Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μεσίστια η σημαία της ΔΕΘ - Τέλος εποχής 70 ετών

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την πρώτη διεθνή έκθεση στην ιστορία της Ελλάδας, έχοντας ανοίξει για πρώτη φορά πύλες τον Οκτώβριο του 1926. Στην 94η ιστορία της η ΔΕΘ διέκοψε την λειτουργία της μονάχα λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των καταστροφών που προκάλεσαν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, από το 1941 έως το 1950. Στα 94 χρόνια της ύπαρξής της η ΔΕΘ έχει σφραγίσει την πορεία της Θεσσαλονίκης, όντας ένας καθρέφτης της πόλης, στα επιτεύγματά της, αλλά και στις δυσκολίες που έχει περάσει. Μετά από 70 ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η φετινή 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του κορωνοϊού και της εξάπλωσης που γνωρίζει τον τελευταίο καιρό.

Το πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη είναι ανυπολόγιστο

Η φετινή ΔΕΘ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο στην διοργάνωση εκθέσεων εν μέσω του κορωνοϊού, ωστόσο, αντ’ αυτού η μη πραγματοποίησή της θα προκαλέσει ζημιά μεγατόνων στην αγορά της πόλης. Από τα ξενοδοχεία που θα μείνουν άδεια, μέχρι την εστίαση ή τους εργαζόμενους εντός της έκθεσης η απώλεια εκατομμυρίων θα φανεί άμεσα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ