Quantcast

http://picasion.com/

Ταρακούνησαν τα 5.2 Ρίχτερ το Άγιο Όρος - Συγκλονίζουν τα βίντεο

Ατάραχοι οι μοναχοί
Σειρά σεισμών έχει ταρακουνήσει τις τελευταίες μέρες την περιοχή της Χαλκιδικής με τον μεγαλύτερο από αυτούς να σημειώνεται στις 01:50 ξημερώματα της Κυριακής και να είναι μεγέθους 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Συγκλονίζει το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές που δείχνει την ένταση του σεισμού. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Άθωνα και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα, κοντά στο σημείο που είχε καταγραφεί η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (σ.σ. το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Είναι χαρακτηριστική η αντιμετώπιση του φαινομένου από τους μοναχούς που δεν ταράζονται ιδιαίτερα.

Δείτε τα βίντεο:

3 σχόλια:

  1. όταν ο θεος δινει 2η ευκαιρία μετάνοιας,
    από την κάμερα ασφαλείας.

    Υγ κάμερα ασφάλειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στην Εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους. Ακόμα και αν δεν πιστεύεις, γνωρίζεις πόσες συμμορίες παγκοσίως θα ήθελαν την Εικόνα; Ναι. Κάμερα Ασφαλείας.

      Διαγραφή
  2. Εχει πιασει αραχνες το μερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ