Το κινητό μουσικό περίπτερο... σηκώνει ξανά τα «ρολά» του στη Βέροια

Στον πεζόδρομο της αγοράς, στα Παπάκια, στην Ελιάς

Ένα κινητό περίπτερο που θα προσφέρει μονάχα δωρεάν μελωδίες σε όσους απολαμβάνουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στα καφέ και εστιατόρια της Βέροιας, ετοιμάζεται να σηκώσει τα... ρολά του. Η φετινή πρωτοβουλία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Κινητό Μουσικό Περίπτερο, που σκοπό έχει να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα, θα γεμίσει τα φθινοπωρινά βράδια στην πόλη με νότες χαράς και αισιοδοξίας, με δέκα βράδια και δώδεκα ξεχωριστές παρουσιάσεις, στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας, στην οδό Ελιάς, στα Παπάκια... Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η φετινή πρωτοβουλία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, που σκοπό έχει να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα. Το Κινητό Μουσικό Περίπτερο απευθύνεται σε όσους παρευρίσκονται στα καταστήματα πλησίον του (καφέ - εστιατόρια) και τους καλεί  να απολαύσουν τις μελωδίες του κινητού μας stand, να συμμετέχουν σε μια καινούρια ενέργεια... γεμάτη νότες χαράς και νότες αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη. Δέκα βράδια που θα μας φέρουν κοντά στις μουσικές όλης της Γης... δώδεκα  ξεχωριστές παρουσιάσεις.

Αριθμός Συμμετεχόντων: 2 ή 3 Μουσικοί κάθε φορά, 2 τεχνικοί, 1 ηχολήπτης, 1 υπεύθυνος δράσης. Σύνολο: 6 ή 7 συντελεστές.

Φορέας υλοποίησης : ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Νέο Πρόγραμμα

❖ Κυριακή 27/9, 8.00μ.μ Παπάκια
❖ Δευτέρα 28/9, 8.00μ.μ. . Πλατεία Εληάς

Γιώργης Χριστοδούλου
«Ο Αττίκ στο Παρίσι και άλλες ιστορίες..»

“Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά”, “Πόσο λυπάμαι”, “Πάμε σαν άλλοτε”, “Δύο πράσινα μάτια” και τόσες άλλες ιστορίες…
Μία παράσταση ύμνος στο ερωτικό τραγούδι! Μία παράσταση που ξετυλίγει στο πρώτο μέρος τα άγνωστα “χαμένα” τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι μέχρι τις ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν όπως το «Ζητάτε να σας πω», τους έρωτες και τη ζωή του. Στο δεύτερο μέρος, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. Κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία…! Συνοδεύει στο πιάνο και στο ακορντεόν ο εξαιρετικός μουσικός Χάρης Σταυρακάκης!

❖ Tρίτη 29/9, 8.00μ.μ.
Γειτονιές του κόσμου
Ο γεννημένος στη Συρία - από Αρμένιους γονείς - μουσικός υφαίνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας. Με μεσογειακή διάθεση και ανατολίτικους ρυθμούς, ο Haig Yazdjian με το ούτι του, μας ταξιδεύει στην κοντινότερη ή μακρινότερη γειτονιά μας…

Haig Yazgdian, ούτι - τραγούδι
Δημήτρης Τασούδης , πιάνο
Πεζόδρομος, Τσαλδάρη - Ιπποκράττους

❖ Τετάρτη 30/9, 8.00μ.μ.
Acoustic Blues I
«Κύριο συστατικό» της εμφάνισης του ντουέτου , θα είναι φυσικά τα Μπλουζ. Πιο συγκεκριμένα, το ρεπερτόριο του σχήματος θα αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα κομματιών , με μερικά να έχουν τον ήχο και τον χαρακτήρα των παλαιότερων Delta Blues ενώ θα ακουστούν και πιό σύγχρονα κομμάτια διαφορετικού ύφους και στυλ. Όλα αυτά φυσικά θα προσαρμοστούν στον ήχο της ακουστικής κιθάρας αφού το σχήμα αποτελείται από δύο κιθάρες και δυο φωνές.
Ηλίας Ζάικος, κιθάρα - Σπύρος Μισοκέφαλος, κιθάρα
Οδός Εληάς, (έμπροσθεν Τσιτσιγιά)

❖ Πέμπτη 01/10 , 8.00μ.μ. Balkan
Duo Ακορντεόν - Βιολί
Βαλκανικές μελωδίες με βιολί και ακορντεόν..
Σταμάτης Πασόπουλος , ακορντεόν
Μάκης Μπακλατζής , βιολί
Πεζόδρομος , Τσούπελη

❖ Παρασκευή 02/10 ,8.00μ.μ. Jazz..swing
INNUENDO TRIO
Μία μουσική άποψη, μέσα από την οπτική του τρίο, εμπνευσμένη από όλο το φάσμα της ελληνικής και ξένης μουσικής, με jazz αισθητική.
Νόνικα Μαλκουτζή, φωνή
Γιώργος Σμυρνής, μπάσο - καχόν
Δημήτρης Αραμπατζής, ακορντεόν
Πεζόδρομος, Προφήτη Ηλία

❖ Σάββατο 3/10, 8.00μ.μ.
Gipsy Swing Jazz standards
Μαγευτική παραδοσιακή τσιγγάνικη jazz …
Γιάννης Ποιμενίδης βιολί
Λένα Τσαμπάζη κιθάρα, φωνή
Πεζόδρομος , Κάππου - Τσαλδάρη

❖ Δευτέρα 05/10, 8.00 μ.μ
ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ
Το παλαιό καλό ύφασμα, αντέχει στο χρόνο και παραμένει σύγχρονο όταν έχει υφανθεί με γνήσιο συναίσθημα. Ακολουθώντας το νήμα που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον, ο “Αργαλειός” μεταφράζει σε σημερινή γλώσσα κάποιες πολύ παλιές ιστορίες..
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, πιάνο
Ζωή Μάντσου, τραγούδι
Ελευθερία Ματσεντίδου, κρουστά
Πεζόδρομος, Τσούπελη

❖ Τρίτη 06/10 , 8.00μ.μ.
"Για κοντραμπάσο και ακορντεόν" ι Duo Ακορντεόν - Κοντραμπάσο
Βαγγέλης Βραχνός Κοντραμπάσσο
Παναγιώτης Ανδρέογλου Ακορντεόν
Πεζόδρομος, Τσαλδάρη - Ιπποκράττους

❖ Τετάρτη 07/10 , 8.00μ.μ.
Όταν οι κλασικοί συνάντησαν τον Κινηματόγραφο
- Τι κάνει ένα φλάουτο όταν συναντήσει ένα βιολί;
Μουσική…………
- Αυτό κάπου το ξέρω..
- Τι μου θυμίζει αυτό το κομμάτι??
- Κλασικό είναι αποκλείεται..
- Α ναι, στη διαφήμιση ήταν!!!
Και ο ΗΧΟΣ συνάντησε την ΕΙΚΟΝΑ… Και η ΕΙΚΟΝΑ του έδωσε λίγο από την λάμψη της …Μα ο ΗΧΟΣ λίγο από τη φωνή του..
Από το Μπαρόκ στο σήμερα, από τον βουβό κινηματογράφο στον έγχρωμο και τη σύγχρονη διαφήμιση, ΗΧΟΣ και ΕΙΚΟΝΑ έχουν συνυπάρξει κι έχουν μαγέψει. Σίγουρα το ξέρεις, σίγουρα το έχεις ακούσει, αλλά και το έχεις δει…
Σαν απαύγασμα της σύγχρονης εποχής, η μουσική παίζει σημαντικό πια ρόλο στον κινηματογράφο και η σύνδεση των τεχνών αποτυπώνεται σαν αποκύημα της φαντασίας και ονειρική συνύπαρξη.
Μέσα από τον ιδιαίτερο ηχοχρωματικό συνδυασμό φλάουτου-βιολιού παρουσιάζεται ένα ποτ-πουρί σε μια ζεστή συναυλία μουσικής δωματίου που μάλλον «κάπου» το ξέρουμε!
Νάντια Μωχάμεντ ,βιολί
Σίσσυ Γεωργοπούλου , φλάουτο
Πεζόδρομος , Κάππου - Τσούπελη

❖ Πέμπτη 8/10 , 8.00μ.μ.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Με μοναδικό́ όπλο την αυτοσχεδιαστική́ ανησυχία τους, τρεις μουσικοί́ αναζητούν τα δικά́ τους όρια καθώς αποδομούν γνωστά́ και μη μουσικά́ έργα.
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης , πιάνο
Στέφανος Χαμαλίδης , τρομπέτα
Χρήστος Κουτσίδης , κιθάρα - φλάουτο
Πεζόδρομος , Ιπποκρατους - Προφ.Ηλία

❖ Παρασκευή 09/10 , 8.00μ.μ.
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ενδοσκόπηση και διάδραση
Το νεοσύστατο Bad taste trio με μία συναυλία αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα θα προσπαθήσει να φέρει μία άλλη διάσταση στην άμεση σχέση ακροατή και καλλιτέχνη, θέτοντας την διάδραση ως πυρήνα εξέλιξης της συναυλίας. Μέσα από επεξεργασμένες μελωδίες γνωστών τραγουδιών, ηχοτοπία, και εκτεταμένες τεχνικές των οργάνων το trio καλείται να αυτοσχεδιάσει και να προκαλέσει ένα διαφορετικό μουσικό περιβάλλον κάθε φορά, ακόμη και με τη βοήθεια του κοινού. Μέσω των διαφορετικών ηχοχρωμάτων των οργάνων πειραματιζόμαστε πάνω στην μουσική σε συνδυασμό με το τοπίο, με τον καιρό και το συναίσθημα, καθώς και με την αύρα που αποπνέει το κοινό σε εμάς.
Τάσος Σαρήογλου , σαξόφωνο
Ηλίας Παλαπέλας , κιθάρα
Γιώργος Μαδίκας , κρουστά
Πεζόδρομος , Ιπποκρατους - Προφ.Ηλία
_________
ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΕΠΑ
Σύλληψη Ιδέας - Σχεδιασμός & Προβολή: Νανά Καραγιαννίδου
Σχεδιασμός Περιπτέρου - Αφίσας: Ιωάννα Στεφανοπούλου
Επίβλεψη κατασκευής: Αντώνης Στεφανόπουλος
Κατασκευή Περιπτέρου  Κώστας Τυφλίδης
Λάζαρος Αβραμίδης
Παραγωγή: Παναγιώτης Πελαλίδης
Ηχοληψία: Γιώργος Ανδρεόπουλος
Λογιστήριο: Δημήτρης Ταρατσίδης - Ειρήνη Σαββίδου - Ξένια Πέτρου
Γραμματεία: Βέρρος Δημήτρης, Κατερίνα Πουλοπούλου
Δημιουργικό: ΚΛΙΜΑΞ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ