Quantcast

http://picasion.com/

Σχολεία: Νέα συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν - Στο τραπέζι η 14η Σεπτεμβρίου

Το άνοιγμα έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά...
Μπορεί η ημερομηνία που θα άνοιγαν τα σχολεία για τη νέα χρονιά (7 Σεπτεμβρίου) να θεωρούνταν δεδομένη, όμως όπως φαίνεται τα δεδομένα ίσως αλλάξουν άρδην και το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς παραταθεί κατά μια εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία όπου θα ανοίξουν οι αίθουσες των σχολείων είναι ξανά υπό συζήτηση από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό. Τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 200 ημερησίως και λαμβάνονται συνεχώς μέτρα και ο προβληματισμός ολοένα γίνεται και μεγαλύτερος.

Επί του παρόντος, η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ηχήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 όπως είχα αρχικά ανακοινωθεί. Δηλαδή, είναι πιθανή η καθυστέρηση μίας εβδομάδας για να ακουστεί το πρώτο κουδούνι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ζήτησε να γίνει ενημέρωση και συζήτηση την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.

Και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η ενημέρωση αυτή την Τρίτη στη μία στη Βουλή, με τους δύο υπουργούς να ενημερώνουν όλα τα κόμματα για την πανδημία του κορωνϊού στους τομείς αρμοδιοτήτων τους. Και εκεί θα συζητηθεί εκτενώς και το άνοιγμα των σχολείων και η πιθανή παράταση μίας εβδομάδας.

Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει την επιστροφή στα θρανία εν καιρώ κορωνοϊού


Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τις αρχές της χώρας και δεν θα μπορούσε να λείπει από τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η χρήση μάσκας το πιο σημαντικό εργαλείο

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα, δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν «οδηγό» τις εισηγήσεις των ειδικών. Γι' αυτό και έγινε δεκτή η πρόταση της Επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας. Η υπουργός, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την εισήγηση, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Η υπουργός χαρακτήρισε τις προηγούμενες ημέρες τη χρήση μάσκας ως «το πιο σημαντικό εργαλείο» που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να θωρακιστούν ενήλικες και παιδιά από τη νόσο COVID-19 και για αυτόν τον λόγο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού στην εκπαίδευση για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Ερωτηματικό παραμένει, πάντως, τι θα γίνει με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη 'Ανοιξη, και το εάν --και πώς-- θα έχει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει στις έδρες των σχολείων 3.445 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η απόφαση για τον διορισμό τους έχει ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα έως τις 26 Αυγούστου. Όσον αφορά στους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης, η διαδικασία προσλήψεων βρίσκεται στη φάση των ενστάσεων, κάτι που σημαίνει ότι το πρώτο κουδούνι δεν θα βρει νεοδιορισθέντες στις έδρες, παρά μόνο αναπληρωτές.

Ο αριθμός των αναπληρωτών που αναμένεται να προσληφθεί σε πρώτη φάση -κατ' εκτίμηση μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις- αναμένεται να είναι περίπου ίδιος με πέρυσι, γύρω στις 20.000. Στην ουσία, πρόκειται για αύξηση του αριθμού του εκπαιδευτικού δυναμικού στα σχολεία, εάν υπολογιστεί ότι μαζί με τους αναπληρωτές, θα βρεθούν στις τάξεις και οι νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής.

Δια ζώσης διαλέξεις στα πανεπιστήμια με έως 50 φοιτητές

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και τον Ιούνιο, δηλαδή με το κάθε πανεπιστήμιο να επιλέγει τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Από το νέο εξάμηνο, ωστόσο, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, οι διαλέξεις και τα μαθήματα έως και 50 ατόμων θα γίνονται δια ζώσης, ενώ οι υπόλοιπες εξ αποστάσεως.

15 σχόλια:

  1. Μην ξενερωνετε αλλο τους φιλους μας τους εκπαιδευτικους!! Εχουν κανα 6μηνο να δουλεψουν...θελουν να βρεθουν και λιγο τα παιδια μεταξυ τους να τα πουν...Εχει μεχρι τα Χριστουγεννα εκδρομες και αργιες! Οουυυ, παρα πολλες..Δε λεει να τις χασουν και φετος..Τους χρωσταμε και κατι Πρωτομαγιες απο περσυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στούς ψεκασμένους πού θέλουν μάσκες στούς ὑγιεῖς καί ἀντισηπτικά μέ τήν σέσουλα νά τό 'πῆς, ἀγαπητέ. Ἐμεῖς θέλουμε ν' ἀνοίξουν καί νά λειτουργήσουν κανονικά τά σχολεῖα, ὅπως καί ὅλη ἡ κοινωνία. Ἐπιστροφή στήν κανονικότητα, μακρυά ἀπό τήν ὑστερία, τήν θανατολαγνεία, τήν τρομοκρατία καί τήν παράνοια εἶναι ἡ εὐχή μας._

      Διαγραφή
    2. φαιδρός κι εμπαθής!!

      Διαγραφή
    3. Και που το ξέρεις ότι είσαι υγιής και δεν είσαι ασυμπτωματικός;

      Διαγραφή
    4. Αν σου έλεγαν αύριο διορίζεσε μόνιμος καθηγητής, λόγω ευσυνειδησίας, θα αρνιώσουν?
      Όσα δε φτάνει η αλεπού ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 22 Αυγούστου 2020 - 8:19 μ.μ. Ὁ ἀσυμπτωματικός χαίρει ἄκρας ὑγείας, ἁπλῶς εἶναι φορέας τοῦ ἰοῦ, δέν νοσεῖ ὀ ἴδιος._

      Διαγραφή
  2. ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ -ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ-ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥ ΖΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος ένας πικραμένος που δεν μπόρεσε να γίνει εκπαιδευτικός (ούτε καν δημόσιος υπάλληλος) και σε κάθε ευκαιρία βγάζει χολή!
    Και το λέω εγώ που πέρα από τα χωράφια δεν έκανα άλλη δουλειά στη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαινεται πως η δουλειά στα χωράφια δημιουργεί συνετούς ανθρώπους,γιατί όσοι εργάζονται εκεί καταλαβαίνουν τι θα πει κόπος,προσπάθεια, υπομονή και εγκαρτέρηση και εκτός αυτου εργάζεται κάποιος στη δημιουργία της φύσης και του Θεού και το μυαλό έρχεται στη θεση του σε αντίθεση με καποιους άλλους.

      Διαγραφή
  4. έβγαλες χολή και νόμιζες πως είπες εξυπναδούλα?
    ¨Ετσι ήσουν και στην τάξη υποθέτω....
    Οπότε να σε ενημερώσω , γιατί προφανώς τα θρανία σε αποκοίμιζαν , ότι όποιος θέλει μπορεί σε κάθε ηλικία να δώσει πανελλαδικές , να περάσει , να τελειώσει τη σχολή(εσύ σίγουρα θα τελειώσεις γρήγορα, φαίνεσαι αετόπουλο) και μετά να δώσεις τον ΑΣΕΠ σου και να διοριστείς επιτυχώς σε κάποια άκρη της Ελλάδας μας.
    Αν δεν μπορείς να το κάνεις , τουμπεκί και σέβας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μας προβληματίζει η επερχόμενη διασπορά του ιού με τα σχολεία υγειονομικές βόμβες με 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά. Κι όποιος πιστεύει πως το μότο φοράμε μάσκες μπορεί να εφαρμοστει σε νήπια και παιδιά δημοτικού να αλλάξει πλευρό. Όσο για τους εκπαιδευτικούς που και οι ίδιοι θα κινδυνεύει καθημερινά η υγεία τους, αν τους ρωτήσετε, θα μάθετε πως προτιμούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Και στην τελική όπως σε καθε επάγγελμα υπάρχουν οι ευσυνείδητοι και οι λίγοι ασυνείδητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έχουνε πει γιατροί μη συστημικοι
    Πως ο ιός αυτός έχει απειροελάχιστη θνησιμότητα.
    Πολυ λιγότερη από την κοινή γρίπη που είχε πει κο ο τσιόρδας πως "κάθε χρόνο εχουμε μια πανδημία "
    Άρα γιατί όλος αυτός ο πανικός που
    Διασπείρουν τα συστημικα ΜΜΕ ;
    Βασιζομενα σε ελεγξιμο οπτικό υλικό απο
    Την Ιταλία με τα φέρετρα των εκατονταδων νεκρων....αλήθεια τηρουμένων των αναλογιών δεν επρεπε να ειχαμε κ μεις εδω αναλογο θεαμα;
    Αλλα οκ εμεις εχουμε κυβερνήσεις που είναι πολυ μπροστά κ τα προλαβαίνουν όλα!
    Στους αφελείς επίσης να πουμε πως
    Οι πλούσιες χώρες κ τα σοβαρα κρατη
    Μετα το τέλος ολου αυτου θα επανέλθουν
    Χώρες ομως σαν την Ελλάδα που η μεταπολίτευση κ ο χαζος ο λαος της την βούλιαξαν 400 και πλεον δισεκατομμύρια € θα βυθιστούν σε νεα ύφεση.
    Τις μασκες σας να φοράτε οταν θα τρεχετε στον ΟΑΕΔ να παρετε τα επιδόματα ανεργίας.
    Α! Κ μην ξεχασετε να ψηφίσετε ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου!!! Είσαι από τους λίγους ξύπνιους. Ιός με κάτω από 1% θνησιμότητα, τον έχουν γιγαντώσει ως την μεγαλύτερη απειλή των ανθρώπων.

      Διαγραφή
    2. Επί τον παγκόσμιο πληθυσμό ίσον, κάνε τον πολλαπλασιασμό μόνο σου κι αν σου φαίνονται λίγα τα εκατομμύρια των νεκρών, πάω πάσο πανέξυπνε ΚΩΣΤΑ.

      Διαγραφή
  7. Εχω μια απορια:

    Πως αιτιολογείται οτι η χρηση μασκας δινει την "ψευδαίσθηση ασφαλείας",οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ.Υπουργός Παιδείας τον Μαιο 2020, επικαλούμενη τα λεγόμενα του κ.Τσιοδρα και τώρα, οτι η χρηση μασκας είναι ένα σημαντικό εργαλείο?


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ