Μπαρτζώκας: Επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές της Ημαθίας

Με το 50% και μέτρα έως τις 30/9
Σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αίρεται η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών περιφερειακών ενοτήτων που ήταν σε περιοριστικά μέτρα λόγω αυξημένου φορτίου κορωνοϊού. Μεταξύ των περιοχών αυτών ήταν και η Ημαθία, όπου είχε απαγορευθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παραγωγών και πωλητών της Ημαθίας, ζητώντας έστω και την περιορισμένη και εκ περιτροπής συμμετοχή των πωλητών. Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, από σήμερα οι λαϊκές αγορές της Ημαθίας θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, με το 50% συμμετοχής των πωλητών.

Την απόφαση αυτή γνωστοποίησε μέσα από την σελίδα του στο fb ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των παραγωγών και πωλητών, μεταβίβασε το αίτημά τους στον Γ.Γ. Εμπορίου. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας, «Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε προ ολίγου, αίρεται η απαγόρευση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Ημαθία, με τη συμμετοχή πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την αναστολή της λειτουργίας τους στις 10 Σεπτέμβρη, οι παραγωγοί και πωλητές της Ημαθίας μου είχαν επισημάνει ότι η παύση της παραγωγικής τους δραστηριότητας ισοδυναμεί με οικονομικό θάνατο, όπως και μεταβίβασα στον Γ.Γ Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη, κατά τη σημερινή μας επικοινωνία, ζητώντας του να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους, έστω και με περιορισμένη και εκ περιτροπής συμμετοχή των πωλητών.

Τόνισα ότι, καθώς η πανδημία συνεχίζεται, είναι σημαντικό οποιοσδήποτε περιορισμός στην οικονομική δραστηριότητα του εμπορίου, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε εύθραυστα προϊόντα της τροφικής αλυσίδας, να ακολουθεί τον ουσιαστικό διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους».

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Ημαθίας έως και τις 30 Σεπτεμβρίου

Εντός των ορίων των περιοχών του άρθρου 1 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της περ. 9
του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), ως ακολούθως:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί
και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν,
σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε
ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά,
πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές
αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των
πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο
χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. 

5 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΖΑΡΤΖΗΔΕΣ; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ. ΣΤΟΥΣ 1000 ΠΕΛΑΤΕΣ 1 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝ..
  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
  ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και γιατί κάθεσε και δε γινεσαι και συ παζαρτζης; Εδω η Ρόδος να και το "ΠΗΔΗΜΑ" Εξηπκακια.

   Διαγραφή
 3. Δηλαδή τί νομίζει ἡ σατανοκίνητος κυβέρνησι καί ὁ βουλευτής της, ὅτι τούς ὀφείλουνε εὐγνωμοσύνη οἱ πωλητές τῶν λαϊκῶν ἀγορῶν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ