Quantcast

http://picasion.com/

Απάντηση Τσιούντα σε Μπατσαρά

Από τον δημοτικό σύμβουλο Βέροιας Χρήστο Τσιούντα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στη κ. Μπατσαρά, στα όσα είπε σε ανακοίνωσή της στις 9/9/2020. Σημειώνω, ότι η κατρακύλα αυτή, άρχισε με την συνέντευξή της στην οποία ανέφερε πολλά και ακατανόητα και έβαλε στο ίδιο
σακί όλους του ασχολούμενους με το Δήμο, με το περίφημο εκείνο που είπε με στόμφο. Όσοι μπήκαν στο Δήμο για να πλουτίσουν ή να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα, λάθος κατάλαβαν. Είπα στη συνέντευξή μου στην οποία έδωσα ότι από τους 41 δημοτικούς συμβούλους που είμαστε σήμερα, εύκολα μπορεί να υπολογιστεί, ποιος πήρε τα περισσότερα χρήματα ασχολούμενος με τα κοινά. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπολογίσει σας ενημερώνω: η κ. Μπατσαρά. Αυτή πλούτισε περισσότερο όλων; (στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί).

Απαντώ παράγραφο-παράγραφο στην ανακοίνωσή της.

Είπε:

- Δεν ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ακόμη τον λόγο της συνέντευξης .

Απαντώ. Προκλήθηκα από την συνέντευξή της. Το ότι δεν κατανόησε, αυτό το περίμενα. Αφού σε μία δίωρη συνεδρίαση της 30/8/2020 (αποφράδα ημέρα για την παράταξη) δεν μπόρεσε να κατανοήσει με 10 επιχειρήματα, ότι έπρεπε να κάνουμε την ίδια διαδικασία, για το ίδιο θέμα που κάναμε και πέρσι (πρόταση για ορισμό αντιδημάρχων).

Είπε:

- Τα όσα επικαλούμαι θα μπορούσαν να λυθούν με συζητήσεις, εντός της ομάδος, όπως λυνόταν στο παρελθόν.

/ Αφού λυνόταν με συζήτηση στην ομάδα γιατί δεν έφερε το θέμα για συζήτηση και είπε στην συνέχεια ότι υπήρχε πρόβλημα που προκαλούσε ένταση και εκνευρισμό στην ομάδα. Εγώ στην συνέντευξή μου είπα ότι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα τον ένα χρόνο που πέρασε.

- Είπε ότι πρέπει να είναι ο λόγος μου σοβαρός, πολιτικός και πολύ προσεκτικός.

/ Την ευχαριστώ για τις συμβουλές της, συμφωνώ μαζί της, αλλά εγώ έχω και λίγο χιούμορ. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

/ Μιλάει για προσβολή της παράταξης.

/ Δεν κατανοεί ότι προσβολή της παράταξης της ΝΔ, είναι ότι σε μια αντιπαράθεσή της, στα δημοτικά, εμπλέκει τον Υπουργό, τον βουλευτή και αύριο δεν ξέρω ποιον άλλον. Την παράταξη αυτή την οποία λέει ότι εκπροσωπεί στο Δήμο, εγώ την υπηρέτησα επί πολλά χρόνια και με τα στελέχη που αναφέρει έχω άριστη σχέση. Το κόμμα αν έχει ευθύνη ας επιληφθεί. Eμένα, που δεν είμαι μέλος δεν μου πέφτει λόγος. Η ίδια δεν κατανοεί της συνέπειες των λόγων της;

/ Δεν αφιέρωσα, ούτε ένα λεπτό να πω για το έργο μου ως δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος της σχολικής επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

/ Δεν κατανόησε ένα χρόνο, ότι τη δημοσιότητα με τα ΜΜΕ δεν την επιδιώκω; Η προχθεσινή προέκυψε εξαιτίας της δικής της συνέντευξης. Δεν γυρνάω από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο όπως είπε. Φυσικά δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι στις θέσεις αυτές που είμαι, πρέπει να αξιολογηθώ από την ίδια και τον Δήμαρχο, που είναι διοίκηση και προϊστάμενοί μου. Σέβομαι τους θεσμούς.

-Είπε: Χάρη στην παράταξη συμμετέχω στα διάφορα θεσμικά όργανα του Δήμου.

/ Η παράταξη δεν συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο κατά ένα μικρό μέρος χάρη σε μένα; (ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος).

/ Αναφέρει η κ. Μπατσαρά, ότι την πρότασή μου στις 31/8/2020 την ψήφισε και ο κ. Κελεσίδης. Δεν ΚΑΤΑΝΟΩ πως έγινε αυτό, αφού η πρότασή μου δεν μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Μετά από αυτά τι να κάνω στην συνάντηση της 6/9/2020, που όντως προσκλήθηκα.

- Αναφέρεται η κ. Μπατσαρά στο σοφό νομοθέτη.

- Γιατί δεν έκανε τη διαδικασία που προβλέπει ο σοφός νομοθέτης και αποφάσισε μόνη της, για να τεθώ εκτός παράταξης. Δεν κατανόησε, ότι αυτό το δήλωσε λίγα δευτερόλεπτα πριν την ψηφοφορία;

- Αναφέρεται στην ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη Τσαβδαρίδη το 2013. Διάβασε την επιστολή; Κατανόησε το περιεχόμενό της; Έχει καμιά σχέση με την αποπομπή μου από την κ. Μπατσαρά;

- Ανέφερε ότι εκλέχθηκα 5ος στη σειρά του ψηφοδελτίου. Ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και εκλέχθηκα. Η κ. Μπατσαρά ήταν υποψήφια δήμαρχος και δεν εκλέχθηκε. Τι επιτυχία; Προφανώς ήθελε να με μειώσει. Τι θα έλεγε για κάποιους, φανταστείτε, που την τίμησαν και μπήκαν στο ψηφοδέλτιό της και είναι σε θέση πολύ πίσω από έμενα. Τι έχει να μας πει για την 4η θέση που κατέλαβε στις βουλευτικές εκλογές του 2015, ενώ ήταν εν ενεργεία βουλευτής. Προφανώς δεν κατανοεί τις συνέπειες των λόγων της.

- Μας είπε ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τα κόμματα κλπ, έχουν αρχηγούς οι οποίοι πρέπει να αποφασίζουν και να σπάνε αβγά. Μας ρωτάει εμάς που κατείχαμε θέσεις ευθύνης, αν αποφασίζαμε; Τι ρόλο παίζαμε; Διακοσμητικό;

- Βεβαίως και παίρνουν αποφάσεις και αβγά σπάνε κλπ. Αλλά μέχρι το όριο αρμοδιοτήτων τους. Δεν κατανοεί, ότι αν αποφάσιζαν για όλα, δεν θα χρειάζεται η δημοτική ομάδα, το δημοτικό συμβούλιο ή η Βουλή. << Το κράτος είμαι εγώ>> είπε κάποιος.

- Αφού ενδιαφέρετε να μάθει πόσο δημοκρατικά συμπεριφερόμουν εγώ, ας ρωτήσει τον κ. Βασιλειάδη. Που αισθανόταν πιο ελεύθερα να πει την άποψή του; στην ιδιωτική τράπεζα Κύπρου, που ήμουν δ/ντης ή στη δημοκρατική δημοτική ομάδα που είναι αρχηγός η κ. Μπατσαρά. Η απάντησή του θα έχει ενδιαφέρον.

Αγαπητοί συνάδελφοι της παράταξης ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ. Είστε νέοι και η εμπειρία και η γνώση είναι απαραίτητα. Αποκτήστε τα παίρνωντας παράδειγμα από τις συμπεριφορές ημών των παλαιοτέρων. Άλλων μεν ως παραδείγματα προς μίμηση, άλλων δε ως παραδείγματα προς αποφυγήν. Και των δύων πλευρών τα παραδείγματα, εφόσον έχετε σωστή κρίση, θα είναι χρήσιμα.

Υ.Γ. Αναφέρθηκε σε ρητορικά ερωτήματα, σε σχέση με την τύχη των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, την αξιωματική αντιπολίτευση κλπ.

Απαντώ:

- Δεν ανησυχώ, αφού όλα τα προέβλεψε ο σοφός νομοθέτης. Ανησυχώ γιατί δεν κατανόησε η κ. Μπατσαρά, ότι απώλεσε δύο δημοτικούς συμβούλους (25%) και εάν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ χάσει άλλους πέντε και μείνει μόνη, θα πανηγυρίζει και θα λέει ότι είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ο σοφός νομοθέτης έτσι προέβλεψε.

Και για να κλείσω με χιούμορ, που πιστεύω ότι διαθέτω , λέω:

Ο νομοθέτης είναι σοφός, η κ. Μπατσαρά υπήρξε νομοθέτης,
άρα η κ. Μπατσαρά είναι σοφός.

Αγαπητή Γεωργία, ομοϊδεάτισσα, συναγωνίστρια στη ΝΔ και συναδέλφισα στο δημοτικό συμβούλιο.. Είμαστε σε μεγάλη κατηφόρα. Διέθεσε σε παρακαλώ, όλη τη σοφία που έχεις και βάλε φρένο, πρώτα εσύ που διοικείς το Δήμο. Έχεις μεγαλύτερη ευθύνη. Εγώ όσο μπορώ θα συμβάλλω εκτός παράταξης, αφού εκεί με έθεσες. 

16 σχόλια:

  1. την τελευταια παραγραφο θα θελαμε να την εφαρμοσετε και οι δυο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρέσεις. Αυτο ακριβως που κάνεις ειναι το αναγκαίο σπάσιμο αυγών. Όλο το άλλο ειναι βόλεμα, κονόμα και μούγκα στην στρούγκα. Θα στο πω κι απο κοντά.
    Ν.Α τα αρχικά μου.
    Αλλά εκείνο το "Και των δύων πλευρών...", τί το ήθελες; Συγχωρεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές είναι εξηγήσεις, παράγραφο παράγραφο για να καταλαβαίνουν όλοι ακόμα και η επικεφαλής της παράταξης. Και τώρα που θα κρυφτεί η κυρία δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα μπαίνει η βλαχιά ανάμεσα σας πως να μην μελώσετε...συλλυπητήρια για το σύνδιασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια βλαχιά ; Ίσως να είναι βλάχα χαχαχαχαχαχχαχαχαχ

      Διαγραφή
  5. Κύριε Τσιούντα δεν παίρνετε την κυρία Μπατσαρά από το χέρι και να πάτε σπίτι σας και οι δύο; Άντε γιατί γελάει όλος ο Δήμος με την κατάντια σας. Όλοι οι δημότες έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Παραιτηθείτε και οι δύο τώρα αν σας έχει μείνει ίχνος ντροπής και μην ζαλίζετε τον κόσμο με τάχα σοβαρές ανακοινώσεις. Αφού θέλετε και οι δύο το καλό του Δήμου Βέροιας, σηκωθείτε και φύγετε και να είστε σίγουροι πως η απουσία σας και μόνο θα βελτιώσει το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι καταλάβαμε....ότι επειδή κάτι παράλογο ζητούσε...τον ετζασαν...και έχει τώρα έχει φαγωθεί...να καταγγέλει παντού την μπατσαρα...τα δικά του δεν τολμά να τα ξεστομίσει...άντε να δούμε τώρα με ποιον θα πάει...τι κάνει νιάου... μάλλον εκεί έχει γλυκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν τα "κοινα" δεν ειναι κοινα αλλα δυστυχως ειναι "ΕΜΑ"......οσοι το καταλαβαν εχει καλως ...η ζωη συνεχιζεται προς το κατωτερον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κόμμα τι κάνει??Μήπως δεν χρειάζεται κανέναν από τους δυο?Οι βουλευτές του κόμματος την ουρά τους απέξω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα γνωστα πολιτικα παιχνιδια των πολιτικων μας σε καθε βαθμιδα της πολιτικης. ο ενας εριξε τον αλλον και με μισολογα και μπηχτες ολοι πανε να πουνε κατι λεγοντας την μιση αληθεια και στο τελος μπερδευουν τους παντες. ρε αντε απ εδω ολοι μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΕ
    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΥΣΝΟΗΤΗ ΕΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Τσιούντας έχει καθίσει σε πολύ δύσκολες καρέκλες με μεγάλη επιτυχία και πάντοτε χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό συμφέρον.Το ίδιο πράττει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος φίλε μου που πρέπει να σταματήσει τον αυτοεξευτελισμό του, όπως και η Μπατσαρά. Και να σου πω κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ότι ξευτελίζονται, το πρόβλημα είναι ότι ξευτελίζουν τα πάντα γύρω τους. Συμπαρασύρουν θέσεις θεσμούς τοπική αυτοδιοίκηση δημοτικούς συμβούλους και όλους όσους ήταν συνυποψήφιοι. Δηλαδή εκείνοι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν μαζί τους στις εκλογές με τι μούτρα θα λένε ήμουν υποψήφια σε αυτόν τον συνδυασμό με τον Τσιούντα και την Μπατσαρά; Έλεος πια.

      Διαγραφή
  12. Τα πράγματα είναι φανερά. Οι πρόωρες εκλογές είναι προ των πυλών,(ο Κουλης θα πρόωρα τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική, στην αντιμετώπιση της πανδημία, στην οικονομία (ανακοίνωσε παροχές και ελαφρύνσεις) κλπ η διαφορά του από το Σύριζα είναι πολύ μεγάλη,
    Η κυρία θα είναι υποψήφια βουλευτής, άρα χρειάζεται καινούρια δεξαμενή ψήφων, αυτή της κοινωνικής πολιτικής από τους ευκολόπιστους συμπολίτες μας, για αυτό και πήρε με το έτσι θέλω και κάθε κόστος την αντιδημαρχία. Ξέρει ότι δεν έχει τύχη για δήμαρχος, ίσως μάλιστα να ήταν μέρος της συμφωνίας για να κατέβει στις δημοτικές εκλογές που φαίνονταν χαμένες, αντί να η να με αντάλαγμα την υποψηφιότητα της βουλής.
    Απλά πράγματα για την Ελληνική πολιτική σκέψη.
    Και οι πολίτες δημότες; Αυτοί προβ@τ@ ήταν π@ντ@.
    (άκουσον μεν πάταξον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πιστεύεις ότι έχει τύχη για Βουλευτής; Αν το κάνει αυτό θα πάθει ότι έπαθε και κάποιος άλλος που ήταν πρώην Δημαρχος και μετά πήγε για Βουλευτής. Θα πιάσει ιστορικά χαμηλά. Είναι προφανές ότι για τα λεφτά γίνονται όλα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ