Quantcast

http://picasion.com/

Πανηγύρισε η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Με κατάνυξη, μάσκες και περιοριστικά μέτρα
Το Σάββατο 15 Αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου. Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος νωρίτερα χοροστάτησε στον όρθρο της εορτής, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο Λόγο.
Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις και δόθηκαν οι υποτροφίες σε αριστούχους του Μακροχωρίου εις μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών του ατυχήματος των Τεμπών (2003). Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Δείτε φωτογραφίες:



















































7 σχόλια:

  1. Συγχώρησέ μας τήν ὀλιγοπιστία καί τήν δειλία, Παναγία μου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και την υποκρισία, θα προσθέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ! ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΕΑΜΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΕΛΑ ΝΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ιερείς και γενικότερα οι τελέσαντες τη λειτουργία γιατί δεν φοράνε μάσκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ἐπεκτείνεται τό βέβηλο, βλάσφημο, ὑγιονομικῶς ἀνωφελές μέτρο τῶν μασκῶν στούς ἱερεῖς καί τούς ψάλτας πρός τό παρόν - βλ. https://orthodoxia.info/news/kya-tis-maskes-stoys-naoys-exair/ .

      Ἐδῶ ἀφίνουν τά κλειστά γυμναστήρια νά λειτουργοῦν κανονικά, καί χωρίς μάσκες φυσικά, οἱ Ναοί σᾶς πείραξαν._

      Διαγραφή
    2. Μην τους ενθαρρύνεις. Οι αθεόφοβοι είναι ικανοί να βάλουν μάσκες και στους εικονιζόμενους Αγίους. Άμα σε πάρει μια η κατρακύλα...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ