Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Χωρίς μοριοδότηση οι Διευθυντές Εκπαίδευσης»

Από το γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Τη στιγμή, που είναι απολύτως αναγκαία η νομοθέτηση ενός σταθερού και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας εν έτη 2020 προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική τροπολογία αντικατάστασης των τωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές, μέσω μιας αδιαφανούς διαδικασίας επιλογής χωρίς μοριοδότηση κριτηρίων/τυπικών προσόντων, χωρίς αξιολογικό πίνακα, χωρίς συνέντευξη, και μόνο με κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης και φακέλου από ένα διορισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο Συμβούλιο Επιλογής.

Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί ξεκάθαρα α) στον διορισμό κομματικών μελών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις ευθύνης, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη νομοθετημένη αξιοκρατική διαδικασία που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4547/2018 με Συμβούλια Κρίσης, στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και της ΕΣΔΔΑ και β) στον απόλυτο έλεγχο των επερχόμενων κρίσεων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και των άλλων στελεχών της εκπαίδευσης.

Οι νέοι κομματικοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία-παρωδία θα κληθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και τη μείωση οργανικών θέσεων και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, να αποσύρει τον τρόπο επιλογής των Δ/ντών Εκπαίδευσης με αυτή την αυθαίρετη & αδιαφανή διαδικασία και να κάνει χρήση του ν. 4547/2018 και των ήδη υποβληθέντων από πέρυσι αιτήσεων οι οποίες παραμένουν σκονισμένες στα ράφια του Υπουργείου».

8 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ΑΡΙΣΤΟΙ(Νεοδημοκρατες)!!!!!!(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοσοι φιλολογοι στη νομαρχιακη..εν ετει ειναι το σωστο. Οταν επισης το 2017 οι κρισεις και οι βαθμολογησεις των συνεντευξεων των υποψηφιων Διευθυντων εγιναν απο τον ΣΥΡΙΖΑ με τον τροπο που εγιναν..οι συντροφοι ας σιωπουν..Αιδως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πολεμήσατε την αξιολόγηση σαν πανάκεια για να μπορείτε να βολέψετε όλους τους αμορφωτους ιδεοληπτικους εκφραστές σας..... ας ψηφίζατε νόμο τα 4,5 χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση για να έχει καθιερωθεί αξιοκρατική διαδικασία για όλους τους διορισμούς.... τα μόρια που διαθέτουν οι περισσότεροι είναι αναξιόπιστα έχουν αποκτηθεί με πλάγιους τροπους.... η μήπως δεν το γνωρίζετε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ''ΤΣΙΡΑΚΙΑ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΆ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΗΤΑΝ ''ΑΞΙΟΙ'', ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΠΑΛΙΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι να μιλάει και η δεξιά για αξιοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτος απο ελαχιστότατες εξαιρέσεις, ποτε ο τόπος δεν ηταν πρόσφορος για τους άξιουςκαι αμερόληπτους. Οι κομματικοί φασιστικοί μηχανισμοί , εχουν την μεγαλύτερη ευθύθνη. Ομως να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα η αριστερα ειναι η ετοιμολογία του άκρατου κομματισμού. Αυτό το έγκλημα εκανε ο ΣΥΡΥΖΑ στον τόπο μας. Να παρακαλάει ο ανένταχτος πολίτης, να ξηλωθεί ότι έκοψε και έραψε αυτη η τετράχρονη παρωδία "προοδευτικών" της πλάκας. Αριστερόστροφες κουτουράδες. Μπουρδολογία" αγωνιστών" της Δημοκρατίας. Κάτι περισσότερο γελοίο και οπιστοδρομικό, δεν μου ερχεται να σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την οποία ψήφιζαν εκατομμύρια Έλληνες εδώ και δεκαετίες, δεν τα κάνανε αυτά; Οκ συμφωνώ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε αυτά μέχρι ένα βαθμό, αλλά τα άλλα 2 κόμματα το είχαν παραξηλώσει. Βγήκε τώρα ο κάθε δεξιός και ακροδεξιός και μιλάει για την περασμένη 4ετία λες και είχε έρθει ή συντέλεια του κόσμου. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ δεν είμαι, αλλά σιχαίνομαι να βλέπω μεγαλύτερους μου που με τις ψήφους τους οδηγήσανε και συνεχίζουν να οδηγάν, αυτήν την χώρα στην καταστροφή και στις εποχές της μεταπολίτευσης, να το παίζουν έξυπνοι σε νέους και νέες, πως δήθεν αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Ένα μήνυμα από εμένα στους πρεσβύτερους: Ψηφίζοντας το ίδιο κόμμα (ΝΔ), δεν βοηθάμε την χώρα μας και ούτε φαινόμαστε έξυπνοι. Τα κόμματα θα έπρεπε να είναι σαν τα φρούτα. Να ψηφίζουμε ένα και αν δεν μας αρέσει, να ψηφίζουμε κάποιο άλλο κόμμα, όχι το ίδιο και το ίδιο κόμμα, ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ