Δικηγορικός Σύλλογος για τον θάνατο της Ebru Timtik: «Είμαστε συγκλονισμένοι»

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια της Δικηγόρου Ebru Timtik, που πέθανε έπειτα από 238 μέρες απεργίας πείνας, στην Τουρκία. Παρακολουθώντας συγκλονισμένοι το μέγεθος της παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της δίκαιης δίκης, εκφράζουμε την εναντίωση μας και τον αποτροπιασμό μας για όλες τις απάνθρωπες και παράνομες πρακτικές που οδηγούν ακόμη και στην φυσική εξόντωση όσων αντιδρούν σε αυτές.

Η Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik), ήταν Δικηγόρος, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού. Η ίδια, μαζί με τον επίσης φυλακισμένο Δικηγόρο Αϊτάτς Ουνσάλ (Aytaç Ünsal), πραγματοποιούσε απεργία πείνας αντιτιθέμενη στην παράνομη δίκη και καταδίκη της, που είχε σκοπό να την τιμωρήσει για το γεγονός ότι υπερασπιζόταν πολιτικά διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν, για το γεγονός ότι αντιστεκόταν με την ιδιότητα της ως δικηγόρος στις διώξεις της τουρκικής κυβέρνησης, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας", αγωνιζόμενη για την προάσπιση του Κράτους Δικαίου και την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους Συναδέλφους Δικηγόρους, αλλά και σε κάθε πολίτη της γείτονας χώρας που διώκεται παράνομα για την πολιτική του δράση ή για τις ιδέες του με κατάφορη παράβαση κάθε έννοιας δικαίου. Καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Τουρκικού Κράτους που περιστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες, μετερχόμενο κάθε μέσο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιτιθέμενο σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στην παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Δικαίου, ακόμη και σε όσους που από την επιστήμη και από το λειτούργημα τους έχουν ταχθεί να υπηρετούν τις αρχές αυτές, υπερασπιζόμενοι κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη το δίκαιο, τους Δικηγόρους.

Τα μάτια της Εμπρού έκλεισαν, τα δικά μας όμως δεν γίνεται να κλείσουν απέναντι σε ένα ακόμη θύμα της παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου.

Γι’ αυτό καλούμε όλους όσους λειτουργούν και δρουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που κατά δήλωση τους ενδιαφέρονται βαθιά για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο να μην αποστρέψουν το βλέμμα τους από την πραγματικότητα και να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία που αρμόζει».

3 σχόλια:

  1. Συγκινητική η ανακοίνωση, πράγματι. Για τα δικά μας τραγικά προβλήματα απονομής δικαίου, πότε θα δούμε καμμιά ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν εσείς εκεί στο Δικηγορικό Σύλλογο έχετε πολύ πλάκα. Κάθε φορά που βγάζετε ανακοίνωση μου δημιουργείται η απορία ρε ούτε ένας; Ούτε ένας δεν υπάρχει εκεί να σας συγκρατήσει; Δηλαδή ρε παιδιά κοιτάξατε γύρω σας στην Ελλάδα και δεν βρήκατε τίποτα άξιο για να βγάλετε ανακοίνωση μέχρι που το βλέμμα σας έφτασε στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δ;εν παίρνω θέση για την ανακοίνωση, απλώς ρωτάω: Τι απεργία πείνας ήταν αυτή για 238 (''διακόσιες τριάντα οκτώ'') ημέρες; Θα σκίσουν οι γιατροί και οι διατροφολόγοι τα πτυχία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ