Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σήμερα θέλουμε Μεξικάνικο! Φτιάχνουμε quesadillas με κοτόπουλο και πιπεριές

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Όσοι έχετε δοκιμάσει μεξικάνικη κουζίνα, σίγουρα θα γνωρίζετε τι εστί quesadilla. Αλλά και όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με τις γεύσεις της ιδιαίτερης αυτής κουζίνας, θα βρείτε τις κεσαντίγιες πολύ κοντά στις γεύσεις σας, καθώς πρόκειται για πιτούλες γεμιστές με διάφορα υλικά. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει quesadillas με κοτόπουλο και πιπεριές, που μπορούν να βρίσκονται ζεστές - ζεστές στο πιάτο σου. Απόλαυσέ τες με παρέα και με μια παγωμένη μπύρα!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το κοτόπουλο με: το σησαμέλαιο, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κατόπιν το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το τσένταρ και το ξύσμα lime. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε την γέμιση εάν χρειαστεί. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία tortigga και απλώνουμε επάνω την μισή ποσότητα της γέμισης και σκεπάζουμε με μια tortigga ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί και οι tortiggas να πάρουν ωραίο χρώμα. Κόβουμε τις quesadillas σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με γιαούρτι και τα φύλλα του δυόσμου.

Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
40 γρ. σησαμέλαιο
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. κάρυ
¼ κ.γ. ginger (σε σκόνη)
80 γρ. πιπεριές κόκκινες καρέ
80 γρ. πιπεριές κίτρινες καρέ
140 γρ. τσένταρ, τριμμένο
ξύσμα από 1 lime
4 tortiggas
Αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά
150 γρ. γιαούρτι
Λίγο δυόσμο φρέσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ