις προς ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων
Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επισημαίνει προς όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων, που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους (πεζόδρομους, πεζοδρόμια) να προμηθεύονται και να ανανεώνουν τις άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 6 παραγ.1 του υπ’αρίθμ. 188/2015 Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βέροιας και του Ν.4483/2017(άρθρο 55).

Η χρήση πρέπει πάντα να περιορίζεται στα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφονται στην άδεια και απαγορεύεται η τοποθέτηση σταντ, διαφημιστικών σημαιών ή άλλων αντικειμένων που παρεμποδίζουν την διέλευση πεζών (στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους), την κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων (στο οδόστρωμα). Η κάθε είδους αυθαίρετη κατάληψη του πεζοδρομίου και του οδοστρώματος με διάφορα αντικείμενα δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν συνάδει με την κανονικότητα.

• «Τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς».

Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με τον Κανονισμό χρήσης παραχωρούμενων Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βέροιας και του άρθρου 48 του Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον λόγω της πανδημίας του covid-19 πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των τραπεζιών, η σωστή χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους και οι όροι υγιεινής και προστασίας.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Υπηρεσία μας είναι το 2331350610 - 2331350695 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

2 σχόλια:

  1. Ε, τότε γιατί δεν έρχεστε να βεβεαιωσετε παράβαση σε παράνομα τραπεζοκαθίσματα; τόσες καταγγελίες και τίποτα.
    Αλλά βλέπεις όταν έχεις κολλητό τον δήμαρχο και τον αρμόδιο, ότι γουστάρεις κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε "έργα" σχετικά με τις καταλήψεις των πεζοδρομίων και τότε θα πούμε ότι κάτι έκανε ο Αντιδήμαρχος. Αν δεν ανοίξουν τα πεζοδρόμια και οι πλατείες να κυκλοφορεί ο κόσμος, οι μαμάδες με τα καρότσια και τα μωρά, οι συνταξιούχοι κλπ θα είναι άλλο ένα ψέμα.
    Αν όμως το καταφέρει, τότε θα είναι ο πρώτος που θα το έχει κάνει πράξη και θα του αξίζουν συγχαρητήρια, τουλάχιστον από εμάς τον κοσμάκη που δεν μπορούμε να περπατήσουμε.
    Περιμένουμε τώρα, πριν μαζευτούν τα καθίσματα και τα ψυγεία λόγω καιρού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ