Quantcast

http://picasion.com/

4 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ημαθία

Από Βέροια και Αλεξάνδρεια
Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ημαθία. Πρόκειται για δύο κρούσματα από τον δήμο Βέροιας και δύο κρούσματα από τον δήμο Αλεξάνδρειας, όλοι άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών. Και τα 4 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας και πρόκειται για άτομα που παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα, έχουν λάβει τις απαραίτητες οδηγίες τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και από το Νοσοκομείο της Βέροιας και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας. Εντός ολίγου αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, όπου θα φανεί αν η Ημαθία θα παραμείνει στα 4 αυτά κρούσματα ή θα ανακοινωθούν και επιπλέον, που πιθανότατα επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο ή σε υγειονομική μονάδα εκτός Ημαθίας.

Όπως και να έχει, η κατάσταση φαίνεται πως έχει αρχίσει να σοβαρεύει, καθώς μέσα σε λίγο μόνο διάστημα τα κρούσματα στην Ημαθία έχουν πάρει την ανηφόρα. Οι υγειονομικές Αρχές κρούουν τον κώδωνα στους πολίτες, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, πριν αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση και στον νομό μας. 

31 σχόλια:

  1. Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει με το που θα γυρίσουν όσοι "τρέξαν" οικογενειακώς στην Αλβανία να αποφύγουν τον έλεγχο μετά τις 16 Αυγούστου. Τότε να δούμε σκορ η Ημαθία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου υπαρχουν ηλιθιοι που δεν πιστευουν οτι υπαρχει ας τα λουστουμε τωρα..
    σημειωστε τους ηλιθιους μετα το τσουναμι που θα ερθει να τους θυμησουμε το ποσο ηλιθιοι ειναι μηπως και το καταλαβουν οι ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τον 15 Αυγουστο θα εκτοξευτουμε σε κρουσματα , θα γυρισουν και απο διακοπες , λιγο οι εκκλησιες , λιγο οι γαμοι - βαφτισεις ...... χαμος. Προσοχη υπαρχει και μπορει να σκοτωσει τους ευαλωτους και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κάνουν ελέγχους στις εκκλησίες με τις κυρίες θεουσες μεγάλης ηλικίας χωρίς μάσκα γιατί λένε δεν υπάρχει στην εκκλησία κ δεν φτάνει αυτό δεν φοράν κ οι άλλοι γιατί λέει τους κοροϊδεύουν ας επέμβει η αστυνομία κ περισσότερο στα.χωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάδε έφη ο παραπάνω σχολιαστής που ζητά επίμονα και αδίστακτα από την Αστυνομία να αποπροσανατολίστει από τους ελέγχους σε αποδεδειγμένες εστίες υπερμετάδοσης της νόσου π.χ. μπαρ και να στρέψει την προσοχή της, άνευ λόγου και αιτίας στον αμόλυντο Οίκο του Θεού ο οποίος μάλιστα λαμβάνει και τηρεί τα μέτρα προστασίας τόσο σχολαστικά.

      Διαγραφή
  5. Ειναι δώδεκα παρα πέντε μεσάνυχτα Σαββάτου. Μόλις γυρισα απο ενα γλέντι. Καλεσμένος. Σα να μην συμβαίνει απολύτως τίποτε. Πλήθος κόσμου όπως τις παλιες καλές εποχές, ο ενας δίπλα στον άλλον. Αγκαλιές, φιλιά και ευχές. Οι σερβιτόροι, τις μάσκες στο λαιμό σαν γραβάτα ή στο υψος του αγκώνα περασμένες. Με λίγα λόγια, οτιμας συμβαίνει, μόνο εμείς φταίμε. Ουτε Δήμαρχοι, ουτε Πρωθυπουργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυριο βγες καφενειο και ριξε μια αγκαλια σε ολους, ετσι Κυριακη ειναι για το καλο της μέρας.

      Διαγραφή
  6. Ο τελευταίος Έλληνας που πέθανε από κοροδοιο ήταν 92 χρόνων. Όσοι είστε σειρά του να ανησυχείτε. Οι υπόλοιποι να φοράτε υφασμάτινη μασκουλα και θα νικήσετε το αόρατο εχθρό. Την ίδια όλη τη εβδομάδα. Στην τσέπη και μετά στη μυτούλα. Στο σαγόνι και μετά στη μυτούλα. Στο τραπέζι της κουζίνας και μετά βραχιόλι κλειδιά και έξω. Μένουμε ασφαλείς. Περισσότερο κινδυνεύουμε από την κοινωνική βλακεια και λιγότερο από το κοροδοιο. Είναι δύσκολο να ανεβάσεις το επίπεδο σκέψης ενός λαού σε μια χρονική στιγμή και μετά θα σου εμφανιστούν αλλά αποτελέσματα και θα κινδυνεύει η θέση σου. Ενω με τη μάσκα; Μένουμε ασαφείς. Και ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει σωτηρία, η βλακεία είναι ανίκητη! Κάτι τέτοιες βλακείες έλεγαν φαντάζομαι και στην πανδημία της πανώλης τον 14ο αιώνα. Μέσα σε λίγα χρόνια αποδεκάτισε την Ευρώπη σκοτώνοντας πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της.
      Και τι ζητούν οι θεραπευτές της εποχής;
      Μερικοί ζητούσαν από τους ασθενείς να κόβουν τις φλέβες τους για να φεύγει το αίμα, ενώ ταυτόχρονα φυσούσαν τη μύτη τους. Έδιναν ειδικές σάλτσες ή βότανα. Έτριβαν κρεμμύδια ή αλεσμένα φίδια στο σώμα του αρρώστου. Άλλοι έβρισκαν ηλικιωμένες γυναίκες μόνες τους και τις κατηγορούσαν για μαγεία. Άλλοι έβαζαν τους ασθενείς να αυτομαστιγώνονται ή να τους μαστιγώνουν άλλοι, για να φύγουν οι αμαρτίες τους και συνεπώς η νόσος.
      Τίποτε από αυτά δεν βοηθούσε, αλλά ο κόσμος τα έκανε.
      Είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που οι επιστήμονες ξέρουν. Αν όχι όλα, ξέρουν τουλάχιστον τα περισσότερα. Και θέλουν λίγο χρόνο. Χρόνο για να βρουν αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια. Για να σώσουν ακόμα και αυτούς που τους βρίζουν. Για πρώτη φορά δεν ζητούν να βάλετε βδέλες στο σώμα σας, δεν ζητούν εντριβές με πίσσα, δεν ζητούν θυσίες.
      Και τι ζητούν οι θεραπευτές - επιστήμονες της εποχής μας; Ζητούν αποστάσεις και μάσκες. Που θα σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί εμβόλιο. Το οποίο ακόμα και εάν κάποιος δεν θέλει να το κάνει, το γεγονός ότι θα εμβολιαστούν οι άλλοι, πιθανότατα θα τον σώσει.
      Αλλά μέχρι τότε ζητούν ένα πράγμα. Φορέστε μάσκα ακολουθώντας απλούς κανόνες σωστής χρήσης, τηρείστε αποστάσεις και να πλένετε τα χέρια σας. Τόσο δύσκολο είναι;

      Διαγραφή
    2. Έμαθες και την πανδημία της πανώλης πανάθεμά σε...

      Διαγραφή
  7. Μα πόσο ηλίθιοι; Εχω λύση. Οταν πάει κάποιος στο νοσοκομείο με συμπτώματα, να ρωτανε οι γιατροί. Και όταν λένε οτι ήταν σε ενα γλέντι του συμπέθερου για τη γιορτή του, με κλβτσιές να τον στέλνουν στον συμπέθερο για την θεραπεία. Και οταν η γιαγια λέει οτι δεν πήγε πουθενά και μόνον στην εκκλησία, να την στέλνουν, οχι με κλωστιές τη γιαγιά, στον παπά της ενορίας. Μα τόσο ηλίθιοι; Δεν καταλαβαίνουν οτι μπορει οι νέοι να μην εχουν προβλημα , κατα κύριο λόγο, αλλά οι ηλικιωμένοι εχουν σοβαρό; Ζώα σε όλα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν σας φταιξουν οι εκκλησίες και μείνετε κατά αυτών, κάντε μια βόλτα πρώτα από τα καφέ της Βέροιας, όπου κάθονται ο ένας κολλητά στον άλλο. Και ειδικά σε κάποια μαγαζιά της Βενιζέλου, όπου δεν μπορείς καν να περάσεις από το πεζοδρόμιο. Όσο θα υπάρχουν αυτές οι εικόνες, μόκο ο κάθε άθεος για τις εκκλησίες. Αντε με τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθρωπέ μου, τι δεν κατάλαβες; Το πρόβλημα ειναι οπου συνωστιζόμαστε. Και τα μπαράκια και τα γλέντια και στις εκκλησίες και οπου αλλού. Ποιός τα εβαλε με την εκκλησία; Όμως το περι "μόκο", θα πρέπει να ξέρεις οτι δεν ειμαστε επι Αυτοκράτορα Θεοδοσίου για να πέφτει το κεφάλι. Μάλλον ηθελες να τα ακούσεις. Ειμαι βέβαιος οτι σε οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα, δεν καταφεύγεις στον παπά της ενορίας σου αλλά, στον γιατρό σου. Ναί;

      Διαγραφή
  9. Όσοι φελλοί γράφετε κατά της Εκκλησίας, είμαι σίγουρος ότι νιώθετε μία δαιμονική ηδονή, μία ευχαρίστηση, βγάζετε ένα άχτι, λες και για όλα τα ψυχολογικά και υλικά προβλήματα που έχετε σας φταίει η Εκκλησία του Χριστού. Ενώ Δεν κάνετε καμία αναφορά για τζαμιά, μωαμεθανούς και άλλα θρησκευτικά μορφώματα. Σ'αυτά βγάζετε σεβασμό, συμπόνια, κατανόηση. Ο διάβολος για να κάνει τη δουλειά του, χρειάζεται τους χρήσιμους ανεγκέφαλους ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσυ ρε Κώστα, σε φαντάζεσαι τον μεσαίωνα της ιεράς εξέτασης; Επι Θεοδωσίου; Του Αγίου βεβαίως βεβαίως. Πρωτοπαλήκαρο στους αποκεφαλισμούς των απίστων. Βασανιστής αυτων που κυρίευσε ο διάβολος. Δεν θα σε βρίσω όπως εσυ. Δεν θα αναφερθω σε φελλούς και χρήσιμους ανεγκέφαλους ηλήθιους, για εναν λόγο. Εχεις το δικαίωμα σε οποιοδήποτε θρησκευτικό μόρφωμα. Οπως κι εγω βέβαια. Απλά κάποιες φορες, οπως τωρα, διαπιστώνω οτι οι φανατικοί μουσουλμάνοι, όπως σκότωναν με ξύλα , πέτρες και τσιμεντόλιθους, απίστους, ετσι κι εσυ εισαι κάποιες πολλές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ακριβώς ίδιοι. Στο ονομα της αγάπης, αμέτρητα κομμένα κεφάλια. Όχι Κώστα. Πίστευε όπου θες. Κακός με τον συνάνθρωπο να μην είσαι. Σκέψου μόνον τι αίμα παιδιων , άδικα χύθηκε στο όνομα πολλών μοναδικών Θεών. Κακία, καλοσύνη. Απλές κουβέντες και έννοιες. Ε Κώστα;

      Διαγραφή
    2. Όταν ήμουν ημιμαθής, τις ίδιες απόψεις με τις δικές σου είχα και τω. Μπερδεύεις τους φραγκοδιαβόλους παπικούς, που ευλογούσαν τις σταυροφορίες και τους φόνους στο όνομα του Χριστού, με την Αγία Ορθοδοξία. Οι ημιμαθείς παπαγαλίζουν τη μισή αλήθεια της αγάπης και δεν αναφέρονται, λόγω άγνοιας, στην υπόλοιπη αλήθεια της δικαιοσύνης. Ο Θεός είναι αγάπη ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ψάξε να μάθεις τι σημαίνει αυτό και θα αλλάξει η θολούρα στο μυαλό σου.

      Διαγραφή
    3. Αστο Κώστα. Ειναι μάταιο. Ωστόσο μέσα στη θολούρα μου που διέγνωσες, σου ευχομαι να εισαι καλά. Και να εισαι καλός άνθρωπος. Ειναι πολύ απλό αλλά πολύ δύσκολο.

      Διαγραφή
    4. Παλι μισή αλήθεια. Δεν θέλω να είμαι καλός άνθρωπος, αλλά να γίνω καλός χριστιανός, ένα επίπεδο παραπάνω. Και ο ψαρισαίος της γνωστής παραβολής ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν δικαιώθηκε στα μάτια του Θεού. Γιατί? Δυστυχώς ο λαός είναι ακατήχητος και έρμαιο των προσωπικών απόψεων.

      Διαγραφή
  10. Οσοι άπιστοι Θωμαδες υπαρχουν μπορουν να πανε για εθελοντική εργασια στα νοσοκομεία αναφοράς που εχουν κρούσματα... και αν δν τους αρεσει εδω μπορουν και εξω Ιταλια, Αμερικα , Αγγλία... σας κλεινω Εγω το εισιτήριο Αλε γιατι λε τουρ δν ξερω αν θα εχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα τα λες αλλα εδω που πηγε το πραγμα στην πραγματηκοτητα παιζουμε μουσικες καρεκλες. ανοιξαν συνορα αρθηκε το λοκνταουν και οι απαγορευσεις, δεν καναν τυχαια δειγματοληψια(5 μηνες τωρα) σε γειτονιες και πολεις και τι περιμεναμε να μην υπαρχει αυξηση?
      υπενθυμιση: απειθαρχοι υπαρχουν και στις χωρες που ανεφερες.

      Διαγραφή
    2. Η αληθεια βρισκεται στου SEX PISTOLOS.. οχι αυτο ειναι απο την ταινία. Η αληθεία βρισκεται καπου ενδιάμεσα αλλα και οχι..
      απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ατομικη ευθυνη (βλεπε καφε, μπαρ, εστιατορια) θα αυξηθουν τα κρουσματα! απειθαρχοι υπαρχουν παντου εννοείται !!

      Διαγραφή
  11. Για να ομολογήσω τον Κύριό μου και μάρτυρας να γίνω, πόσο δε μάλλον για μια απλή γριπούλα. Σιγά τα ωά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τους απιστους στον ιο , θα τους παω εγω σε κρουσμα που γνωριζω , και να ερθουν μετα των γονεων τους ανω 60 ετων παρακαλω , για να δουνε με τα ματια τους τι μπορει να παθει η οικογενεια τους. συμβολαιο με τον ιο δεν κανανε ακομα , πιεση εχετε? υπερβαροι ? μεχρι και αυτοι ειναι ομαδα υψηλου κινδυνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας πούμε ότι εγώ θέλω να είμαι ένας νομοταγής πολίτης. Και περνάω από πολυσύχναστη εκκλησία της Βέροιας Κυριακή βραδάκι για να ανάψω κερί. Δεν φοράει ΚΑΝΕΙΣ μάσκα. Γιατί ρε παιδιά; Υποχρεωτικό δεν είναι; Γιατί παίζετε με την ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ και την ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ; Γιατί δεν τα βγάζετε αυτά ρε δημοσιογράφοι της Βέροιας; Γιατί δεν κάνετε ελέγχους κύριοι αστυνομικοί; Γιατί όταν θα γίνει το lockdown ο Δήμος θα πει "Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ" όπως γίνεται στον Πόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ρε αλεπουδιαρη που θα πας βράδυ στην εκκλησία.

      Διαγραφή
    2. Το κεράκι για πιο λόγο το ανάβεις εφ'όσον εννοείται πιστεύεις, για να σε γιατρέψει ή για να κολλήσεις ιό? Με ολιγοπιστία, τζάμπα το μισάευρω φίλε. Σήμερα, στο Ευαγγέλιο, όσο πίστευε στον Χριστό ο Πέτρος, περπατούσε στα κύματα, μόλις λίγο αμφέβαλε, μπλουμ στο νεράκι. Γι'αυτό μίλησα και πιο πάνω για ακατήχητες και μπερδεμένες σκέψεις. Πίστη χρειάζεται, και δες τα τάματα στις εικόνες. Έχουν θεραπευτεί τρομερές ασθένειες τελικού σταδίου, σε μία γριπούλα της πλάκας θα χάσουμε την πίστη?

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ρε μεγάλε, ενω περπατούσε στο νερο και εκανε μπλούμ, μετά τσούπ; Πίστευε και ανέβαινε; Μετά πάλι μπλούν και μετά τσούπ; Και σε τι νερά; Αλμυρά ή γλυκά; Τρεχούμενα ή στάσιμα; Και οταν ειχε κύματα τι εκανε; Πήγαινε ίσια ή ανεβοκατέβαινε και μια μπλούμ και την άλλη τσούπ; και με την παγωνιά; Ειχε αλλαξιές όταν εκανε τσούπ; Αλλαζε εκει μπροστά στον κόσμο; Ειχε κάποιου ειδους μπερντέ; Και μεσα στο νερό που το κρέμαγε; Τελικά βάρκες δεν ειχε τότενες;

      Διαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν καθηστε σπίτια σας και μην μας πρηζετε
      Θέλετε να πάτε εκκλησία πηγαίνετε όσοι φοβάστε από το σπίτι Κυριακή πρωί ερτ
      Θέλετε να πείτε καφέ χιλιάδες καφετέριες οι υπόλοιποι σπίτι ελληνικό με την κυρα
      Θέλετε σε εκδήλωση να διασκεδάσετε να περάσετε καλά οι υπόλοιποι σπίτι από το τηλέφωνο τα συγχαρικια
      Αντε μας κουράσατε βολεψακηδες και δημυπαλληλακια με τον μόνιμο μισθό δεν θα πεθάνουμε από κατάθλιψη επειδή το παίζεται μυαλοποληδες από τον καναπε
      Ναι έχω μαγαζιά δεν θα τα κλείσω επειδή όντως υπάρχει ένας ιός θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτόν όπως όλες οι άλλες χωρες καιρό τώρα
      Μάσκα απόσταση πλύσιμο χεριών οι υπόλοιποι σπίτι για υπνο

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ